LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo
акт 15

Готова къща клас "Премиум" в OKOL Lake Park

Цена  
Цена при запитване

Без комисиона от купувача

Тип:
Къща, Вилa

Обща площ:
374 м²

Площ на парцела:
1241 м²

Етажност:
2

Стаи:
5

Спални:
4

Асансьор:
не

Тераса:
150 м²

Паркоместа на закрито:
2

Референтен номер:
SOF-113151
Инфо пакет

Състояние
отлично

Отопление
Термопомпа

Обзавеждане
Полуобзаведен

Тип строителство
Стоманобетонна конструкция / Сухо строителство

Разстояния
25 км 35 км

Разстояния от имота до други важни обекти
 • Планински лифт: 25 км
 • Летище Sofia (SOF): 35 км
Гледки от имота
 • Гледка към гора
 • Гледка към езеро
 • Гледка към парк
 • Гледка към планината
 • Гледка към хълмове
Строителство
 • Стоманобетонна конструкция
 • Сухо строителство
Отопление
 • Термопомпа
Климатизация
 • Термопомпа

Представяме рядка възможност за покупка от частно лице на вторичен пазар на напълно завършена и обзаведена, луксозна къща в емблематичния комплекс OKOL Lake Park Golf & Residential Community. Този нов курорт се изгражда в околностите на село Горни Окол, недалеч от яз. Искър, само на 35 км от столицата София. Повече информация за комплекса OKOL Lake Park може да видите в края на описателния текст, както и на видео клипа към настоящата оферта.

Към настоящия момент къщата се намира в своя финален етап на строителство и довършителни работи. Планира се да бъде напълно завършена, обзаведена и предадена на своя собственик през м. декември 2023 г.

Къщата е от най-високия клас "Премиум" — обзаведена с основните, трайно прикрепени мебели, и с възможност за доплащане на подвижното обзавеждане на специална цена, договорена преди увеличението на цените.

Разположена е в най-атрактивната зона "Изток" на комплекса, в съседство с 5-звездния Pullman Okol Golf Resort & Spa и голф игрището.

Парцелите в зона "Изток" са с ограничен брой и отдавна са разпродадени, още в началния етап на развитие на проекта. Настоящият собственик е един от първите клиенти, сключили договор за покупка на парцел и къща от инвестиционната компания, част от "Маркан Холдинг" АД. Така той е получил възможността да избира от най-ценните парцели в тази зона, която предлага най-добрите гледки към яз. Искър, Рила планина и целия комплекс. В същото време локацията има бърз и директен достъп до най-важните атракции на курорта и голф игрището. Къщата се намира на втора линия от хотела, което предполага повече спокойствие.

Имотът е разпределен на 2 етажа, с разгъната застроена площ от 374.44 кв.м и разполага с 4 спални, кабинет (с възможност за ползване и като спалня, чрез падащо легло), дневна, 3 бани, 2 тоалетни, техническо помещение, 2 закрити паркоместа и голяма тераса.

На ет. 1 са разположени: спалня със собствена баня, кабинет, тоалетна и техническо помещение. На това ниво се намират и двете закрити паркоместа към къщата.
На ет. 2 са разположени: голяма дневна (75 кв.м) с трапезария и кухненска зона, тоалетна за гости, голяма родителска спалня с дрешник и просторна баня, 2 детски спални с общ дрешник и обща баня. На това ниво се намира и просторната тераса на къщата.

Проектирана индивидуално, според задание на собственика, спрямо възможностите на парцела, къщата се предоставя напълно завършена, с включени настилки и облицовки по подове, стени и таван, монтирани интериорни врати, закачена корпусна мебел, оборудвани бани и санитарни помещения, оборудвани кухни с електроуреди, осветителни тела във всички помещения.

При изграждането ѝ са използвани най-висок клас строителни материали и модерни технологии. Организацията на строителството на OKOL Lake Park е съобразена с най-съвременните тенденции — без мокри процеси след грубия строеж. В съответствие с това не се използват процеси, характерни за стандартното строителство, като зидане на тухли, полагане на мазилки и шпакловки, бояджийски работи и други. Строителната концепция на OKOL Lake Park е разработена с цел да осигури най-високо качество на крайния жилищен продукт, по-дълготрайна експлоатация, по-лесна поддръжка или ремонт.

Някои от основните характеристики на строителството включват:
• Конструкция – монолитна, стоманобетонова;
• Височина на помещенията - 3.05 м;
• Външни ограждащи стени - бетон. Топлоизолация 12 cm (върху фасадни бетонови елементи). Система Knauf Aquapanel, подконструкция CW 100 с минерална вата 10 см, Knauf Diamant Board, топлоизолация 6 см, въздушен слой, подконструкция CW 50 с минерална вата 5 см, плоскост GKB 1.25 см;
• Вътрешни преградни стени - По технология на Knauf, сертифицирани системи за сухо строителство;
• Покрив - плосък, с озеленяване тип "Мавританска поляна";
• Подове - Система "сух под" на Knauf, даваща допълнителна шумо- и топлоизолация на плочите;
• Дограма - Троен стъклопакет с алуминиев профил на Reynaers, съобразен с местоположението, топлотехническите характеристики и специално изготвения фасаден инженеринг. Заложени са различни системи: плъзгания с повдигане CP 155 LS / Master Patio, отваряеми и неотваряеми прозорци Master Line8. Основен принцип при проектирането е прозорците да покриват цялата светла височина на помещенията и да не съществува разлика в нивата "вън/вътре". Коефициентът на топлопреминаване, който се постига със системите на Reynaers е (Uw) - total = 1,4 [W/m2K]. Стъклопакетът е с три стъкла, с дебелина съобразена с големината на позицията (Ug) = 0.6 [W/m2K]. Камерите са пълни с газ аргон и се изпълняват с топъл дистанционер. По целия периметър на дограмата се предвиждат хидроизолационни ленти;
• Фасади - Вентилируеми фасади с топлоизолация и финишни материали, съобразно фасадния инженеринг. Окачена вентилируема фасада с алуминиева носеща конструкция и фасадни финиши - облицовка с гранитогресни плочи, алуминиев композит и декоративни композитни елементи. Топлоизолация – в съответствие с топлотехническите изчисления – минимум 12 см. Обръщания около дограма - в съответствие с архитектурния проект;
• Отоплението и климатизацията са решени чрез електрическа термопомпа въздух-вода Innova — въздухоохлаждаем, водоохлаждащ, термопомпен
агрегат, инверторен, разделен монтаж (външна част, вътрешно тяло, хидравлична група), комплект микропроцесорен контрол на работните режими и защита, циркулационна помпа, разширителен съд, ел. нагревател, свързващи тръби. Топлата вода се осигурява от бойлер с електрически нагревател;
• Водоснабдяване - За питейно битови нужди, централно, със захранване от Рилски водопровод;
• Канализация - разделна. Битова с 5 бр. пречиствателни съоръжения на територията на комплекса, с най-висока степен на пречистване.

По отношение на интериора и мебелировката, собственикът се договорил с инвестиционната компания да ползва и допълнителния пакет "Премиум Плюс", който добавя подвижно обзавеждане (подвижна мебел, подвижни електроуреди и осветителни тела, както и допълнителни елементи като джакузи, перголи, комарници и т.н). При това този допълнителен пакет е договорен по първоначалните по-изгодни цени от 150 €/кв.м, които към днешна дата вече са завишени до 180 €/кв.м — новият купувач ще има възможността, по собствено желание да ползва допълнителния пакет за обзавеждане "Премиум Плюс" при същата специална цена.

Някои от основните елементи на вътрешното завършване и обзавеждането:
• Настилки в антре и общи части на сградата - Гранитогрес Atlas Concorde;
• Настилки в кухня, бани, тоалетни — Подов гранитогрес Atlas Concorde;
• Настилки в кабинет, дневна, двете детски спални - Паркет HARO;
• Настилки на родителска спалня и дрешник - Мокет;
• Настилки на терасата - Гранитогрес REFIN;
• Стени в общите части и стаите - Облицовка MDF;
• Стени в бани и тоалетни - Облицовка от гранитогрес Atlas Concorde;
• Санитария и аксесоари за баня - Умивалник Roca, тоалетна чиния Roca, седалка и капак Roca, смесител за умивалник Roca, душ колона Roca;
• Уреди за кухня - Фурна за вграждане Miele, хладилници за вграждане Liebherr, плот с котлони Miele, аспиратор Faber. В дневната е предвидено изграждане на камина;
• Осветление - Осветителни тела Клас Flos, Artemide, Foscarini, Lodes, Arelux, Redo и др.;
• Корпусна мебел – Произведена по поръчка с материали и механизми от най-висок клас. Корпуси – ПДЧ (Egger, Kronospan), MDF– фурнирован, ламиниран или боядисан MDF, декоративно стъкло и др. Механизми – Häfelе;
• Подвижно обзавеждане/Подвижна мебел - Утвърдени световни премиум брандове като: Flexform, Poliform, Moooi, Baxter, Eichholtz, Sancal, Natuzzi, Midj, Opera Contemporary и др.

Осигурена е 10-годишна пълна гаранция за всички строително-монтажни работи, мебели и оборудване.

Информация за комплекса OKOL Lake Park

Okol Lake Park се намира в землището на село Горни Окол, на около 35 километра от София и на 25 километра от Боровец. То е планирано като ново населено място, което ще представлява модерна алтернатива на градската среда. Това място ще осигури всички необходими удобства и много възможности за активен начин на живот, работа и отдих, на близко разстояние от природата и същевременно с лесен и бърз достъп до столицата, гр. Самоков и планинския курорт Боровец.

OKOL Lake Park ще бъде изграден като качествена среда за живот, където всички елементи са в хармония помежду си и с природата, която ги заобикаля. Вдъхновението за проекта е съчетаването на съвременни удобства с близостта до природата и спокойния ритъм. Тишината, свежият въздух и усещането за простор ще бъдат ежедневие за всички жители на комплекса.

Okol Lake Park се отличава със своето впечатляващо пространство, чист въздух и вълнуващи панорами. Комплексът разположен в източната част на Плана планина, в близост до язовир Искър, на надморска височина около 1000 метра. Разработено върху обширно плато, селището предлага живописни изгледи към язовира и планините Рила, Плана и Витоша.

Районът се характеризира със специфичен микроклимат, който гарантира прохладно лято, мека зима, много слънчеви дни и липса на силни ветрове. Местоположението на проекта е много внимателно подбрано, с оглед на изключителните природни характеристики на района и удобния целогодишен достъп от столицата и курорта Боровец.

Основни разстояния:
• София: 35 км | 40 мин.
• Самоков: 15 км | 10 мин.
• Боровец: 25 км | 20 мин.
• Дупница: 50 км | 45 мин.
• Пловдив: 160 км | 2 ч.

Общата инвестиция в OKOL Lake Park е оценена на около 300 милиона евро.

Изграждането на комплекса ще се осъществи в няколко фази, през следващите 20 години. Проектът се реализира с грижа към опазването на околната среда и принципите на устойчиво развитие.

OKOL Lake Park има минималистична архитектурна концепция, която се отличава с ясни и подробни детайли, обилна естествена светлина и усещане за простор. Архитектурните решения в OKOL Lake Park са специално създадени, за да се вписват в релефа на местността, като всяка къща е със своя собствена индивидуалност. Сградите и вътрешните пространства са оптимизирани така, че да предоставят най-красивите панорамни изгледи и най-доброто изложение.

Интериорните решения във всеки дом са напълно съобразени с общата архитектурна концепция на OKOL Lake Park. Всяка къща отразява уникалния дух и характер на своите обитатели.

Строителната концепция на OKOL Lake Park цели да гарантира по-високо качество на строителните проекти, по-дълготрайна експлоатация и по-лесна поддръжка и ремонт. Използвани са най-съвременни материали и методи при технологията и организацията на строителството. Цялата инфраструктура на проекта е напълно нова и е приспособена максимално към местността. Основният източник на енергия е електричеството.

Планираните пътища за изграждане в комплекса са с обща дължина от 21 км, като панорамните пътища са широки 22 метра, а тези в жилищните райони - 11 и 9 метра. Водоснабдяването е осигурено за питейни и битови нужди от Рилския водопровод, а за напояването от река Искър. Канализацията включва 5 собствени пречиствателни станции за битови отпадъци с висока степен на пречистване и дъждовна канализация.

Някои основни характеристики на OKOL Lake Park включват:
• Обща площ на селището: 3 000 дка;
• Голф игрище: 650 дка - управлявано от IMG;
• Хотел: Pullman с 5 звезди, 149 стаи - управляван от Accor;
• Зелени площи: 230 дка - Линеен парк, Лесопарк, Брандиран парк;
• Ферма: 20 дка - животновъдно стопанство, зеленчукова градина, конна база;
• Инфраструктура: 23 км - изцяло новоизградена, вкл. пътища, електрозахранване, водоснабдяване и канализация;
• Спортна база: 50 дка - Спортно-приключенски център, Приключенски парк;
• Образователен комплекс: 15 дка - Детска градина и училище;
• Обществена и търговска зона: 30 дка - офисни зони, фермерски пазар, ресторанти, медицински център, услуги.

Развитието на OKOL Lake Park е планирано поетапно.

Стартиралата през август 2020 г. Фаза 1 ще приключи в края на 2023 г. с откриването на:
• Международно голф игрище с клуб хаус, голф академия и сграда за поддръжка;
• Петзвезден хотел Pullman Okol Golf Resort & Spa и брандирани вили Pullman;
• Самостоятелни къщи по индивидуален проект с гледка към езерото;
• Редови къщи;
• Самостоятелни къщи тип B;
• Линеен парк и лесопарк;
• Пътна инфраструктура – довеждащи пътища, Панорамен път и пътища в жилищните зони;
• Електро инфраструктура – трансформатори и електропреносна мрежа, оптична интернет свързаност;
• ВиК инфраструктура – напорен резервоар, водопроводна мрежа, тръбна мрежа за напоителни нужди, пречиствателни станции за отпадни води, канализационна мрежа, дъждовна канализация.

Следващият етап на развитие на проекта включва елементите в Центъра, Фермата и Приключенския парк, както и жилищните зони в Центъра и на голф игрището.
Реализирането на всички къщи се очаква да отнеме около 10 – 15 години, с темп около 60 – 70 къщи на година.


Местоположение

Абсолютно точно местоположение на имота/комплекса.

Видео

Контакти

Актуални сходни предложения

Ексклузивна
агенция
акт 16
Къща
гр. София / кв. м-т Камбаните
Софийска област, България

Площ на сградата: 500 м²Площ на парцела: 840 м² Спални: 3 Етажност: 2

Цена  1 700 000 (без ДДС)
Къща
гр. София / кв. Драгалевци
Софийска област, България

Площ на сградата: 1051 м²Площ на парцела: 1207 м² Етажност: 4

Цена  2 200 000
Къща
гр. Правец
Софийска област, България

Площ на сградата: 160 м²Площ на парцела: 300 м² Спални: 3 Етажност: 2 Етаж: 2

Цена  300 000 (без ДДС)
Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти