LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Урегулиран поземлен имот с одобрен проект и разрешение за строеж

БЪЛГАРИЯ / ОБЛАСТ СМОЛЯН / БЛИЗО ДО ГР. СМОЛЯН   На картата
Цена  
33 350
72 €/м²
Тип:
Строителен проект, Парцел в регулация, Земя, Парцел за инвестиция, Парцел с проект, Инвестиционен проект

Обща площ:
464 м²

Площ на парцела:
358.95 м²

Референтен номер:
LXH-99230
Инфо пакет

Разстояния
100 км

Разстояния от имота до други важни обекти
  • Летище Plovdiv (PDV): 100 км

Предлагаме ви парцел с проект и разрешение за строеж от януари 2021 г. на еднофамилна къща в родопското с.Стикъл.
Подходяща инвестиция както за лично ползване, така и за отдаване под наем. Площта на имота е 464 кв.м, РЗП на къщата е 219,81 кв.м, а благодарение на минималната й стъпка на терена – едва 28,35 кв.м, разполага с 358,95 кв.м дворно пространство.

Парцелът е с чудесно югозападно изложение, без дървесна растителност и с наклон 30%, което създава усещане за полет. На границата на имота има ток и вода.

Село Стикъл се намира на 35 км от гр. Смолян, 32 км от гр. Девин, 11 км от с. Широка лъка, 3 км от с. Гела, 25 км от к.к. Пампорово, 74 км от границата с Гърция.

Въпреки стратегическата си локация до целогодишни туристически атракции, селото е малко и спокойно, с едва 15 души население, а до имота се стига по нов и поддържан асфалтов път. Това го превръща в чудесно място за отдих на чист въздух, далеч от шумния и динамичен живот. Гледката, която се открива от имота е панорамна и обхваща един от най-красивите родопски пейзажи, с изглед към с. Гела и връх Турлата.


Описание на проекта:

Къщата представлява черен правоъгълен обем, пронизващ склона и надвиснал над низината, подпрян на две монументални стоманобетонни опори. Въпреки, че от пътя тя е почти незабележима, тъй като плоския й покрив се изравнява с нивото на асфалта на улицата, в дъното на парцела, където в общо отворено пространство (44,8 кв.м) са разположени дневната, кухнята и трапезарията, тя излиза на повече от 6 метра височина над терена. Това подсилва усещането за полет от голямата панорамна лоджия в края (18,55 кв.м).
Разполага с две спални (13,96 кв.м) със собствени лоджии (7,70 кв.м), които са проектирани така, че да осигурят пълно спокойствие и уединение на обитателите, като гледката от съседни къщи към интериора е невъзможна. За сметка на това, всяка стая разполага със неповторима гледка към далечните върхове.

За подсилване на връзката между интериор и екстериор са използвани плъзгащи остъклени врати с цяла височина (3 метра). По този начин пространствата могат да бъдат изцяло отворени или затворени в зависимост от желанието на обитателите.

Помещават се още: просторна баня и тоалетна с душ (6,68 кв.м), мокро помещение (3,33 кв.м), входно преддверие (5,31 кв.м) и техническо помещение (3,69 кв.м). От улицата е предвидена открита площадка за паркиране (44,33 кв.м), която може да побере до 3 автомобила.

Предвижда се къщата да бъде реализирана от видим бетон, който е единствения материал в интериора. Минимизирането на всякакви декоративни елементи и визуални дразнители подсилва цветовете на сезоните и формите на заобикалящата околна среда. Така къщата установява силна връзка с природата и предоставя спокойна атмосфера за духа и сетивата.

Външната обвивка е направена от дървени фасадни дъски, боядисани в черно.Местоположение

Приблизително местоположение на имота/комплекса.

Контакти

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти