LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Две къщи за гости в голям общ двор в Еленския Балкан

БЪЛГАРИЯ / ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО / БЛИЗО ДО ГР. ЕЛЕНА   На картата
Цена  
160 000 135 000
Тип:
Къща

Обща площ:
500 м²

Площ на парцела:
2966 м²

Етажност:
2

Спални:
10

Бани:
6

Референтен номер:
VT 84462
Инфо пакет

Отопление
Камина

Обзавеждане
Напълно обзаведен

Тип строителство
Гредоред / Тухла

Бани
Оборудвана баня

Разстояния
250 км

Разстояния от имота до други важни обекти
  • Летище Varna (VAR): 250 км
Гледки от имота
  • Гледка към гора
  • Гледка към планината
  • Гледка към поляни
  • Гледка към селото
  • Гледка към хълмове
Строителство
  • Гредоред
  • Тухла
Отопление
  • Камина

Предложеният имот е комплекс от две къщи в общ двор с площ от 2966 кв. м.
• Две отделни пристройки къщи. Всяка къща е с отделни спални помещения, бани и тоалетни, кухня и механа. Къщите са обзаведени и оборудвани.
• между двете къщи в двора има отделна пристройка “лятна кухня” с отделна баня и тоалетна, веранда, пълно кухненско оборудване и обзавеждане.
• до лятната кухня има малка пристройка “ слънчева баня”. Представлява пристройка със слънчев бойлер на покрива.
• Пред лятната къща има веранда на две нива, които са бетонирани и подходящи за поставяне на маси и столове. На първото ниво има и малък бар с покрив.
• на по-долно ниво в градината е разположена друга бетонирана част и малък бар с покрив с прокарано електричество. Идеята е на бетонната площадка да бъде поставен басейн.
• В двора има изградени дървени детски площадки - люлка, футболна врата, волейболна мрежа.

Предлагаме на вашето внимание чудесна къща за гости, с отлично разработен бизнес в областта на селския туризъм.
Разпределение :

Къща 1: РЗП 250 кв. м. Разпределение: коридор, шест стаи, пет бани с тоалетни. Към къщата има голяма, добре оборудвана битова механа /50 кв. м. / с кухня и камина, като достъпа до нея е чрез отделен вход. Към механата има прилежащо избено помещение също с отделен вход към него.
Къща 2: РЗП 150 кв. м. Разпределение: коридор, обща всекидневна, четири стаи, баня с тоалетна, допълнителна тоалетна, голяма добре оборудвана битова механа /50 кв. м. / с кухня и камина, голяма дървена тераса тип чардак. На приземния етаж има две допълнителни стаи с два отделни входа

В момента разпределението на двете къщи е следното:
На разположение на гостите са 2 къщи с общ просторен двор. Общият капацитет на къщите е за 35 гости– 15 души в едната къща и 20 в другата. Къщите разполагат с просторни и уютни стаи със самостоятелен санитарен възел. В двете къщи има: 2 механи с пълно кухненско обзавеждане; Панорамна тераса; Напълно оборудвана лятна кухня с веранда на две нива с маси и столове; Външно барбекю; Няколко панорамни веранди с маси и столове; Детска площадка, волейболна и футболно мини игрище; Просторен двор с площ 7дк; Лятна баня с бойлер със слънчева вода.
В голямата къща са разпределени: легла с капацитет 19 души в 4 спални помещения и 1 апартамент, а всяка стая е със самостоятелен санитарен възел. Къщата разполага с механа и 2 панорамни веранди. Механата е с капацитет 30 души и е обзаведена в битов и традиционен стил. Механата е с пълно кухненско оборудване и всичко необходимо за една кухня. Освен това има и музикална уредба, колони. Пред къщата може да се насладите на гледката, на шезлонг или на ръчно направените дървени пейки и столове, както и две панорамни веранди, закрита веранда със сепаре и телевизор;открита веранда с маси и столове.

По-малката къща е с капацитет за настаняване на 11 души в 4 просторни спални помещения и разполага със самостоятелна механа, трапезария, както и панорамна тераса с дървена пейка и маса. Къщата е с 1 баня и две тоалетни. В къщата има механа с капацитет 25 души с пълно кухненско оборудване и е обзаведена в традиционен битов стил; Панорамна тераса с маса и пейки и традиционен чардак; Трапезария с камина, маса и столове; общо помещение тип трапезария с маса, пейки и камина.

Селото е в Северна България. То се намира в община Елена, област Велико Търново. Град Елена се намира на 38 километра южно от Велико Търново, на 215 километра от Варна и 280 километра от София.
Селото е на около 6-7 километра южно от град Елена. Разположено е под североизточния склон на връх Острец. Съществува като населено място от годините на преди Освобождението. Китният старопланински град Елена се намира в полите на гористия Еленски балкан. Разположен е в красивата долина на Еленската река. На север се простират Еленските височини, на юг- Балканът.

Локацията на вилата е интересна, защото е наситена едновременно с исторически и природни забележителности. Град Елена е наричан “Българският Витлеем”, защото по време на възрожденската епоха е имал три църкви. Това го е нямало в нито един друг български град по това време.В град Елена има запазени 147 паметници на културата, някои от които са с национално значение:
Къщата-музей “Иларион Макариополский”, Часовниковата кула, Часовниковата кула, Даскалоливницата– първото българско класно училище, Църквата “Свети Никола”, Църквата храм “Успение на Пресвета Богородица”, Попниколовата къща, Къщата на Юрдан Хаджипетков, Музей по палентология, и още много.

Елена притежава над 6 000 етнографски предмета на материалната култура, 780 творби на възрожденското и съвременното изкуство, много старопечатни книги.
Природни забележителности: язовир Йовковци; Марков камък; Христовският водопад; Връх Чумерна; Връх Острец и Връх Симаново.


Местоположение

Приблизително местоположение на имота/комплекса.

Контакти

Актуални сходни предложения

акт 16
Хотел
Близо до гр. Елена
Великотърновска област, България

Площ: 800 м²Площ на парцела: 9000 м² Спални: 18 Етажност: 3

Цена  335 000
Къща
Близо до гр. Елена
Великотърновска област, България

Площ на сградата: 830 м²Площ на парцела: 161000 м² Спални: 4

Цена  450 000
акт 16
Къща
Близо до гр. Елена
Великотърновска област, България

Площ на сградата: 250 м²Площ на парцела: 3181 м² Спални: 8 Етажност: 2

Цена  265 000
Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти