LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo
акт 16

Затворен комплекс с екологични къщи в кв. Бояна

Цени   ЦЕНОВА ЛИСТА
748 141 – 1 095 000 (без ДДС)
1 951 €/м² – 2 424 €/м² (без ДДС)

Без комисиона от купувача

Тип:
Къщи

Площи:
360.55 м² — 451.69 м² Арх. планове

Етажност:
3

Спални:
4

Бани:
3

Паркоместа на открито:
2

Гаражи:
1

Имоти в сградата / комплекса:
13

Продадени:
0

Резервирани:
0

Свободни:
13

Референтен номер:
Sfa 60881
Инфо пакет

Състояние
до ключ (с настилки и боядисан)

Отопление
Подово отопление / Термопомпа / Уреди на ел. ток (духалки, ел. радиатори и др.)

Обзавеждане
Необзаведен

Бани
Вана, Душ кабина, Оборудвана баня

Разстояния
10 км 2.7 км 21 км

Разстояния от имота до други важни обекти
  • Планински лифт: 2.7 км
  • Център на града: 10 км
  • Летище Sofia (SOF): 21 км
Гледки от имота
  • Гледка към града
  • Гледка към планината
Отопление
  • Подово отопление
  • Термопомпа
  • Уреди на ел. ток (духалки, ел. радиатори и др.)
Климатизация
  • Термопомпа

Представяме на Вашето внимание първия по рода си затворен комплекс от луксозни еко къщи в България. Висок клас комплекс, изпълнен с внимание към всеки детайл. Тук ще откриете всичко, което ви е необходимо, за да водите спокоен и комфортен начин на живот в полите на Витоша планина - кв. Бояна и едновременно само на 10 минути с кола до центъра на столицата - НДК.

Селището е изградено върху обща площ от 12330 кв.м. Състои се от 15 еднофамилни къщи с РЗП от 348 кв.м. до 441 кв.м., обща РЗП 6215 кв.м., детска площадка и административна офис сграда с паркоместа за гости, която не е включена в общата РЗП. Къщите са три типа: тип А – 3 къщи, тип Б – 9 къщи и тип В – 3 къщи, всяка със собствен парцел с размери от 650 кв.м. до 720 кв.м., с идеални части от правото на собственост. Във всеки един от дворовете има достатъчно място за изграждане на открит басейн.

Комплексът включва висококачествени дървени къщи с впечатляваща архитектура, които отлично се вписват в заобикалящата природа, комбинация от градски тип строителство с луксозна и комфортна жилищна среда, с големи просторни стаи с много прозорци и високи три метрови тавани, с максимално удобно и функционално разпределение на отделните помещения, красиви зелени гледки, чист въздух и непосредствена близост до природата. Комплексът ще бъде завършен със стилна портална врата, паркинг, пешеходни алеи, ландшафтното оформление, уличното осветление, автоматизирана поливна система.

Защо да закупите имот в този комплекс?
• Затворен комплекс от дървени еко еднофамилни къщи, градина и детска площадка
• Луксозни енергоефективни къщи до ключ със собствен двор, комфорт и стил
• Качествени къщи от масивни дървени греди с висок стандарт на живот, топли и уютни през зимата и прохладни през лятото
• Издръжливи имоти със здравословна жилищна среда, устойчиви на земетресения, дишащи конструкция, оптимално ниво на влажност
• Спокойни условия за живот в полите на Витоша
• На 10 минути с кола до центъра на столицата (НДК)Местоположение

Приблизително местоположение на имота/комплекса.

Видео

Арх. планове

Ще ви бъде небходимо приложение за разчитане на файлове във формат .pdf. Ако го нямате инсталирано, можете да го свалите от тук Acrobat Reader.

Архитектурни планове и разпределения
(PDF 1.23 MB)

 Изтегли план  1

Цени

Ценова листа за свободните имоти
(Таблица)

ЦЕНОВА ЛИСТА

Интериор

Къща тип А е с обща квадратура 348.78 кв.м. Всяка къща от този тип има три етажа: сутерен, първи и втори етаж. В сутерена са разположени: гараж за два автомобила, техническо помещение, складови помещения и перално с достатъчно място за сушене на дрехи. На същото ниво, но на открито има още две паркоместа пред къщата в страни от гаража. На първия етаж над сутерена са разположени: входно антре, коридор, просторна кухня с трапезария, всекидневна с камина, спалня за гости (може да бъде кабинет, киносалон и др.), самостоятелна баня с тоалетна и тераса – веранда на юг с прекрасна гледка към Витоша. На втория етаж са разположени: коридор, две бани с тоалетни и три големи спални, като едната има собствен дрешник и баня 10 кв.м. Две от спалните излизат на голяма тераса на юг с гледка към Витоша.

Къща тип Б е с обща квадратура 451.69 кв.м., oблицовката на сутерена от естествен камък, полиран с импрегнант против задържане на влага и три етажа. Сутерен: височина на таваните 2.80 метра, гараж за два автомобила, техническо помещение, складови помещения, перално с достатъчно място за сушене на дрехи, фитнес зала (може да е билярдна, кабинет и др.), душ кабина и място за сауна. На нивото на сутерена, но на открито има още две паркоместа пред къщата, встрани от гаража. Първи етаж над сутерен: входно антре, коридор, просторна кухня с трапезария и гледка към София (с отворено пространство до тавана (покрива) с височина около 6 м), спалня за гости (може да бъде кабинет, киносалон и др.), баня с тоалетна, тераса – веранда на юг с прекрасна гледка към Витоша. Втори етаж: коридор, три големи спални, като едната има собствен дрешник и баня 8 кв.м. и още една баня, обслужваща другите две спални. Две от спалните излизат на голяма тераса на юг с гледка към Витоша.

Къща тип В е с обща квадратура 398.20 кв.м. В сутерена са разположени: техническо помещение, складови помещения, перално с достатъчно място за сушене на дрехи, фитнес зала с бар и баня с тоалетна. На първия етаж над сутерена са разположени: входно антре, коридор, просторна кухня с трапезария, всекидневна с камина, спалня за гости (може да бъде кабинет, киносалон и др.), самостоятелна баня с тоалетна и огромна тераса на север с прекрасна гледка към София. На втория етаж са разположени: коридор, две бани с тоалетни и три големи спални, като едната има собствен дрешник и баня 11 кв.м. Две от спалните излизат на голяма тераса на север с гледка към София.

Управление и поддръжка

Таксата поддръжка включва сметоизвозване, снегопочистване, почистване на листа и други замърсяващи елементи, 24 часова жива охрана на комплекса, косене на трева от общите части, поддръжка на поливната система, изразходвано количество електричество за улично осветление и др. Стойността на таксата ще бъде уточнена допълнително.

`

Технически характеристики

Използвани строителни материали - сутерен:
• Основи - стандартен фундамент, изолационни слоеве
• Стени, под и таван - масивно дърво
• Топлоизолация - минерална каменна вата от външната страна на сутерена
• Обработка на вътрешни стени – опция за варо-пясъчна дишаща шпакловка или гипсокартон, в зависимост от желанието на клиента.

Използвани строителни материали – 1-ви и 2–ри етажи
• Външни носещи и вътрешни преградни стени – масивни слепени дървени греди от финландски смърч с дебелина на гредата 18 см, сертифицирани по DIN евро сертификати. За слепването им е използвано екологично лепило на водна основа. Гаранцията на самите греди е над 50 година при правилна експлоатация.
• Топлоизолация – без допълнителна топлоизолация. Дървото е достатъчен топлоизолатор.
• Обработка на външните стени – дървените греди се обработват с две ръце грунд против насекоми, гъби и плесени на водна основа, след което се боядисват три ръце с висококачествена боя за дърво, специално разработена за такава цел на финландската фирма ТИККУРИЛА с гаранция до 10г.
• Обработка на вътрешните стени – вътре стените се оставят в натуралния цвят на дървото. При някои от стените дървото може да се покрие с гипсокартонена конструкция или тапети, зависи пак от желанието на бъдещите собственици.
• Прозорци – висококачествена дървена дограма от смърч с троен стъклопакет с нисък коефициент на топлопреминаване < или = 1.

Използвани строителни материали - покрив
• Висококачествено алуминиево покритие по специална система, свързваща отделните листове с двоен фалц.

Отопление и вентилация
• Отоплението и охлаждането на отделните помещения ще се осъществяват благодарение на висококачествени и икономични термопомпи въздух – вода, като цялата тръбна разводка и всички съединения по нея, включително разпределителни вентили и др. ще са по система на РЕХАУ или от същия клас производители. Отоплението на отделните стаи ще е посредством ниско температурно подово отопление и водни конвектори, като всичко това ще е инсталирано и включено в цената на крайния продукт. Автоматизацията на отоплението ще е възможна за управление и от собствения ви телефон.

• Отопление на битовата гореща вода – с помощта на термопомпа въздух вода и соларни панели. Целта е възможно най-пълноценното използване на слънчевата енергия, за екологични и икономични къщи.

Водоснабдяване и канализация
• Всички тръби за канала и водопровода ще са по т. нар. „безшумна” система на пайп системс

Степен на завършване на къщите според отделните системи
Сутерен, първи и втори етаж
• ВиК – всички водопроводни тръби монтирани до „тапа”. Всички канализационни тръби монтирани и свързани с канала за отпадни води
• ОВ – монтирани всички системи и електроуреди, касаещи безпроблемното функциониране на отоплителната и охладителна система
• ЕЛ – всички контакти и ключове за осветление, изведени и монтирани по предварителен проект на къщите
• Инсталирана вградена прахосмукачка в стените на всеки етаж с централно тяло в гаража, за извеждане на всичкия фин прах извън къщата
• Вграден улей за мръсно бельо с отвори на всеки етаж

Квадратурата на стаите, която се вижда от разпределенията е чистото светло пространство от стена до стена и не включва стените. Височината на таваните на повечето помещения на 1-ви и 2-ри етажи и в трите типа къщи е близо 3 метра. До всяка една къща ще има прекарани кабели за интернет, телефон и домофонна система с камера. Дворното място е с различна квадратура в зависимост от разположението на къщата в комплекса и не включва собственост върху пешеходните и автомобилни алеи.

Архитектура

Облицовката на сутерена на всяка от финландските екологични къщи е от естествен камък, полиран с импрегнант против задържане на влага. Преградните стени в сутерена са неносещи и може да бъдат размествани в процеса на строителство или на по-късен етап, с цел преобразуване на помещенията. Цветът на частта от масивни греди на снимките е примерен. При покупка на къща на по-ранен етап Вие може сами да изберете цвета от богата палитра.

Цялото селище ще е оградено с масивна ограда за спокойна жилищна среда, ограничаване на излишния шум и силните студени ветрове през зимата. Целият комплекс ще се охранява от 24-часова жива охрана с видео наблюдение и ще бъдат допускани само живеещите и техните гости.

Степен на завършване на пътната инфраструктура и озеленяването около къщите за цялото селище:
• Пътна настилка за автомобили – покрита с асфалт;
• Тротоари, усилени паркоместа – 10 см високи бетонови павета в различни цветове;
• Озеленяване – по проект.

Квартал

Комуникативна локация в кв. Бояна, Витоша планина:
• На 10 минути с кола до НДК
• На 3 минути с кола до много профилна болница Св. София
• На 3-4 минути пеша до автобусна спирка, с направление центъра на града
• На 5 минути с кола до детска градина и училище
• На 5-10 минути с кола (Мол България, Ринг Мол, до Икеа), магазини за храна и дрехи, заведения за хранене, кино, кафе, бар и др. места за развлечения
• На 10 минути с кола до специализирани магазини за мебели, строителни материали и др. специфични продукти за дома

 

Контакти

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти

Арх. планове

Ще ви бъде небходимо приложение за разчитане на файлове във формат .pdf. Ако го нямате инсталирано, можете да го свалите от тук Acrobat Reader.

Архитектурни планове и разпределения
(PDF 1.23 MB)

 Изтегли план  1