LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo
ПЪРВА
ЛИНИЯ
Ексклузивна
агенция

Уникален крайбрежен парцел с отличен инвестиционен потенциал

БЪЛГАРИЯ / ОБЛАСТ БУРГАС / С. ВАРВАРА / ПЪРВА ЛИНИЯ МОРЕ И ПЛАЖ   На картата
Цена  
169 000 139 000
20 €/м²
Тип:
Земеделска земя, Земя, Парцел за инвестиция

Обща площ:
6996 м²

Референтен номер:
DSR 025-67221

Разстояния
80 км

Разстояния от имота до други важни обекти
  • Летище Burgas (BOJ): 80 км
Гледки от имота
  • Гледка към морето

Уникален парцел от 6996 м², на абсолютна първа линия, до малък плаж отпред, сред красивата природа на самия морски бряг, за продажба до с. Варвара.

КРАЙБРЕЖНО РАЗПОЛОЖЕНИЕ

Имотът се намира в началото на скалите, които водят надолу към морето, правейки местоположението му усамотено и спокойно, до приятния плаж, граничещ към самия парцел. Имотът също така граничи с два други парцела, които са разположени по-ниско, което означава, че бъдещи сгради няма да спират гледката към морето. В непосредствена близост се намира красивото селце Варвара, намиращо се на територията на Природен парк "Странджа", в подножието на връх Папия.

Към момента имотът е със статут на земеделска земя и не е в регулация.

БЪДЕЩИТЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ЗАСТРОЯВАНЕТО

  • Максимална плътност - 25%
  • Максимален Кинт - 0,5
  • Височина - 5,5 м.

ПОТЕНЦИАЛ ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ЛУКСОЗЕН КЛАС ИМОТ НА БРЕГА

Параметрите на имота позволяват построяването луксозна триетажна вила или цял кътен квартал от няколко триетажни къщи, от която ще се откриват великолепни гледки към морето и към хълмовете на планината Странджа. В момента тече процедурата по приемане на общ устройствен план на района, след което и парцелът ще може да бъде застрояван.

ОПТИМАЛНА НАДМОРСКА ВИСОЧИНА

Предната страна на парцела е с дължина над 50 метра.

Според градоустройствения план имотът се класифицира като парцел на първа линия, с гледка на изток и североизток към морето. Склонът към морето не е твърде стръмен, а надморската височина варира от 5 до 10 м, което се смята за оптималната височина за построяването на луксозна вила или няколко вили, тъй като тази височина гарантира по-ниска влажност на въздуха, отколкото на морското ниво. Липсата на заведения и обществени съоръжения на плажа, както и всякакво друго застрояване в съседство, гарантират тишината и спокойствието на района.

Площта на парцела и строителните параметри позволяват реализирането и на алтернативни проекти.

Може да се построи ваканционно селище или къщи/бунгала, къмпинг и др. Вода и електричество са достъпни на разстояние от около 150 м от имота. Благодарение на природните си дадености районът е идеален за туризъм, риболов, лов и планински преходи.

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ И ПРЕДИМСТВА НА РАЙОНА

Варвара се намира на юг от областния гр. Бургас (60 км), 9 км на юг от общинския център гр. Царево и на 3 км на север от Ахтопол. През последните години Варвара се превърна в прекрасно място за почивка за тези, които търсят спокойствие и усамотение. Варвара е и любимо място на гмуркачите, тъй като районът изобилства от подводни пещери.

Разстоянието от имота до село Варвара е по-малко от километър, а в непосредствена близост започва природен парк „Странджа”. В съседство (на около 200 м.) е разположен станалият вече емблематичен плаж Wake-up Beach и едноименният бийч-бар, който е център на множество културни мероприятия, в това число и летен музикален фестивал. За повече информация, можете да посетите Facebook страницата на Wake-Up Varvara...

Село Варвара е известно преди всичко с красивото море.

Въпреки че пясъчната ивица е доста малка, тя е сред най-живописните по Черноморието. Поради отдалечеността си от урбанизацията селото успяло да запази чистата си природа и кристални морски води. Селото е обградено от скалисти заливи, подходящи за подводен риболов и гмуркане. Върху близкия до селото връх Папия има следи от късноантична и средновековна крепост. Край Варвара се намира Желязното дърво, направено специално за снимането на филма „Голямото нощно къпане“. Именно това е мястото, където години наред се посреща посреща празника "Джулай морнинг".

Обадете ни се за допълнителна консултация и организиране на оглед.


Местоположение

Абсолютно точно местоположение на имота/комплекса.

Видео

Контакти

Актуални сходни предложения

Промишлен парцел
гр. Бургас / кв. Промишлена зона - Север
Бургаска област, България

Площ: 19371 м²

Цена при запитване
Ексклузивна
агенция
Земя
Близо до гр. Обзор
Бургаска област, България

Площ: 3200 м²

Цена  250 000
Земеделска земя
гр. Царево
Бургаска област, България

Площ: 5846 м²Площ на парцела: 5846 м²

Цена  2 340 000
Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти