LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Емблематична къща за продажба в центъра на София с проект за реставрация

БЪЛГАРИЯ / ОБЛАСТ СОФИЯ / ГР. СОФИЯ / КВ. ЦЕНТЪР / НДК   На картата
Цена  
Цена при запитване
Тип:
Къща, Офис

Обща площ:
950 м²

Площ на парцела:
993 м²

Етажност:
3

Паркоместа на закрито:
7

Референтен номер:
SOF 118764
Инфо пакет

Разстояния

Разстояния от имота до други важни обекти

Имаме удоволствието да Ви представим за продажба емблематична сграда, паметник на културата, проектирана през 1912 г. от известния български архитект Кирил (Киро) Маричков. Имотът представлява архитектурно-строителна недвижима културна ценност с категория „Местно значение“. Оригиналното предназначение е еднофамилна жилищна сграда.
Имотът се състои от дворно място от 993 кв.м. и къща от 293 кв.м. застроена площ, състояща се от сутерен, два просторни и високи жилищни етажа и един мансарден етаж.
Къщата се продава заедно с одобрен проект и разрешение за строеж за цялостно обновяване и реставрация.
Проектът за реконструкция и реставрация на сградата е съобразен със съвременните изисквания за функционалност на представителна жилищна резиденция в центъра на града.
Одобреният инвестиционен проект включва разполагане на сутерена в пълните граници на имота, а към дъното на имота от изток се предвижда остъклена автомобилна платформа. Запазва се автентичния вид на двете емблематични фасадни стени, западна и южна, възстановявайки оригиналната геометрия на мансардния покрив, както е проектирана от арх. Кирил (Киро) Маричков. Останалата част от сградата се демонтира и реконструира в съответствие с оригинала.
Разпределение на етажите по проект:
Сутерен: офис с три кабинета, кухня, две тоалетни, спалня с баня с тоалетна, спа център с фитнес, сауна и басейн, паркинг за 7 автомобила;
Първи етаж: просторна дневна с три зони, кухня, трапезария, кабинет, баня с тоалетна, тераса и зимна градина;
Втори етаж : 4 спални с 4 бани , гардеробна, тераса;
Трети етаж- мансарден: дневна с трапезария, кухня, спалня, баня с тоалетна, тоалетна;

Оглед на имота

Можем да организираме оглед на имота в удобно за Вас време. За целта, свържете се с отговорния за офертата брокер и му кажете кога бихте искали да направите оглед.

Резервация на имота

Имотът може да бъде резервиран и свален от продажба със заплащане на депозит, след което се прекратява провеждането на огледи с други купувачи и започва подготовка на документите за сключване на предварителен и окончателен договор. Свържете се с отговорния брокер за този имот за подробна информация относно процедурата на покупка и начините за плащане.

Допълнителни услуги и следпродажбено обслужване

Ние сме отговорна компания и ще бъдем с Вас не само по време на покупката, но и след това, осигурявайки Ви допълнителни услуги по Ваше изискване с цел пълноценно и безпроблемно ползване на новозакупения имот. Услугите, които можем да предложим, включват получаване на одобрение за ипотечен кредит, застраховка на движимо и недвижимо имущество, застраховка живот, медицинско и автомобилно застраховане, строителни и ремонтни дейности, обзавеждане, юридически и счетоводни услуги и др.


Местоположение

Приблизително местоположение на имота/комплекса.

 

Контакти

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти