LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Бутикова бизнес сграда клас А

БЪЛГАРИЯ / ОБЛАСТ СОФИЯ / ГР. СОФИЯ / КВ. ЛЕТИЩЕ СОФИЯ   На картата
Тип:
Офис, Бизнес, Имот за инвестиция, Сграда

Обща площ:
10355 м²

Референтен номер:
Kbs 68988
Инфо пакет

Състояние
отлично

Климатик
Климатизация, Централна климатизация

Разстояния
400 км 10 км 15 км 300 м

Разстояния от имота до други важни обекти
  • Морето: 400 км
  • Планински лифт: 15 км
  • Център на града: 10 км
  • Магазин за хранителни стоки: 500 м
  • Спирка: 100 м
  • Болница: 1 км
Гледки от имота
  • Гледка към града
  • Гледка към планината
Климатизация
  • Климатизация
  • Централна климатизация

АСТРАЛ БИЗНЕС ЦЕНТЪР /ABC/ - бутикова сграда клас А е разположенa в една от най- атрактивните и бързоразвиващи се бизнес локации на столицата – района на Летище София, на кръстовището на бул. "Хр. Колумб" и ул. "Продан Таракчиев", в среда само от нови бизнес сгради.
В непосредствена близост до ABC се намира спирка на автобусни линии 84 и 384, както и метростанция.
През последните 7 години районът на Летище София се налага като една от най-бързо развиващите се бизнес-локации на столицата. Около 45% от модерните индустриални площи в София са разположени в близост. По бул. "Хр. Колумб" са изградени няколко мащабни бизнес проекта – Автоюнион Център, Порше Бизнес център, Sofia Airport Center. В района са разположени и сградите на редица големи логистични компании – DHL, Unimasters Solutions, TNT. Предстои изграждането на няколко мащабни проекта на международни инвеститори.

АСТРАЛ БИЗНЕС ЦЕНТЪР е разположен върху терен с площ 1 833 кв.м. и има разгърната застроена площ 10355 кв.м., която включва 2 подземни и 10 надземни нива.
Сградата се състои от две части – двуетажна търговска част – шоурум и ресторант и осем етажна офис част с височина 36м. от кота прилежащ терен. Главните входове към офис и търговската част са обърнати към оформеното пред сградата площадно пространство, гледащо към кръстовището на бул. "Христофор Колумб" и ул. "Продан Таракчиев".
Автомобилният достъп до двете подземни нива е осигурен посредством открита
автомобилна рампа от югозападната част на имота - бул."Христофор Колумб". Осигурена е достъпна среда за хора с увреждания във всички зони на сградата, както и необходимите места за паркиране на инвалиди.
Конструкцията на сградата е стоманобетонен скелет, като за двете подземни нива е приложено допълнително укрепване тип "берлинска стена".
ОСНОВНИ ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА АСТРАЛ БИЗНЕС ЦЕНТЪР Фасади и покриви
Външният контур на сградата включва овали и остри ъгли, повтаряйки формата на око, което е развито като декоративен елемент на покрива. С разпознаваемата си визия, АСТРАЛ БИЗНЕС ЦЕНТЪР е една от най-престижните и оригинални сгради в България.
До кота 9,00м се изпълнява окачена фасада от алуминиеви профили ЕТЕМ, серия Е-85, в която се влагат двубариерни стъклопакети с ниска стойност на топлопреминаване и термопанели от негорим алуминиева ENF ламарина с PVDF покритие в зоната на плътни части.
Иновативна е използваната технология за енергоспестяваща двойна фасадна система,
която служи за слънцезащита, като едновременно предпазва сградата от прегряване
/преохлаждане и подобрява нейната енергоефективност.
Концепцията за фасадата на високото тяло е изграждането на специфична "double skin"
система с редица предимства:
• Буфер, предпазващ от прегряване
• Протекция от вятър
• Слънцезащита
• Естествено вентилиране/ охлаждане през летните месеци
• Енергоефективност
• Механична защита на вътрешната фасада
Същата се състои от вътрешна и външна "ципа" и въздушен слой между тях.
Външна част на "double skin" e ламиниран, закален стъклен панел - 12/1.76/12 - Pl.B.Linea
Azzurra и 10/1.76/10 - Pl.B.Linea Azzurra с интегриран слънцезащитен принт с плътност 34,5%.
Вътрешната "ципа" се състои от фасадна алуминиева дограма ЕТЕМ, серия Е-45 и ивици брюстунг от ELVAL ENF TM алуминиев лист (негорима ENF ламарина с PVDF покритие) и висококачесвена топлоизолация.
ELVAL ENF TM алуминиев лист е негорим и напълно отговаря на международните наредби
за защита от пожар за сгради и изграждащи материали.
Подобна фасада (double skin) е изпълнена върху две сгради в световен мащаб – сградата на Армията на Спасението в Лондон и сградата на Презастрахователно Дружество в Мюнхен.
Покривите са плоски, озеленени интензивно. За целта дебелината на олекотения почвен субстрат е 60см, над шоурума, което дава възможност за засаждане на ниски и средновисоки дървестни видове. На кота +32,67м е озеленено с 35см почвен слой, върху който е посадена растителност, способстваща за намаляване на вредните емисии от СО2 в атмосферата, като същевременно пази последния етаж от прегряване или преохлаждане.
СИНЕРГИЯ НА ПЛОЩИТЕ И ИНТЕГРИРАНИ УСЛУГИ ЗА ПОЛЗВАТЕЛИТЕ
Сградата разполага с 10 надземни и 2 подземни нива, които предлагат разнообразни по предназначението си площи с цел постигане на устойчив микс от взаимно полезни услуги.
Първокласните търговски площи, подходящи за шоурум са разположени на партерното ниво и притежават големи остъклени витрини към улицата.
Бизнес ресторантът с кафе-бар и панорамна тераса, разположен на втория етаж, е замислен да обслужва както работещите в сградата, така и техните делови срещи.
Конферентните зали (295 кв.м.) са ситуирани на първия етаж. Те се преграждат с мобилни стени на Dorma Moveo и могат да променят площта си според случая.
Покритият охраняем паркинг гарантира сигурността на служебните и личните автомобили.
Централизираното административно управление, което включва поддръжка на общите площи и системи, почистване и охрана, гарантира грижа и висок стандарт на обитаване и сигурност за наемателите.
5 високоскоростни асансьори от най-новия модел на KONE Mono Space с интересна концепция за интериора - „Четири сезона“.

МОДЕРНИ ОФИС ПЛОЩИ

АСТРАЛ БИЗНЕС ЦЕНТЪР предлага модерни офис площи клас А, които позволяват:

- обособяване на малки и големи офис площи – преграждане до 4 офиса на един етаж;
- свободно разпределение на работните места в рамките на един офис – двоен под със 7-
ма категория компютърно окабеляване и силнотоково окабеляване;
- просторни помещения с разстояние между тавана и готовия под 2.80м (3.50м между две плочи). Стъклената фасада, която е по цялата височина на офис-етажите, осигурява естествена светлина, както и възможност за безопасно проветряване на помещенията;
- индивидуално отчитане и контрол на разходите; самостоятелно определяне на микроклимата в помещенията – чрез система за сградна автоматизация BMS (Building Management System);
- нисък разход за консумативи – двойната фасадна система (double skin), по средата на която има буфер от въздух, предпазва помещенията от прегряване и преохлаждене;
- високо ниво на сигурност – пожароизвестителна и пожарогасителна система; CCV камери в общите площи и по периметъра на сградата; СОТ; 24-часова жива охрана; контрол на достъпа;
ПЪРВОКЛАСНИ ТЪРГОВСКИ ПЛОЩИ
Партерният етаж на сградата разполага с търговска площ, подходяща за шоурум на автомобили, мебели, техника. Помещението е със светла височина 4.50 м, използваема площ
671.79 кв.м. и отдаваема площ – 725.06 кв.м.
Част от витрините на шоурума гледат към главен път – бул. "Хр. Колумб" и ул. "Продан Таракчиев", а общата им площ е 472.5 кв.м. Магазинът има 2 входа – северен и южен с автоматични плъзгащи се врати DORMA и 2 евакуационни изхода и може да се раздели на два по- малки.
Търговската площ, подобно на офисите, има индивидуално отчитане на консумативите чрез BMS системата на сградата, видеонаблюдение, СОТ. Близостта до двата терминала на Летище София и ключовото местоположение – на кръстовище, я правят идеална за наемателите, които са ориентирани към продажби на международни и български клиенти.
РЕСТОРАНТ С КАФЕ - БАР
Обща отдаваема площ – 674.70 кв.м. (панорамна тераса 258.82 кв.м. с гледка към Витоша), използваема площ – 603.26 кв.м. и 373.71 кв.м. зала, включваща ресторант, гардероб, санитарни помещения за гостите. Места в залата – 150 бр.; на терасата – около 100 места.
КОНФЕРЕНТЕН ЦЕНТЪР
АСТРАЛ БИЗНЕС ЦЕНТЪР предлага на наемателите модерен конферентен център с използваема площ 295 кв.м., който може да се разделя на 4 по-малки помещения, с помощта на мобилни прегради Dorma Moveo или да се използва като обща площ. Конферентните зали са на разположение на наемателите и не е необходимо да се обособяват заседателни зали в офис помещенията, като се постига икономия и максимално използване на наетото пространство.

ДОВЪРШИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ И ИНТЕРИОРИ
Окачените тавани AMF Thermatex и двойните подове в зоната на офисите позволяват вграждане на инсталации и гъвкавост на офисните пространства.
Мокетът в офисите и залите е от естествени материали, антистатичен, с висока износоустойчивост и клас на пожаробезопасност.
Предвидени са инсталационни решения и системи, осигуряващи функционирането на сградата по най-високи съвременни стандарти за клас А:
• BMS (Building Management System)
• пълна климатизация
• високоскоростни асансьори
• модерни противопожарни системи
• два независими енергозахранващи източника
• охранителна система и контрол на достъп
Разработени са модерни интериори на общите пространства на сградата и конферентния блок от висококачествени и благородни материали, допълващи внушението за престиж:
• подовата настилка от естествен камък е приложена, както в интериора на фоайетата,
така и пред сградата
• високоакустична облицовка от Resap TOPAKUSTIK с естествен фурнир в централно фоайе
• акустичен окачен таван KNAUF Cleaneo
• облицовки от декоративно, интериорно стъкло с лаково покритие AGC Lacobel по всички етажни фоайета
• облицовка от неръждаема стоманена ламарина KONE FULL FRONT DOOR около
асансьорните врати
• декоративни интериорни бои ОИКОС
• модерна визуална комуникация – тотем, информационни табла, надписи
• осветителни тела DEKKO

Можем да организираме оглед на имота в удобно за вас време. За целта, свържете се с отговорния за офертата брокер и му кажете кога бихте искали да направите оглед.

Резервация на имота
Имотът може да бъде резервиран и свален от продажба със заплащане на депозит, след което се прекратява провеждането на огледи с други купувачи и започва подготовка на документите за сключване на предварителен и окончателен договор. Свържете се с отговорния брокер за този имот за подробна информация относно процедурата на покупка и начините за плащане.

Допълнителни услуги и следпродажбено обслужване
Ние сме реномирана компания и ще бъдем с вас не само по време на покупката, но и след това, осигурявайки ви допълнителни услуги по ваше изискване с цел пълноценно и безпроблемно ползване на новозакупения имот. Услугите, които можем да предложим, включват получаване на одобрение за ипотечен кредит, застраховка на движимо и недвижимо имущество, застраховка живот, медицинско и автомобилно застраховане, строителни и ремонтни дейности, обзавеждане, юридически и счетоводни услуги и др.


Местоположение

Приблизително местоположение на имота/комплекса.

Контакти

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти