LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Forbes Bulgaria: Една нощ на жените от бизнеса в операта

Forbes България

09.06.2022

Специалният проект Forbes Women 2022 „Жени на върха – Стойността на успеха“ бе ознаменуван с вълнуващо преживяване – тържествена вечеря за дамите участници на сцената на “Софийската опера и балет”. Forbes Women Annual Gala Dinner 2022 се проведе под мотото “Една нощ на бизнеса в операта” и под звуците на любими арии от оперни произведения и увертюри.

Forbes Women Annual Gala Dinner 2022 насочи прожекторите към жените, които с много усилия, талант и упоритост дават стойност на обществото и бизнеса. Избрахме темата “Една нощ на бизнеса в операта” и поканихме нашите гости на самата сцена на “Софийската опера и балет”.

Целта на екипа ни беше дамите да обменят опит и контакти в една различна атмосфера. Освен това да се насладят на авторско петстепенно меню, създадено специално за събитието от Red Devil Catering. За всяко ястие Domaine Boyar представи класни вина от Италия и България. Десертът беше поднесен с петнадесетгодишно уиски на The Macallan.

Вечерта започна с изпълнение на солисти от “Софийската опера и балет”. Директорът на операта акад. проф. Пламен Карталов въведе дамите в света на музиката, като им разказа за безспорните заслуги на нежния пол за създаването на едни от най-емблематичните произведения в историята.

Паралелите между музиката и бизнеса също не липсваха. Наш гост на сцената беше Иво Димитров, директор бизнес развитие, алкохол и кафе на Кока-Кола ХБК България. Той сподели, че добрият лидер усеща от какъв ритъм има нужда екипът му. “След периоди на голяма динамика, е най-подходящо да си пуснем балада и да съберем енергия за следващия голям проект.”

Вдъхновени от думите му и на фона на увертюри от известни оперни постановки, поканихме дамите да дискутират шест основополагащи теми за всяка компания: Как да създадем успешен бизнес? Как да създадем ефективен екип? Как да управляваме инвестициите умно? Как да развием иновативен маркетинг? Как да развием бизнеса в мащаб? Как да създаваме стойност?

Дискусиите провокираха дамите да споделят опита си. По един говорител от маса обобщи казаното и извади кои са ключовите теми. Гена Събева, управляващ партньор в семей­ната компания за управление на проекти в строи­телството „Събеви Груп“, представи мненията за това, как се изгражда успешен бизнес. Според дамите всички първо трябва да намерим каква е нашата страст, а след това и инструментите, които ще ни позволят да задълбаем в нея. Затова е важно лидерите на компаниите да са визионери, да се обградят с правилните хора, и да знаят накъде искат да вървят с тях.

Освен ясна посока и екип от експерти с общи ценности дамите, които обсъждаха изграждането на ефективен екип, споделиха, че е нужна и много вяра. Мненията им бяха представени от Галина Чулева, главен директор „Управление на хора и култура“ в Yettel, за стойността на успеха. Тя призна пред гостите ни, че темата е комплексна затова и пазарът на труда в момента не е в добро състояние и има недостиг на кадри. Основополагащи за привличането и задържането на опитни хора са динамиката на работното място, сплотения екип и инвестициите в знанията и уменията му.

Резултатите за умното управление на инвестициите сподели Лилия Димитрова, Главен изпълнителен директор на Frontex. На нейната маса бяха дами, които са едновременно основатели и изпълнителни директори на компаниите, които управляват. За тях е важна визията зад конкретния проект и стойността, която той ще върне. Преди всичко обаче остава клиентът и неговите потребности.

“При маркетинга най-добрата инвестиция е тази, която води до истински резултати, а не само до очакване за такива”, с тези думи Диана Димова-Йорданова, мениджър „Корпоративни комуникации“ във ФАНТАСТИКО Груп и говорител на четвъртата маса, ни въведе в стратегиите зад добрия маркетинг. Според нея и останалите дами, които са обсъждали темата, добрите резултати идват с правилната стратегия и вниманието в детайлите и посланията.

Невена Стоянова, управляващ директор на Luximmo Finest Estates и Barnes Bulgaria, и Елина Спасова, Директор Маркетинг и Корпоративни комуникации в Domaine Boyar, излязоха заедно пред останалите участници, за да демонстрират силата на мисленето в мащаб. Според дамите, за да се разраства една компания, е важно да остане гъвкава и да не се притеснява от това, че излиза извън рамките. Финалът на дискусиите беше изключително емоционален, защото арх. Весела Мирянова, председател на Съвета на директорите на „АРТЕКС Инженеринг“, подчерта, че без чувства и страст няма как да създаваме стойност.

Вижте цялото интервю на Невена Стонова, част от проекта „Жени на върха – Стойността на успеха“!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти