Само за частни лица!

Голям жилищен комплекс със зелени площи до Ловен парк - Борисова градина

БЪЛГАРИЯ / ОБЛАСТ СОФИЯ / ГР. СОФИЯ / КВ. КРЪСТОВА ВАДА / ДО ЛОВЕН ПАРК   На картата

Промо схема на плащане: 20% на предварителен договор и 80% на Акт 15!

Цени   ЦЕНОВА ЛИСТА
42 900 – 411 100
1 100 €/м² – 1 961 €/м²

Без комисиона от купувача

Тип:
Апартаменти (различни типове), Двустайни апартаменти, Тристайни апартаменти, Складове, Гаражи и паркоместа

Площи:
40.02 м² — 209.64 м² Арх. планове

Етажност:
9

Асансьор:
да

Квадратура на сградите/комплекса
2660 м²

Референтен номер:
STO-78936
Инфо пакет

Състояние
БДС (на шпакловка и замазка)

Отопление
Климатици / Парно на газ / Парно на ток

Тип строителство
Стоманобетонна конструкция / Тухла

Разстояния
6 км 14 км

Разстояния от имота до други важни обекти
 • Център на града: 6 км
 • Летище Sofia (SOF): 14 км
 • Магазин за хранителни стоки: 400 м
 • Спирка: 300 м
 • Училище: 700 м
Гледки от имота
 • Гледка към града
 • Гледка към парк
 • Гледка към планината
Строителство
 • Стоманобетонна конструкция
 • Тухла
Отопление
 • Климатици
 • Парно на газ
 • Парно на ток

Промоция

Промо схема на плащане:
20% на предварителен договор и 80% на Акт 15! Валидност на промоцията: 04.10.2020 г.!Вижте всички подробности...

Проектът е финансово подсигурен с бюджет до Разрешение за ползване (Акт 16)!

Представяме голям избор на 2-стайни и 3-стайни апартаменти в новостроящ се комплекс с паркова среда на изключително комуникативно място в предпочитан за живеене южен квартал на София, до Ловния парк (Борисова градина).

Местоположение
Парцелът се намира в кв. "Кръстова вада", близо до бул. „Филип Кутев“, Ловен парк-Борисовата градина и Зоологическата градина.
Комплексът се състои от четири сгради, свързани две по две с по-ниски тела, всяка от които е със собствен вход. Заеманата от тях площ е 2 660,37 кв.м.

Парцелът е с издължена форма с посока югоизток-северозапад и комплексът е разположен спрямо неговото направление. Теренът е с денивелации, без изявен конкретен наклон.

В района има много училища, детски градини и болници - „Токуда“, „Вита“ и „Лозенец“, също така Orange Фитнес, тенис клуб „Малееви“ и спортен център „Пулев“.

На пешеходно разстояние от комплекса са Южен парк, Paradise Mall, автобусни спирки и метростанция „Витоша“.

Апартаменти
Предвидени са 177 апартамента и 4 входа, разпределени между 4-те сгради на комплекса.

Входове А и Б са решени на 11 надземни етажа (от които един подпокривен), входове В и Г са решени на 9 надземни етажа (от които един подпокривен) и един общ подземен етаж.

Основно има по 4 апартамента на етаж. Апартаментите са с правилни форми и гледка към Витоша и града.
Всички двустайни апартаменти са със северно изложение, а всички тристайни са с южно изложение.

Апартаментите се предават в степен на завършеност по БДС, на шпакловка и замазка.

  Удобства:
 • Детска градина. За удобство на семейства с деца ще бъде изградена детска градина, в която професионалисти ще се грижат за децата почасово или през целия ден. Тя ще разполага с 60 места.
 • Детски кът. Непосредствено до нея ще бъде създаден модерен детски кът, който може да бъде ползван от всички жители на комплекса и техни гости.
 • Кафене. В сградата ще има и кафене – ниво партер, в което живущите може да поработят или просто да релаксират извън дома си.
 • Зелени площи и алеи. Свободната дворна площ е заета от маневрени зони, алеи, открити места за паркиране и богато озеленяване под формата на тревиста растителност и дървета, чиято площ е 2150 кв.м.
 • Гаражи. Предвидени са 182 паркоместа за автомобили и 50 за велосипеди. 29 от паркоместата за коли са на терен, останалите са разпределени в индивидуални, двойни и четворни гаражи на подземен етаж или ниво партер.
 • Сигурност. Комплексът ще разполага с видеонаблюдение и денонощна охрана на входа на комплекса.
 • Подготовка за smart home решения. Апартаментите са подготвени за smart home решения, които ще позволят несравним комфорт и контрол върху дома.
 • Асансьор. Високотехнологични, комфортни и тихи електрически пътнически асансьори, без машинно помещение – безредукторно задвижване с 90% ефективност, безредукторен постоянно-магнитен синхронен двигател с VF регулиране в затворена верига, предназначени за 8 лица и с товароносимост 1000 кг.
 • Отопление и охлаждане. Отоплението на апартаментите е решено посредством кондензни стенни водогрейни двуконтурни газови котли или индивидуални термопомпи въздух-въздух по желание на клиента. Топлината допълнително ще се съхранява в дома Ви и благодарение на качествената изолация и дограма, които задържат една постоянна температура в помещенията.

Клас А енергоефективна сграда
Комплексът е проектиран с оптимални енергийни характеристики, които позволяват употребата на по-малко енергия и оптимизирането ѝ по максимално добър начин.

Класифициран е по енергийна ефективност с клас А. Общата консумация на енергия за всички нужди на сградите в комплекса е два пъти по-ниска от тази на сградите ново строителство в София.

Озеленяване на обекта
Парцелът на бъдещите сгради е с размер 5368 кв.м, като самите сгради ще заемат 2660кв.м. Над 2700 кв.м. ще бъдат заети от вътрешни автомобилни и пешеходни алеи и озеленяване. От всички страни ще бъде изпълнено озеленяване на терена с ниска зелена растителност, която ще създаде естествена преграда към бъдещия бул. Филип Кутев и останалите имоти около парцела.

Пред сградите от юг се предвижда да се засадят редица от декоративни цъфтящи розови японски вишни, които ще създадат неповторима атмосфера през пролетта, а през лятото ще са място за сянка и прохлада.

В озеленяването е предвидено засаждане на множество декоративно структурирани растения – черен бор. Към тях ще се изгради парково осветление, което ще внесе усещане за красота, неповторимост и уникалност на парковата среда.

До сграда „Г“ от запад е предвидено изграждане на публична детска площадка, достъпът до която ще се извършва през вътрешния двор на сградите и откъм бъдещият бул. Филип Кутев. Детската площадка ще бъде хомогенно свързана с площите, предвидени за кафе и целодневен детски център, така че бъдещите собственици да се възползват едновременно от комфорта и сигурността, осигурени от сградите.

План на строителството
Старт на строителството: януари 2020 година
Акт 14 – ноември 2020 година
Акт 16 (въвеждане в експлоатация): декември 2021 година

Стандартна схема на плащане:
• 20% от продажната цена при подписване на предварителен договор;
• 30% от продажната цена при издаване на акт 14;
• 30% от продажната цена при монтирана дограма;
• 10% от продажната цена при издаване на акт 15;
• 10% от продажната цена при издаване на акт 16.

Нова схема на плащане:
• 20% на предварителен договор;
• 80% на акт 15.


Местоположение

Показано е приблизителното разположение на имота/комплекса. За да научите точното му местоположение, моля свържете се с отговорния брокер по тази оферта чрез контактите, указани по-долу в страницата!

Арх. планове

Ще ви бъде небходимо приложение за разчитане на файлове във формат .pdf. Ако го нямате инсталирано, можете да го свалите от тук Acrobat Reader.

Архитектурни планове и разпределения
(PDF 7.43 MB)

 Изтегли план  1

Цени

Ценова листа за свободните имоти
(Таблица)

ЦЕНОВА ЛИСТА

Промоция

Промо схема на плащане:
20% на предварителен договор и 80% на Акт 15!

`

Технически характеристики

Композиционно решение
Комплексът е изграден от четири основни тела, композиционно свързани две по две. Всяка композиция е съставена от два по-високи обема, свързани до четвъртия етаж с друг обем. Всеки един от вертикалните обеми е изграден от хоризонтално разчленени фасадни елементи – еркери, тераси, парапети и др., ясно подчертаващи жилищния му характер.

Умишлено търсено е визуално отделяне на първото ниво на сградите, отговарящо на различните функции в тази зона.

Строително изпълнение
Сградите са проектирани с монолитни, стоманобетонни, скелетно-безгредови конструкции с вертикални носещи елементи от стоманобетонни колони и шайби. Ограждащите стени се предвиждат да се изпълнят от тухлена зидария с дебелина 25 см и външна топлоизолация от EPS/ минерална вата 15 см. Вътрешните преградни стени в отделните жилища са с дебелина 12 см и се изпълняват от тухлена зидария.

Фасада
Фасадата на комплекса е решена в два топли пастелни цвята и ще бъде изпълнена с минерална мазилка от най-високо качество от един от водещите доставчици на българския пазар. Тя ще разполага със сертификат за 10 години гаранция за промяна на цвета и трайност. Предвижда се да се монтира 7 камерен, троен стъклопакет с коефициент на топлопреминаване под 0,8 W/m2.K

Покрив
Покривът ще бъде плосък, неизползваем с топлоизолация XPS плочи - 12 см, пароизолация от битумна мушама - 0,4 см и два пласта битумна хидроизолация - 0,8 см. Също така се предвижда топлоизолация от XPS плочи 5см. по бордове, полиетиленово фолио, лек бетон за наклон с наклон мин 2.5%, .

Балкони
При изграждане на балконите се предвижда: хидроизолация от два пласта битумна мушама - 0,8см, топлоизолация от XPS плочи - 10см, армирана цименто-пясъчна замазка-5см, мазана хидроизолация полимер-циментова, мразоустойчив гранитогрес по тераси на циментово лепило 0.5см. При покривните тераси се предвижда изпълнение на хидроизолация и топлоизолация като за покрив.

Покривните тераси ще бъдат изпълнени с конструкция за двоен под с дебелостенни керамични плочи с отворена фуга за отводняване.

Общи части
Партер
Стени – стоманобетонова конструкция и зидарии 25см Wienerberger, предстенна обшивка от гипсокартон по система RIGIPS с крайно покритие латекс в бежаво-кремав цвят;
Подове – настилка от висококачествен естествен мрамор /виж визуализация на входно антре/;
Таван – окачен таван от гипсокартон по система RIGIPS с крайно покритие латекс;
Осветление –дизайнерско LED осветление в осветителни тела в различни форми.
Етажни фоайета
Стени – стоманобетонова конструкция и зидарии 25см Wienerberger, машинна шпакловка и гипсова замаска с крайно покритие латекс в бежаво-кремав цвят;
Подове – настилка от висококачествен естествен мрамор;
Таван – окачен таван от гипсокартон по система RIGIPS с крайно покритие латекс;
Осветление - по архитектурен проект.

Стълбища
Стени – стоманобетонова конструкция и зидарии 25см Wienerberger, машинна шпакловка и гипсова замаска с крайно покритие латекс в бежаво-кремав цвят;
Таван – окачен таван от гипсокартон по система RIGIPS с крайно покритие латекс;
Стъпала от висококачествен естествен мрамор;
Парапет по архитектурен детайл.

Асансьори
Високотехнологични, комфортни и тихи електрически пътнически асансьори, без машинно помещение – БЕЗРЕДУКТОРНО задвижване с 90% ефективност, безредукторен постоянно-магнитен синхронен двигател с VF регулиране в затворена верига, предназначени за 8 лица и с товароносимост 1000 кг. Те ще спират на всеки етаж /вкл. подземните/ и ще разполагат със странични телескопични врати със защита с инфрачервена завеса, луксозна кабина огледало, бутониера от неръждаема стомана, LED осветление, парапет от матова неръждаема стомана при кабинната бутониера, срещу кабинната бутониера.

Сутерен /Подземен паркинг и помощни помещения/
Под – настилка от шлайфан бетон;
Стени – мазилка или шпакловка с крайно покритие боя BAUMIT;
Таван – готова стоманобетонова плоча с топлоизолация по проект – вата.

Канализационна инсталация
Инсталацията за отводняване на климатичните тела и газовите котли ще се включи в канализационната система на сградата. Комплексът ще разполага с изградена система от воронки, отводнителни решетки и PVC тръби за отвеждане на всички дъждовни води. Като предвиждаме отделяне на дъждовни води от отходните води в отделна тръбна мрежа.

Дъжновните води ще бъдат събирани в подземен изравнителен съд и ще бъдат използвани за напояване на тревните площи. По този начин ще облекчим натоварването на канализационната мрежа в квартала при краткотрайни и обилни валежи. Използването на дъждовните води за напояване ще допринесе за устойчивото функциониране на проекта.

ВиК
Водоснабдяването на обекта за битово-питейни нужди ще е от уличен водопровод. Инсталацията за отводняване на климатичните тела и газовите котли ще се включи в канализационната система на сградата посредством изградена система от воронки, отводнителни решетки и PVC тръби за отвеждане на всички дъждовни води. Заустването на битовите и дъждовни води от сградата ще става в уличната канализация.

Отопление и охлаждане
Отоплението на апартаментите е решено посредством кондензни стенни водогрейни двуконтурни газови котли или индивидуални термопомпи въздух-въздух по желание на клиента. Топлината допълнително ще се съхранява в дома Ви и благодарение на качествената изолация и дограма, които задържат една постоянна температура в помещенията.

Електрическа инсталация
Електроинсталацията е разработена като самостоятелна за всеки от входовете с оглед по-лесна експлоатация. Присъединяването на сградата към електрическата мрежа ще се осъществи от новоизграден трафопост.

Електрическата инсталация е изпълнена със степен на защита IP 44. Предвидено е дежурно и евакуационно осветление. Работното осветление се включва чрез детектори за движение (PIR) и контактор. За сутеренa се предвижда отделно електрическо табло.

Вентилацията се управлява посредством времереле. Всички осветителни тела са пожаробезопасен тип и притежават съответния сертификат. Ще бъде изградена система за видеонаблюдение по периферията на комплекса, входовете на сградите, входа на оградата за автомобили и пешеходния вход.

Мълниезащитна инсталация
Обектът е III категория на мълниезащита. За предотвратяване на преки и непреки попадения на мълнии върху жилищния комплекс е предвидена за изпълнение мълниезащитна инсталация.

Заземителна инсталация
Заземителната инсталация е основен елемент във всяка електрическа инсталация. Инсталира се с цел ограничаване на високото напрежение и отвеждане в земята на големия електрически заряд, който може да възникне при попадане на мълния или комутационни процеси в енергийната система. Заземителната система премахва или ограничава риска от повреди в електрическата инсталация и по този начин защитава хората и оборудването от опасните напрежения.

Вентилация
Въздухообменът в сградите е организиран така, че да се осигурят санитарно-хигиенните норми за микроклимат и чистота на въздуха. За помещенията с възможност за директно проветрение не се предвижда механична вентилация. Във всички складови помещения в апартаментите и в баните са заложени смукателни битови вентилатори с клапа, които се управляват от ключа за осветление.

В случай на силно задимяване или отделяне на топлина (пожар) е предвидена естествена аварийна вентилационна система по всички стълбищни клетки и асансьорни шахти за осигуряване на безпрепятствена евакуация.

За подземните гаражи ще се изгради работна смукателна инсталация, която изхвърля замърсения въздух в атмосферата. Компенсиращият свеж въздух навлиза свободно през гаражните врати.

При аварийна ситуация и сигнал, подаден от пожароизвестителната инсталация или ръчно, се включат аварийни смукателни и нагнетателни вентилатори за всяка обособена пожарна зона.

Видеонаблюдение и контрол на достъпа
Тъй като парцелът е с голяма площ, ще наблегнем на изграждането на система от множество видеокамери, които ще наблюдават входно-изходните точки, периферия, скрити ъгли, слаби места за контрол и достъпа до сутерените през подземния паркинг.

Цялостната охрана ще бъде организирана в специално помещение, разположено на входа от юг. В него се предвижда денонощна охрана от професионална СОТ фирма. На същия вход ще организираме и система за прием на куриерски пратки. Вратите на входовете сградите и вратата на централния вход на комплекса ще бъдат с електрически ключ за достъп с индивидуален чип за всеки собственик на апартамент.

Пожароизвестителна инсталация
В стълбищната клетка на жилищните входове, както и в сутереното ниво е предвидена пожароизвестителна инсталация. Централата на ПИ инсталация ще бъде монтирана при охраната във входа в сервизното помещение. Използват се термални конвенционални датчици, ръчни бутони в стълбищните клетки, конвенционални сирени за вътрешен монтаж и външна сирена с лампа.

По задание на Инвеститора, в подземните гаражи няма да се допускат автомобили с газови (метанови) уредби.

Енергийна ефективност

Комплексът е проектиран с оптимални енергийни характеристики, които позволяват употребата на по-малко енергия и оптимизирането ѝ по максимално добър начин.

Общата консумация на енергия за всички нужди на сградите в комплекса е два пъти по-ниска от тази на сградите ново строителство в София. Това значително намалява разходите на електроенергия на жилищата и същевременно прави сградите по-щадящи за околната среда поради по-малкото количество изхвърлени вредни емисии.

Комплексът ще разполага с фотоволтаични електроцентрали на покрива на всеки блок от сградите, които ще произвеждат повече от 168 000 кВтч чиста енергия на година на място, което покрива напълно потреблението на всички енергоконсуматори в общите части на комплекса. Високата енергоефективност ще бъде постигната и посредством вискокачествената изолация и дограма, с които ще бъдат оборудвани всички жилища в нея.

На площите около сградите е планирано поставяне на соларно параметрично улично и парково осветление, което няма да черпи енергия от мрежата и ще осигурява уют, сигурност и естетика, без да се налага жителите на комплекса да плащат електроенергия за това.

План на плащане

  Стандартна схема:
 • 20% от продажната цена при подписване на предварителен договор;
 • 30% от продажната цена при издаване на акт 14;
 • 30% от продажната цена при монтирана дограма;
 • 10% от продажната цена при издаване на акт 15;
 • 10% от продажната цена при издаване на акт 16.

Възможни са индивидуални схеми на плащане.

Новини от строителството

Промяна на настройките на месечния бюлетин на Luximmo Finest Estates: 12.08.2020г.

г.

Loading..

Please wait....

Контакти

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти

Арх. планове

Ще ви бъде небходимо приложение за разчитане на файлове във формат .pdf. Ако го нямате инсталирано, можете да го свалите от тук Acrobat Reader.

Архитектурни планове и разпределения
(PDF 7.43 MB)

 Изтегли план  1