ПЪРВА
ЛИНИЯ

Вила Домициана

ИТАЛИЯ / ОБЛАСТ ТОСКАНА / ГР. ПОРТО САНТО СТЕФАНО   На картата
Цена  
Тип:
Къща, Вилa, Резиденция

Обща площ:
817 м²

Площ на парцела:
2400 м²

Етаж:
2

Спални:
10

Бани:
5

Референтен номер:
IT1-527
Инфо пакет

Състояние
отлично

Обзавеждане
Напълно обзаведен

Тип строителство
Тухла

Бани
Оборудвана баня

Разстояния

Разстояния от имота до други важни обекти
Гледки от имота
  • Гледка към морето
Строителство
  • Тухла

Вила Домициана е имот с много голяма и интересна история. В годините е била притежавана от различни аристократи и семейства с потекло. Всички те са стопанисвали имота, запазвайки автентичните му мозайки, галерии и индивидуален дух. Тази вила съвсем заслужено може да бъде наречена предмет на изкуството. Красивият имот притежава и още едно много ценно качество- живописна историческа локация. Намира се на изключително красиво място на брега на Тоскана. Зоната е археологическа и в нея могата да се видят останки от римска вила Маритима, както и много други артефакти.

Вилата е построена от семейство Домиции Ахенобарби още в I- ви век. Последният потомък на семейството е бил император Нерон (чието истинско име е Луций Домиций Ахенобарб). Домиций Ахенобарб са били видни аристократи консули и банкери. Притежавали са собственост в голяма част от региона.

Във втория век след Христа, вилата е била дадена на друг член на императорското семейство – Матилда, племенница на император Траян и Хадриан Тифани. В последствие територията е станала известна като InsulaMatidiae.

През 2004 г. прекрасният имот е придобит от братята Ратаци и реновиран от майка им Суни Аниели.

Във Вила Домициана II има запазена старинна Римската стена. На първа линия са ясно видими останки за съхранение Horrea, вероятно използвани за риба и селскостопански продукти. В района има док съоръжения за местното пристанище, построено от римляните.

В източната част на Вила Домициана II могат да се видят интересни останки от императорски апартамент, комплекс (мозайка, криптопортик, галерия).

Вила Домициана II предлага 817 кв. м площ и 370 кв.м открита тераса. Тя разполага със 7 комфортни спални и 3 стаи за персонал, 2 кухни и 2400 кв.м на градина. Имоът разполага с интернет връзк и сателитна телевизия

Вилата е в процес на пълен ремонт на всички санитарни възли и мазета. Допълнително предстои редизайн в СПА центъра с турската баня и фитнес залата. Ще бъде изграден басейн.


Местоположение

Показано е приблизителното разположение на имота/комплекса. За да научите точното му местоположение, моля свържете се с отговорния брокер по тази оферта чрез контактите, указани по-долу в страницата!

Контакти

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти