ПЪРВА
ЛИНИЯ

Уникален парцел с отличен инвестиционен потенциал

БЪЛГАРИЯ / ОБЛАСТ БУРГАС / С. ВАРВАРА / ПЪРВА ЛИНИЯ МОРЕ И ПЛАЖ   На картата
Цена  
280 000 140 000
20 €/м²
Тип:
Земя, Парцел за инвестиция

Обща площ:
6996 м²

Референтен номер:
DSR 025-67221
Инфо пакет

Разстояния
80 км

Разстояния от имота до други важни обекти
  • Летище Burgas (BOJ): 80 км
Гледки от имота
  • Гледка към морето

Представяме уникален парцел от 6996 м², разположен на абсолютна първа линия с малък плаж отпред, сред красива и дива природа на самия морски бряг. В непосредствена близост се намира красивото селце Варвара, намиращо се на територията на Природен парк "Странджа", в подножието на връх Папия.

Основни преимущества на парцела:
Имотът се намира в началото на скалите, които водят надолу към морето, правейки местоположението му усамотено и спокойно. Разполага с малко плажче към самия парцел. Имотът също така граничи с два други парцела, които са разположени по-ниско, което означава, че бъдещи сгради няма да спират гледката към морето.

Бъдещи характеристики на застрояване

  • Максимална плътност - 25%
  • Максимален Кинт - 0,5
  • Височина - 5,5 м.

Параметрите на имота позволяват построяването луксозна триетажна вила или цяло кварталче от няколко триетажни къщи, от която ще се откриват великолепни гледки към морето и към хълмовете на планината Странджа.
В момента тече процедурата по приемане на общ устройствен план на района, след което и парцелът ще може да бъде застрояван.

Предлагаме за продажба и съседния парцел с площ от 7004 кв.м., обявен на същата цена и при същите бъдещи параметри на застрояване. Ако бъдат закупени заедно, двата парцела ще формират един голям терен от 14 000 кв.м.

Още подробности
Предната страна на парцела е с дължина над 50 м. и според градоустройствения план се класифицира като имот на първа линия с гледка на изток и североизток към морето.

Склонът към морето не е твърде стръмен, а надморската височина варира от 5 до 10 м, което се смята за оптималната височина за построяването на луксозна вила или няколко вили, тъй като тази височина гарантира по-ниска влажност на въздуха, отколкото на морското ниво. Липсата на заведения и обществени съоръжения на плажа, както и всякакво друго застрояване в съседство, гарантират тишината и спокойствието на района.

Площта на парцела и строителните параметри позволяват реализирането и на алтернативни проекти. Може да се построи ваканционно селище или къщи/бунгала, къмпинг и др. Вода и електричество са достъпни на разстояние от около 150 м от имота. Благодарение на природните си дадености районът е идеален за туризъм, риболов, лов и планински преходи.

Местоположение и предимства на района
Варвара се намира на юг от областния гр. Бургас (60 км), 9 км на юг от общинския център гр. Царево и на 3 км на север от Ахтопол. През последните години Варвара се превърна в прекрасно място за почивка за тези, които търсят спокойствие и усамотение. Варвара е и любимо място на гмуркачите, тъй като районът изобилства от подводни пещери.

Разстоянието от имота до село Варвара е по-малко от километър, а в непосредствена близост започва природен парк „Странджа”. В съседство (на около 200 м.) е разположен станалият вече емблематичен плаж Wake-up Beach и едноименният бийч-бар, който е център на множество културни мероприятия, в това число и летен музикален фестивал. За повече информация, можете да посетите Facebook страницата на Wake-Up Varvara...

С. Варвара е известно преди всичко с красивото море. Въпреки че пясъчната ивица е доста малка, тя е сред най-живописните по Черноморието. Поради отдалечеността си от урбанизацията селото успяло да запази чистата си природа и кристални морски води. Селото е обградено от скалисти заливи, подходящи за подводен риболов и гмуркане. Върху близкия до селото връх Папия има следи от късноантична и средновековна крепост. Край Варвара се намира Желязното дърво, направено специално за снимането на филма „Голямото нощно къпане“. Именно това е мястото, където години наред се посреща посреща празника "Джулай морнинг".

Обадете ни се за допълнителна консултация или организация на оглед!


Местоположение

Контакти

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти