Туристически комплекс Марциганица в Родопите

БЪЛГАРИЯ / ОБЛАСТ ПЛОВДИВ / БЛИЗО ДО ГР. ПЛОВДИВ   На картата
Цена  
Цена по договаряне
Тип:
Ресторант, Бар, Хотел, Земя, Парцел за инвестиция, Резиденция

Обща площ:
4394 м²

Площ на парцела:
19154 м²

Референтен номер:
Plv 2859
Инфо пакет

Състояние
добро

Отопление
Електрически печки / Камина / Печка на дърва

Обзавеждане
Обзаведен/необзаведен

Тип строителство
Стоманобетонна конструкция / Тухла

Разстояния
38 км

Разстояния от имота до други важни обекти
  • Летище Plovdiv (PDV): 38 км
Гледки от имота
  • Гледка към планината
  • Гледка към селото
Строителство
  • Стоманобетонна конструкция
  • Тухла
Отопление
  • Електрически печки
  • Камина
  • Печка на дърва

Туристически комплекс Марциганица се намира в Добростанския масив на Родопите, на 1412 метра надморска височина, в живописен планински район с мек климат. Представлява бивша държавна резиденция с площадка за кацане на хеликоптер, разположена сред изключителната красота на ботанически резерват „Червената скала“, обхващащ площ от 5700 хектара, намиращ се само на 4 км от село Добростан, на 38 км от Пловдив и летището там, както и на 30 км от град Асеновград.

Имотът включва земя в регулация 19 890 кв.м. и 2855 кв.м. горски фонд, както и следните сгради - хотел-ресторант (3842 кв.м.), помпена и каптаж (100 кв.м.), масивна сграда (490 кв.м.), чайна (46 кв.м.) и външна тоалетна (16 кв.м.). Имотът е снабден със собствен трафопост (комплексът се захранва с електричество от 6-км трасе) и собствена помпена станция.

На 1-ви етаж на сградата от монолитно строителство с железобетонна конструкция се разполагат складови помещения, хладилни камери, стаи за персонала, намиращи се под ресторанта, бар (110 кв.м.) с 4 сепарета, изградени с качествен камък (80 места). Има още и 5 стаи с площ 75 кв.м., ски гардероб, парно помещение, както и подходящо помещение за сауна и руска баня.
На 2-ри етаж има ресторант с кухненски бокс (321 кв.м.) с 160 места, голяма камина, санитарен възел, както и малка зала (18 места) с камина. На етажа има още фоайе, рецепция, 14 стаи двойки, камериерски офис.
Трети етаж се състои от апартамент, студио, 10 двойни стаи, голяма конферентна зала на 2 нива с голяма тераса, малка конферентна зала с тераса. Стаите, гледащи към паркинга имат собствена тераса.
На 4-ти етаж има 4 апартамента (единият луксозен с камина), 5 стаи-двойки, геобразни с изглед към Кръстова гора и Белинташ.
Сградата на хотел-ресторанта е раздвижена, с 2 стълбища. Изградена е с лицево оформен камък, отвън има керамични стъкла и външна камина. На терасата към ресторанта могат да се поместят 80 места.

Сградата се предлага за продажба след направен основен ремонт, с нова ел. и ВИК инсталации, инсталация за питейна и обратна вода. Във всяка стая има телефон, кабелна тв, интернет, пожароизвестяване. Втората сграда от 490 кв.м. разполага с кафе-бар, туристическа спалня с по 6 легла в стая - общо 80 легла.

Туристическият комплекс е построен през 1973 година, като на негова територия има изградени 2 броя ски съоръжения. В имота се включва и одобрен ПУП проект, където е разрешено да се извърши строителство на четири етажа (10 метра). В обекта има още чайна, сграда за ски училище, ски влек.

Годишната амплитуда на въздуха в региона е средно 21 градуса, като най-топлият месец е юли, а най-студеният - януари. Това позволява от средата на декември до края на март да се практикуват зимни спортове. Месеците от април до октомври са подходящи за пешеходни походи, делтапланеризъм, спелиология. На два часа пешеходен преход се намира местността „Белинташ“.

Районът около комплекса има разнообразен релеф, карстов характер с много пещери и исторически находки. Отличава се и с голямо разнообразие на растителни видове, включително и застращени, вековни иглолистни и широколистни гори. Тук се намира и резервата за диви животни “Карамуш“, където ловът е забранен и са се развъдили множество редки животни и птици. Посещава се от много орнитолози и любители на птиците, тъй като тук може да видите 149 вида, от които 47 са включени в „Червената книга“.

Районът е свързан и с религиозния туризъм, тъй като тук се намират два от най-известните храмове в България. Единият е Бачковският манастир, основан през 1803 год., най-посещаваният на Балканския полуостров. На 3 часа пешеходен преход е разположен християнския център “Кръстова гора“ с изграден манастир, който привлича много поклонници заради лечебното въздействие на мястото.


Местоположение

Показано е приблизителното разположение на имота/комплекса. За да научите точното му местоположение, моля свържете се с отговорния брокер по тази оферта чрез контактите, указани по-долу в страницата!

Контакти

Актуални сходни предложения

Къща
с. Първенец
Пловдивска област, България

Площ на сградата: 225 м² — 225 м² Спални: 2-3 Етажност: 2 Етаж: 2

Цени   125 250
Къща
Близо до гр. Пловдив
Пловдивска област, България

Площ на сградата: 215 м²Площ на парцела: 500 м² Спални: 3 Етажност: 2 Етаж: 1-2

Цена  150 000
Резиденция
гр. Пловдив / кв. Старият град
Пловдивска област, България

Площ: 2243 м²Площ на парцела: 954 м² Етажност: 4

Цена  5 600 000
Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти