LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Хотел в автентичен възрожденски стил в архитектурния резерват Жеравна

БЪЛГАРИЯ / ОБЛАСТ СЛИВЕН / БЛИЗО ДО ГР. КОТЕЛ   На картата
Цена  
956 500 711 000 (без ДДС)
1 039 €/м²
(без ДДС)
Тип:
Хотел, Бизнес

Обща площ:
684 м²

Площ на парцела:
3183 м²

Етажност:
2

Стаи:
24

Бани:
24

Асансьор:
не

Паркоместа на открито:
10

Референтен номер:
SOF-108262
Инфо пакет

Състояние
отлично

Обзавеждане
Напълно обзаведен

Бани
Оборудвана баня

Разстояния
121 км

Разстояния от имота до други важни обекти
  • Летище Burgas (BOJ): 121 км

Представяме хотелски комплекс за продажба, разположен в центъра на с. Жеравна в непосредствена близост до Художествената галерия, църквата "Св. Николай" и основни музеи.

Комплексът се състои от 6 къщи, обявени за паметници на културата

Манчовата къща, поп Стефановата, къщата на Мария Бонева, Гочковата, къщата на Тодор Киров и къщата на баба Калина - всяка от тях е със своя история и обаяние, в предвъзрожденски архитектурен стил. Фасадите се отличават със завършен архитектурен образ с неповторима художествена форма от камък и дъбов материал. Напълно е запазена автентичната архитектура - леко издигнати еркери, колони на чардаците, силно издадените и малко заоблените покриви.

Хотелският комплекс е 3 звезди по категоризация от 2022 г. Разполага с общо 24 стаи, от които: 3 апартамента, 5 тройни, 9 двойни и 7 единични стаи. Интериорът е издържан в типичния за този край битов стил от XVIII – XIX век, който внася изключителен уют и топлина. Запазени са характерните за времето менсофи и вътрешни дървени колони с дърворезба, носещи неповторима автентична атмосфера. Всяка стая е оборудвана със собствен санитарен възел.

Ресторант "Черковното кафене"

На територията на комплекса има ресторант, който е добре познат на всеки българин от Йовковите разкази. Това е място на действие на едни от най-запомнящите се сцени в неговите Старопланински легенди. Капацитетът на ресторанта е 25 места, където гостите могат да се докоснат до автентичния вкус на традицията и местната кухня и обичаи.

Имотът е с просторен заграден вътрешен двор, налични са паркоместа за гостите. Комплексът разполага и с допълнителни търговски площи – Сувенирен магазин и Старата фурна.

Изградени са системи за водоснабдяване, канализация и електрозахранване. Налична е инсталация за отопление с дърва с централно управление, която позволява целогодишната работа на комплекса. Фасадите на къщите са с подновена защитна боя, предпазваща дървесината от вредители.

За допълнителна информация и организиране на оглед, моля свържете се с отговорния брокер по офертата.


Местоположение

Абсолютно точно местоположение на имота/комплекса.

Контакти

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти