Chalets Montbrilliant до Банско и Разлог

БЪЛГАРИЯ / ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД / БЛИЗО ДО ГР. БАНСКО / С. ГОДЛЕВО, ДО РАЗЛОГ   На картата
Цени   ЦЕНОВА ЛИСТА
132 000 – 165 000
920 €/м² – 1 123 €/м²
Тип:
Къщи, Планински къщи, Вили

Площи:
117.50 м² — 179.30 м²

Спални:
2

Бани:
1

Имоти в сградата / комплекса:
10

Продадени:
0

Резервирани:
0

Свободни:
10

Референтен номер:
Chalets Montbrillant — 25610

Отопление
Камина / Локално парно / Парно на пелети

Обзавеждане
Обзаведен/необзаведен

Тип строителство
Високи тавани (над 2.85 м)

Подове
Подове с паркет, Подове с теракот

Разстояния
170 км

Разстояния от имота до други важни обекти
 • Летище Sofia (SOF): 170 км
 • Магазин за хранителни стоки: 200 м
 • Спирка: 300 м
 • ЖП гара: 7 км
 • Болница: 7 км
 • Училище: 7 км
Гледки от имота
 • Гледка към гора
 • Гледка към планината
 • Гледка към поляни
 • Гледка към хълмове
Строителство
 • Високи тавани (над 2.85 м)
Отопление
 • Камина
 • Локално парно
 • Парно на пелети

ПОКАЗАНИТЕ ВИДОВЕ ПЛАНИНСКИ КЪЩИ МОГАТ ДА БЪДАТ ПОСТРОЕНИ И НА СОБСТВЕН ПАРЦЕЛ НА КЛИЕНТА, В ЦЯЛАТА СТРАНА. ВСЯКАКВИ КОНСТРУКТИВНИ И АРХИТЕКТУРНИ ПРОМЕНИ МОГАТ ДА БЪДАТ НАПРАВЕНИ СПОРЕД ЖЕЛАНИЯТА НА КЛИЕНТА.

Затвореният комплекс "Chalets Montbrilliant" е обособен като самостоятелно вилно селище от общо 8 планински къщи тип "chalet", проектирани в модерен алпийски стил. Това е един проект за мечтан отдих в планината - малки еднофамилни къщи, разположени на слънчев югоизточен склон с просторна панорама към планината.
Парцелът, върху който ще се изгради вилното селище е в регулация. Неговата площ е 3245 кв.м. Разположен е на висок хълм в края на красивото разложко село Годлево, само на 14 км от най-големия ски курорт в България - Банско.
Достъпът до парцела е бърз и удобен – по добре поддържан асфалтов път, който е лесно проходим дори и през зимата.
Районът на с. Годлево е заобиколен от красиви хълмове с борови гори, пасища с тучна трева и поляни с дъхави билки. Мястото, където се предвижда изграждането на вилното селище има красиви гледки към планинските върхове на Пирин и Рила планина.

Проектирани са два типа еднофамилни вили:
• е вила от финландски тип - изградена от естествени ръчно дялани цилиндрични трупи и изолация, на три нива. Вила "Mont" разполага със сауна и билярден хол, от който се излиза на панорамна тераса.
• е планински тип вила с масивна конструкция, цялостна изолация и облицовки от камък и дърво, на две нива.

Всяка осемте вили е разположена на самостоятелен парцел с площ от 326 кв.м. до 448 кв.м. Парцелите са свързани помежду си с вътрешни алеи, а всеки един от тях има пряк достъп до обслужващия ги асфалтов път.
Във всеки отделен парцел има обособено паркомято. При желание на купувача над паркомястото може да се изгради покривна конструкция, която ще кореспондира с архитектурата и материалите, използвани при изграждането на вилите и ще предпазва автомобила от зимните снегове и лятното слънце.
Теренът, върху който е развит комплексът от вилни къщички е добре ослънчен, с чудесна панорама и наклон на югоизток. Стъпаловидното разположение на къщите върху терена запазва красивите панорами и изгледи към планината, околните хълмове и гори.
Къщите, които ви представяме в този проект носят в себе си интелигентно премерен лукс, който остава непреходен през годините на експлоатация и позволява на сградите да се променят и развиват, без да се нарушава тяхната цялостна концепция и хармония. Те следват най-новите тенденции в дизайна на външните и вътрешни пространства, но едновременно с това запазват потенциала си да се променят във времето. Тук ще откриете реализиран именно онзи интелигентен и добре премерен лукс, за който се говори, че запазва своята актуалност през годините. Къщите, които ви предлагаме са гъвкави и приспособими – техните помещения лесно могат да бъдат прекроявани, обновявани и модернизирани след време, когато решите, че искате да внесете промяна във вашия втори дом.
На достъпна цена ви предлагаме качествено строителство с естествени, здравословни и дълговечни материали, ефективна организация на вътрешните пространства, елегантен комфорт, уютна топлина, добра проветряемост и осветеност в помещенията. С този проект ние сме създали перфектните условия за вашата мечтана планинска почивка в една изключително здравословна среда.
Не на последно място, и двата типа къщи са изключително енергоефективни и лесни за поддръжка, така че текущите разходи за тяхното добро състояние, ефективно отопление и вентилация са сведени до минимум.
Инвестицията в планинска вила от комплекса "Chalets Montbrilliant" ви дава много повече от място за почивка. Тя ви дава сигурност, че инвестирате в нещо трайно и непреходно, което дори след десетилетия ще запази своята стабилност и стойност – и като качество на вложените материали, и като непреходна архитектура, и като местоположение.

ФИЛОСОФИЯ ПРИ ИЗГРАЖДАНЕТО НА ПРОЕКТА
Целта на проекта е да се интерпретира тенденцията за живот по природосъобразен начин в енергоефективни къщи. Концепцията, заложена в проекта поставя на преден план ергономичността на обитаване, което е основна предпоставка за постигане на удобна и уютна среда. Помещенията са проектирани по начин, който цели изцяло да запази вътрешния микроклимат и да осигури комфорт на обитателите.
Всичко изброено до сега може да бъде обобщено в основната концепция на "Chalets Montbrilliant" - изискан лукс, естетика на естествените материали и интелигентни решения на всяко ниво - от стабилност, енергоефективност и добре обмислена функция, до внимание към всяка мебел и най-малкия детайл в интериора. Инвестицията в такъв планински дом ще добави неповторим акцент във вашия живот. Ще осигури сигурно местенце за бягство от ежедневието на града, спокоен кът за почивка със семейство и приятели, място за бъдещи спомени.

Това е мястото, където ще можете да възпитате в децата си любов към чистотата, естествената хармония, простора и свободата. Тук е спокойно, природата е непокътната, а животинският свят щастливо обитава естествената си среда. Тук децата ви може би за първи път ще чуят песента на горските птици, ще видят катеричка, зайче или свежа купчинка пръст, с която срамежливата къртица е затрупала входа на своето подземно царство. Ако се разходите в близките гори, покажете на своите малчугани храстчетата боровинки и красивите гъби, който природата e сътворила, сякаш вдъхновена от приказките. Посочете им величествените мравуняци, градени години наред от работливите мравки. Жуженето, което ще чуете тук, е жуженето на пчелите, които събират медена роса из тучните ливади наоколо.
А през зимата... Ах, през зимата, точно около Коледа прекрасните къщички на вилното селище "Montbrilliant" несъмнено първи ще привлекат шейната с еленчетата и самият дядо Коледа хванал здраво големия чувал с дългоочаквани подаръци. Та дядо Коледа най-много от всичко обича къщички с камини и комини, топъл чай и да ходи по чорапи - също както вас във всекидневната. Да, дядо Коледа всяка година бърза към топлите и уютни къщички, а подаръците ги оставя до камината - щедро и с усмивка.

След ден по снежните писти над Банско във вашата къщичка ще можете спокойно да релаксирате. Игривите пламъци на камината ще ви стоплят и приспят, за да можете да посрещнете новия ден свежи и бодри – готови за нови приключения по белите склонове на планината.

ПРОЕКТ, СЪОБРАЗЕН С НУЖДАТА ОТ ПОЧИВКА НА СЪВРЕМЕННИЯ ЧОВЕК
Основната концепция на проекта е пресъздаването на топлината, уюта, комфорта и здравословната среда на обитаване в отминалите времена, когато човечеството е използвало само естествени материали в ежедневието си. През онези векове хората са черпели сила и енергия от живата и неживата природа. Всичко в тяхното ежедневие се е доближавало максимално до простотата на наличните в природата материали, създадени от могъщите природни сили и закони.
Силата на къщите, които ви представяме в този проект се състои именно в техния заряд – зарядът на използваните естествените материали – тези, които самата природа е създала.
Къщите са замислени с идеята да отдават естествена енергия и сила на своите обитатели и посетители. От всеки техен елемент струи хармония, уют и топлина, които неизменно се предават и на обитателите им. При проектирането на къщите основната идея беше създаване на уникална среда, която дори да лекува обитателите и да възвръща тяхната изначална жизненост.
Тук, сред чистата природа и кристалния въздух - в къща, която е създадена според природните закони, вие ще можете да се възстановите от напрегнатото и забързано ежедневие на големия град. Тук, сред аромата на лятната сутрешна роса, сред диханието на тревите и дърветата, и сред вълшебната белота на искрящия сняг през зимата ще усетите как силите ви се възвръщат и сетивата ви започват да празнуват сред изобилието от чиста сила и енергия.
В излекуваното и здраво тяло живее здравият дух на човека. В тази така естествена среда за живот, която ще създадем за вас с много внимание и грижа, тялото ви ще се чувства младо и силно, а духът ви ще бъде бодър, творчески вдъхновен и дори възроден. След почивка в тези така чудесни вили вие ще бъдете готови смело да приемете новите предизвикателства на забързаното ежедневие и ще знаете, че има къде да се завърнете, за да почерпите отново живителни сили и бодрост.

ЗДРАВОСЛОВНА АТМОСФЕРА
Освен качествените и здравословни естествени материали, заложени в изграждането на вилите, здравословната атмосфера на тези домове се дължи до голяма степен и в удобството на помещенията и добрата организация на вътрешните пространства.
Тук осветеността и естествената вентилация са съобразени с потребностите на обитателите. Пространствата са изчистени от излишни остри ъгли и ръбове. Тук всичко е ефирно – стълбищата са с леки метални конструкции, но със стабилни дървени стъпала, прозорците са големи и пропускат достатъчно естествена светлина. В двата вида къщи няма големи коридори. Тяхната площ е сведена до минимум, за да се осигури достатъчно жилищно пространство.
Къщите, които ви предлагаме са удобни и функционални, а в тях се живее комфортно и уютно.
Конструкцията на къщите е масивна, стабилна, дълговечна, но в същото време вътрешните пространства са широки, светли, с много въздух и светлина. Помещенията са ефирни, дишащи и леки.
Друга положителна черта на тези вили е това, че могат да се променят след време и с лекота да следват както модата в интериорния дизайн, така и новостите в отоплението и поддръжката на къщите.

Ние знаем, че за да се чувства добре човек, нужна му е естествена дневна светлина. През дългите летни дни настроението ни е по-добро, мислите – оптимистични, а ежедневните занимания – по-леки. Прозорците на нашите вили са големи и панорамни – с тях по естествен начин вътрешните пространства оптически се увеличават, а с отварянето на прозорците природата е поканена да пристъпи навътре в дома. Естествената дневна светлина навлиза свободно през прозорците и създава усещане за радост и бодрост.
Когато дните са къси, а зимата е завладяла земята, белотата на снега любезно ще отразява светлината на деня и на нощта. Именно през големите панорамни прозорци дори кратката дневна светлина или слабите лунни лъчи, щедро отразени и умножени от белия сняг, ще се влеят във вилите.

В нашия проект всички пространства са максимално усвоени и е осигурен комфорт и удобство на обитаване – оптимална температура на въздуха, естествена проветривост на помещенията, достатъчно дневна светлина и приятно ослънчаване през различните сезони.
През зимата камината и системата за отопление на еко пелети генерират топлина и комфорт, а прозорците са разположени така, че при нужда въздухът може да се раздвижи и да донесе прохлада в помещенията.

Не на последно място, районът на с. Годлево е изключително екологично чист, затова именно тук е и мястото, което избрахме за вас – без мазния фин прах на големите градове и без шумовото замърсяване на превозните средства, без неуловимото, но постоянно жужене на антените и без хаоса от неподредени кабели, тръби и шахти.

Всяка една от вилите - вила "Mont" или вила "Brilliant" може да бъде построена и на парцел или място по ваше желание. За повече информация, моля свържете се с брокера на тази оферта.


Местоположение

Цени

Ценова листа за свободните имоти
(Таблица)

ЦЕНОВА ЛИСТА

Обзавеждане

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА ОБЗАВЕЖДАНЕ НА ДВАТА ТИПА КЪЩИ

На новите собственици предлагаме няколко варианти на обзавеждане, които са изготвени от нашите партньори Furnish.BG , като цената на пакетите с обзавеждане ще е между 8 000 и 12 000 евро, в зависимост от избрания вариант на обзавеждане от предвидените за съответния тип вила.

Варианти на обзавеждане са следните:
• Обзавеждане "супер лукс"
• Обзавеждане "достъпен лукс"
• Обзавеждане "икономичен комфорт"

За нашите клиенти винаги сме готови да предложим изготвяне на индивидуален проект за довършителни работи и обзавеждане. Индивидуалните проекти за довършителни работи и обзавеждане се заплащат допълнително и са предмет на допълнително писмено споразумение. Ние можем да осигурим пълно съдействие от нашите дизайнери и консултанти.

`

Технически характеристики

Вили "Montbrilliant" са изградени с най-висококачествени и модерни строителни материали, по модерна технология и със съвременна техника. Използваните материали и изделия са основно от реномирани български производители, с доказано качество и класически дизайн. В резултат на целия процес на проектиране, изграждане и изпълнение на довършителните работи, вие ще имате един енергийно ефективен дом, който е лесен и евтин за поддръжка, комфортен за обитаване и с непреходна естетическа стойност.
Всяка къща в комплекса се предлага с обособено паркомясто в границите на прилежащия към съответната къща парцел.

ДЕТАЙЛИ НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА КЪЩИТЕ
• Керемиди – 1-во качество, керамични. По желание на купувача и срещу допълнително заплащане могат да се положат керамични керемиди "Брамак", с или без глазура.
• Хидроизолация на основите – по протежение на цялата къща
• Топлоизолация където е предвидена по проект – качествена, от доказан производител
• Вила "Монт" е изградена от дървени трупи с диаметър 220 мм. Изолацията се осигурява от самите трупи, а тяхното сглобяване е по специална технология, по която кръглите трупи се обработват, така че се осигурява максималното възможно уплътняване между отделните елементи.
• Вила "Брилянт" ще се изпълни с масивна стоманобетонова носеща конструкция и качествени тухли. Предвидена е допълнителна изолация и дървена облицовка така, както е показано на 3D визуализациите в проекта.
• Олуци – пластмасови, в цвета на фасадите или кореспондиращи с цветовете на елементите по фасадите
• Фасадно осветление - с осветителни тела, идентични с тези, които са показани на 3D визуализациите в офертата.
Забележка: Показаното осветление по контурите на двете къщи e празнично Коледно осветление, което не е включено в цената. При желание на купувача и срещу допълнително заплащане, празничното осветление също може да бъде изградено.
• Елементите по фасадите ще се изпълнят според архитектурния проект. Там, където са показани облицовки от естествени материали, те ще се изпълнят с естествени материали от български производители (камък и дърво) или от съпоставими по цена и качество чужди производители.
• Осветление на парцела – осветлението на парцела е с осветителни тела, които ще бъдат монтирани по главните алеи между дворните пространства. По желание на купувача и срещу допълнително заплащане ще бъде изготвен проект и ще бъде монтирано градинско осветление за съответното дворно пространство.
• Система за отопление на вилата – системата за отопление на пелети е включена в цената. Вилите се предлагат с изградена отоплителна инсталация и монтирани отоплителни тела така, както са зададени в проекта.
• Камина – всяка от вилите се предлага с декоративна камина, включена в цената. Камината се захранва с дърва и пелети и служи за отопление на част от всекидневната. По желание на купувача и срещу допълнително заплащане, камината може да бъде свързана към системата за отопление на цялата вила.
• Паркомясто – изградено от паркинг елементи на тревна фуга. По желание на купувача и срещу допълнително заплащане, над паркомястото може да бъде изградена дървена покривна конструкция, която да го засенчва през лятото и да го предпазва от снеговете през зимата.
• Вертикалната планировка, терасирането и оформянето на терена за всеки един парцел не е включено в цената.
• По желание на купувача и срещу допълнително заплащане може да се направи проект и изпълнение на вертикална планировка на парцела и озеленяване, включващo различни растения – дървета и храсти, подходящи за съответните климатични условия и тревна настилка, също съобразена с местните условия.

СТЕПЕН НА ЗАВЪРШЕНОСТ НА ИНТЕРИОРА НА КЪЩИТЕ
В строителството и довършителните работи на къщите ще бъдат използвани с предимство материали от реномирани български производители, с доказано качество и красив дизайн.
Според вашите нужди и разбирания, къщите се предлагат в три степени на завършеност на интериорното пространство, а именно:

1. Степен на завършеност "напълно завършена, без обзавеждане". В този вариант къщата е напълно готова за обзавеждане. За вас остава само да подберете мебели, оборудване и интериорно осветление по ваш проект и по ваш вкус, за да стане тя подходяща за обитаване.
В цената са включени всички довършителни работи – мазилки, шпакловки, замазки, латекс и настилки както следва: баня - фаянс и теракот, спални – дюшеме, ламперия, латекс; всекидневна с трапезария и кухненска зона – естествен паркет или дюшеме, латекс; стълбища – дюшеме, ламперия и латекс (според архитектурния проект); входно антре – клинкерни плочи, веранди и балкони – плочи от естествен камък.
Електрическата инсталация се предава с монтирани контакти, ел. ключове и фасунги, без интериорно осветление. Фасадното осветление е включено в цената (без празничното Коледно осветление, показано на 3D визуализациите). Баните се предават с монтирана санитария – мивка, моноблок и душ кабина/вана(според проекта), с монтирани батерии на мивката и душа, с оставени изводи за монтаж на бойлер с капацитет 120 л, без огледало и аксесоари. Цветовата гама на банята ще е решена в цветове по желание на клиента. Ще се използват български материали от Видима Идеал, висококачествен фаянс и теракот от реномиран български производител, по избор. Отоплителната система за захранване с пелети, отоплителните тела на системата и монтажът им са включени ви цената.

Техническа спецификация на довършителните работи в степен на завършване "напълно завършена, без обзавеждане":
• Дограма на спални, всекидневни и кухненски зони – дървена, едностранно отваряема, с качествен профил Profi Link или съпоставим по цена и качество. В екстрите срещу допълнително заплащане предлагаме отваряне на дограмата и нагоре – двустранно отваряне.
• Входна врата – дървена, 1-во качество, от български производител
• Звънец на входната врата
• Интериорни врати – 1-во качество, от български производител, дървени
• Стени, тавани – шпакловани, със замазка, боядисани с български латекс, като цветът и тонирането са по избор на купувача, след като им се предостави каталог на производителя с цветовата гама и с облицовки така, както са показани на 3D визуализациите; дървена ламперия на стените в спалните и билярдната зала - според архитектурния проект.
• Екстериорни осветителни тела по терасите и верандата - 1-во качество от български производител или аналогични по цена и качество от чужд производител

Настилки:
• Коридори, кухненски бокс, стълбища и стълбищни площадки – български паркет или дюшеме, 1-во качество, цветът е по избор на купувача от предоставени мостри от инвеститора
• Входно антре - клинкер
• Складово помещение – клинкер, 1-во качество – български
• Баня и тоалетна – теракот, 1-во качество – български
• Тераси – плочи от естествен камък от български производител
• Всекидневна – естествен паркет или дюшеме, 1-во качество, от български или от чужд производител, съпоставими по качество и цена
• Спални - естествен паркет или дюшеме, 1-во качество, от български или чужд производител, съпоставими по качество и цена

Бани във вила "Монт" и вила "Брилянт" – цветовата гама е по избор на купувача
• Настилка – теракот 1-во качество – български
• Стени – фаянс 1-во качество – български
• Оборудване – първокачествено от производителя Ideal Standard - моноблок, мивка с батерия, душ батерия, душ кабина с лайсни на пода, върху които да се закрепи кабината, без поддушово корито или вана (в зависимост от архитектурния проект)
• Ключове за осветление – 1-во качество от български производител, според проекта
• Врата – 1-во качество българска, с влагоустойчиво покритие от вътрешната страна на банята
Забележка: По желание на купувача и срещу допълнително заплащане, на външната страна на вратата на банята може да се монтира огледало (вратата се поръчва в пакет с огледалото от самия производител, което гарантира здравината и стабилността на изделието). Врата с огледало се поръчва срещу допълнително заплащане.
Според правилата на Фън Шуй за хармонизиране на енергиите във вътрешните пространства, препоръчваме този вариант за вратите на баните във вила "Mont", които са разположени срещу вратите на спалните.
• Таван – окачен, изпълнен с първокачествени материали
• Прозорец в банята – с дървена отваряема дограма за по-ефективно проветрение.

Тоалетна във вила "Монт" на първото ниво - цветовата гама е по избор на купувача
• Настикла – теракот 1-во качество – български
• Стени – фаянс 1-во качество – български
• Оборудване – първокачествено от производителя Ideal Standard - моноблок, мивка с батерия
• Таван – окачен, изпълнен с първокачествени материали
• Вентилатор към отдушника в тоалетната на първото ниво на вила "Монт" – 1-во качество.
• Контакти и ключове за осветление и вентилация – 1-во качество от български производител

2. Степен на завършеност "напълно завършена, с пълно обзавеждане". В този вариант къщата е завършена напълно според описанието на вариант 1 ("напълно завършена без обзавеждане"), като към този вариант е включено цялостното обзавеждане - с монтаж на черна и бяла техника, бойлери, аксесоари за баня и интериорни осветителни тела. За повече подробности, ще ви предложим пакетите за стандартно обзавеждане, който предлагаме.

При степен на завършване "напълно завършена, с пълно обзавеждане", вие ще получите своята чисто нова къща във вид, изцяло подходящ и удобен за обитаване и почивка. Просто елате в собствената си вила се насладете на почивката си, без да е необходимо да носите каквото и да било обзавеждане или оборудване. Този вариант на завършване на вилата е препоръчителен дори когато искате за отдавате вилата под наем. Ние ще предвидим всяка малка подробност, така че вашите наематели да имат на разположение всичко необходимо за една пълноценна почивка.

3. Степен на завършеност "според желанията на купувача". В този вариант ще имате възможност да се спрете на къща с по-икономичен вариант на довършителните работи (част от интериорните естествени настилки и облицовки могат да бъдат заменени с по-икономични еквиваленти) до пакет със специално оборудване, по специален интериорен проект за довършителните работи и обзавеждането.
При изпълнението на индивидуалния проект задължително се запазва външната визия на избраната вила – така, както е проектирана и показана в 3D визуализациите. Офертата с ценовата листа за всеки индивидуален проект се изработва в 14 дневен срок от заплащане на депозита.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСТРИ, КОИТО МОГАТ ДА БЪДАТ ПОРЪЧАНИ ОТ КУПУВАЧА СРЕЩУ ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ
Всички видове екстри, които се предлагат по желание на клиента и срещу допълнително заплащане се заявяват предварително – преди подписване на Предварителния договор. Единствено в такъв случай можем да гарантираме, че ще бъде направен скрит монтаж на кабелите и системите за СОТ, видео наблюдение, телефон, домофонна уредба, интернет и др.
• Продажба на парцели в регулация в комплекс "Chalets Montbrilliat" – цена 50 Евро на кв.м.
• Моделиране на терена, терасиране в отделни нива, подпорни стени и площадки - цена около 5500 Евро
• Декоративна ограда около парцела – цена по индивидуална оферта
• Пергола над паркомястото - дървена покривна конструкция и керемиди - цена 1500 Евро
• Барбекю - цени от 1000 до 6000 Евро в зависимост от модела и екстрите
• Басейн - цена в зависимост от модела, големината и екстрите
- 3,1х7 метра - 13 500 Евро
- 7х4 метра - 18 800 Евро
- 10х4 метра - 22 000 Евро
* Възможно е да се направи и по-евтин басейн, с по-малко екстри, съобразно бюджета на клиента. Моля попитайте отговорния брокер по офертата. Срещу допълнително заплащане можем да ви предложим и покривала за басейните, но в такъв случай трябва да изберете правоъгълна форма.
• Окабеляване и монтаж на система за охрана – СОТ. При желание на купувача и срещу допълнително заплащане се предвижда изграждане на СОТ система за охрана. За целта от самата охранителна фирма се изготвя индивидуална оферта, съобразена с желанията на купувача и броя точки в имота, за да се гарантира пълно покритие на обекта.
• Видео наблюдение – При желание на купувача и срещу допълнително заплащане
• Климатична система на къщата
Тъй като вилите, които ви предлагаме са изключително добре изолирани, през лятото в тях се запазва комфортът на обитаване, без да има нужда от изкуствено охлаждане.
Разбира се, при желание на клиента, може да бъде изготвен проект и да се изпълни климатична система, която се заплаща допълнително.
Имайте предвид, че климатичната система трябва да бъде заявена от самото начало – при подписване на Предварителния договор, за да бъдат предвиден скрития монтаж на кабелите, захранващи климатичните тела и останалите елементи.
• Избор и монтаж на проточни бойлери за топла вода – цена по индивидуална оферта, изготвена въз основа на вида и техническата спецификация на избраните бойлери.
• Плъзгаща дограма на всекидневната и/или спалните, където може да се монтира такава – цени по индивидуална оферта според специфичните желания
• Двустранно отваряне на дървената дограма – настрани и нагоре – цена по индивидуална оферта
• Комарници - цени в зависимост от модела
• Дървени жалузи или капаци, които да се затварят над прозорците с цел осигуряване на още по-голяма топлоизолация и ”затваряне” на къщата в периода, когато тя не се обитава - цена по индивидуална оферта
• Полагане на енергоефективно фолио върху прозорците, с опция да се избере и фолио, с което външната страна на прозорците става огледална – цени по индивидуална оферта
• Градинско осветление - цени от 1100 до 3200 Евро в зависимост от модела и количеството на осветителните тела
• По желание на купувача и срещу допълнително заплащане може да се направи проект и изпълнение на вертикална планировка на парцела и озеленяване, включващo различни растения – дървета и храсти, подходящи за съответните климатични условия и тревна настилка, също съобразена с местните условия. Проектът за озеленяване може да включва кашпи, клоцове и саксии с декоративна растителност по верандата, терасите и стълбите – цената е според вида и броя на растенията, както и избраните елементи, в които се засажда растителността;
• Декоративни градински елементи – пейки, перголи, паркови архитектурни елементи – статуи, джуджета, фонтанки и др.; градинска мебел – маси със столове, градински люлки, чадъри и др. - цена според броя на градинските елементи и вида на избраните градински мебели;
• Детска площадка: цени от 2100 до 5300 Евро в зависимост от модела, екстрите и количеството избрани съоръжения;
• Домофонна уредба, която да свързва входа към парцела, входната врата, всекидневната и спалните - цена от 260 Евро;
• Свързване на домофонната система с видео наблюдението - по желание на купувача и срещу допълнително заплащане;
• Телефонна уредба - цена от 230 Евро;
• Блиндирана външна врата - цена според избрания модел и екстри;
• Система за пожароизвестяване – цена по индивидуална оферта;
• Система за гасене на пожар – цена по индивидуална оферта;
• Активиране на запалването на системата от пелети за отопление на вилата с изпращане на SMS - цена при запитване;
• Всякакви други екстри по желание на клиента - цени при запитване;

Допълнителните екстри се изграждат срещу допълнително заплащане, като формата и големината на съоръженията и елементите по изготвения проект са съобразени със свободната площ в парцела, теренните особености, ослънчаването и т.н. За всеки типов проект за къща, ние ви предлагаме съответното разположение, показано на чертежа със ситуацията. В случай, че желаете да се промени разположението на някой от елементите, нашият екип от специалисти е готов да работи заедно с вас, за да се постигне желаната от вас визия. Редизайнът на прилежащите към къщите свободни пространства се извършва срещу допълнително заплащане и само в случай, че е позволено и съобразено с нормативните, архитектурни и градоустройствени уредби.

Архитектура

ИНФОРМАЦИЯ ЗА АРХИТЕКТУРНОТО И ФУНКЦИОНАЛНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ. ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВАТА ТИПА КЪЩИ
В архитектурно отношение идеята при създаването на къщите залага на непреходната естетика на естествените материали. Те са хармонично съчетани, за да подчертаят тектониката на сградите. В този проект по категоричeн начин се заявява висок архитектурен стил, който следва най-добрите европейски примери – доказали своята естетика и актуалност през вековете. Стилът на двата типа къщи винаги ще бъде актуален и ще се запази във времето като пример за непреходна красота, естетика и практичност.

Villa Mont (вила “Монт”) е класическата дървена къща от финландски тип, направена от ръчно дялани трупи. Тя е развита на едно основно и две полунива. Общата квадратура на този тип вила е 179.3 кв.м.
Трите спални имат удобна връзка с баните и дневната, а камината в хола и сауната на най-горното ниво допринасят за комфорта на обитателите през студените месеци. На приземния етаж е разположена просторна билярдна зала, напълно отделена от спалните помещения, която няма да нарушава спокойствието на дома. Покритата тераса осигурява възможност за дълги часове почивка под лъчите на югоизточното слънце, сред чист планински въздух и дъхава зеленина.
Технологията на строителството с висококачествен масивен скандинавски бор и смърч има доказани във времето топлоизолационни качества, съчетани с неподправен уют. Свежият дъх на смола, който се запазва в дървесината, е благотворен за душата и тялото според старите скандинавски вярвания. В допълнение към това, иглолистните дървета отделят голямо количество фитонциди – биологично активни вещества, които унищожават вредните болестотворни организми, пречистват въздуха и имат ползотворно влияние върху дихателната и нервната система на човека.

Villa Brilliant (вила “Брилянт”) е вторият тип къща - проектирана в класически планински стил, с облицовка от дърво и камък. Този тип вила предлага удобство на две нива и по-малка площ - 117.5 кв.м.
Двете спални на горния етаж разполагат с обширна баня и голям дрешник – необходимо пространство за всеки почитател на зимните спортове. Дневната и трапезарията на приземния етаж са разположени свободно на принципа на "open space" пространства, с директен излаз на двора и покритата веранда. Стаята за почивка е проектирана така, че да осигури относително разделение на пространството и същевременно позволява прекрояване на функциите на етажа според индивидуалните предпочитания на обитателите. Камината - неизменно присъстващ елемент в проектите за планински отдих осигурява топлина на отворените пространства, изискан уют в интериора и силен композиционен акцент в екстериора на къщата. Камъкът и дървото преминават отвън – навътре, в интериора и обединяват цялостния дух на вилата. Панорамните прозорци към верандата предоставят обилна слънчева светлина и добавят към всяка стая колорита на планинската гледка, а широката покривна конструкция над верандата на планинската вила "Brillant" ще пази верандата от дълбоките зимни снегове, ще осигурява сянка през горещото лято и ще бъде сух заслон ако неочаквано се изсипе летен порой. В покривната конструкция над верандата са оставени три покривни прозореца, през които светлината ще преминава и ще осветява пространството под него.

Монолитното строителство осигурява гаранция за стабилност на къщата, а предвидените пакети от висококачествени изолационни материали гарантират запазването на топлинния комфорт в помещенията.

При функционалното разпределение на къщите се цели максимална използваемост на пространствата, предвидена е свободна циркулация на въздуха и е постигната минимална площ на коридорите. Всяко едно пространство е оптимално усвоено и в двата разработени проекта.

Ориентацията на склона е използвана по най-оптимален начин, като основните помещения са обърнати на югоизток, а голямата денивелация открива уникална панорама към околните ливади, хълмове и планински склонове.

Вилите са проектирани с грижа за удобството и здравето на собствениците и обитателите. Използваните материали са естествени, екологични и с високо качество.

Ако имате свободен парцел и ви харесва концепцията на вила "Mont" или вила "Brilliant", ние може ги изградим и на място по ваше желание. За повече информация, моля свържете се с брокера на тази оферта.

Районът

Районът около село Годлево е известен със своята красива природа и зеленина. Гледките към Рила и Пирин са изключително красиви и запомнящи се. Наблизо има гори, поляни, пасища, реки, ски писти, рибарници, еко пътеки, природни и архитектурни забележителности. Съвсем наблизо е и голф игрището на Йън Уснъм "Pirin Golf", коeто набира все по-голяма популярност през последните 3 години.

Тук въздухът е кристално чист и свеж - през пролетта и лятото той е наситен с мириса на дъхави билки, смола и горски плодове, през есента е с дъх на есенни листа, скреж и прохлада, а през зимата мирише на чист бял сняг, искрящи ледени висулки, които се топят под ласките на зимното слънце, борови иглички и запалени камини.

Съвсем наблизо до с. Годлево са ски пистите над Банско. Банско е най-известният и бързо развиващ се зимен курорт не само в България, но и на Балканите. Запалените скиори и всички любители на зимните спортове с радост очакват първия сняг преди Коледа и откриването на новия ски сезон, което винаги е съпроводено с официални тържества, които събират множество известни гости и спортисти. Ски съоръженията са нови и добре поддържани, а пистите се обработват ежедневно.

Отново в Банско всяко лятото се провежда традиционният Джаз фестивал, който привлича световноизвестни джаз изпълнители и техните верни почитатели. Тогава градът заживява за няколко дни в ритъма на джаза и неговото настроение.

Архитектурата в централната част на гр. Банско е уникална със своята красота - съхранен е битовият стил на къщите и характерните за периода на Възраждането елементи. Улиците са калдаръмени, криволичещи между високите дувари, а каменни чешми с ледена вода от Пирин и дървени пейки, на които са приседнали баби за сладка раздумка радват очите на туристите и запалените фотографи.

През пролетта, лятото и есента голф игрището на Йън Уснъм (Ian Woosnam) събира почитателите на голфа, за да премерят сили и опит сред уникално проектираните и перфектно поддържани голф площи. Клубът разполага с няколко игрища, едното от които е от шампионски тип и има 18 броя дупки. Извън турнирите, които се провеждат, голф клубът дава възможност на запалените голфъри да тренират и усъвършенстват своите умения в една от най-добрите академии в Централна и Източна Европа.

За любителите на риболова в района има бързи потоци и рибарници с прясна пъстърва. Тук има възможност за вихрена езда или спокойна разходка с коне.

Паркът на "танцуващите мечки", който е създаден по инициатива на фондациите "Бриджит Бардо", "Четири лапи" и Община Белица се намира на 12 км от гр. Белица. До парка се стига по планински път, който е достъпен с високопроходими превозни средства. Тук ще откриете десетки мечки, които се радват на своята свобода след дълги години, прекарани в робство.

Множеството сенчести еко-пътеки, слънчеви поляни и места за пикници също радват посетителите на района.
През по-голямата част от сезоните на годината планините Рила и Пирин са подходящи за туризъм и преходи, разбира се - с подходяща екипировка и опитен водач. Не отивайте в планината без да сте подготвени за суровите условия там. Стръмните склонове и остри зъбери на Пирин и Рила спират дъха със своята красота и респектират със своята студена недостъпност.
Основните пътища в района са хубави, добре поддържани и лесно достъпни през цялото време на годината.

Материали

МАТЕРИАЛИ, ЗАЛОЖЕНИ В СТРОИТЕЛСТВОТО
Според архитектурния проект дървото и камъкът са основните строителни материали при изграждането на вилите "Montbrilliant". Настилките са от естествено дърво, също както и облицовките на стените.
Идеята какво е полезно за човешкото здраве и дух е водеща при разработването на проекта. Затова къщите са с естествена дървена дограма, естествен паркет или дървена настилка тип ”дюшеме”, а стените са от естествено дърво или са облицовани отвътре също с дърво.
Иглолистната дървесина от векове е известна със своите лековити свойства. Фитонцидната активност на естествената смола на иглолистните дървета има свойството да унищожава вредните болестотворни организми и да пречиства въздуха. С естествената дървена облицовка вашата вила ще ухае приятно и свежо на иглолистна гора, а натуралният светъл цвят на дървесината прави помещенията визуално още по-светли и просторни.

Ние сме убедени, че ламинираният паркет е несъвместим с принципите на хармоничния и здравословен дом. Усещали ли сте статичното електричество, което се генерира от изкуствения паркет? Пукотът, който чувате, когато се докосвате до дръжките на вратите, например е именно пукотът от статичното електричество. В дългосрочен план то е вредно за правилното протичане на биотоковете в човешкия организъм. Ние знаем това и поради тази причина настилките във вилите, които ви представяме са изцяло с естествени материали – дърво, камък, теракота, клинкер.
В нашия проект няма гипсокартон, нито блокчета итонг. Няма ги също и пластмасите, боите, изкуствените смоли и свързващи вещества, с които са пропити ламинирания паркет и повечето плочи от гранитогрес. Тук всичко е естествено.

Висококачествените материали и продукти, които ще заложим при строежа и довършителните работи ще бъдат предимно от български производители. Външната врата и интериорните врати ще са от естествено дърво. Вратата на банята и сауната ще са импрегнирани против влагата.
Дограмата във вилите също е дървена. Тъй като дървото осигурява най-добра изолация, по прозорците няма да се образува така неприятният конденз и влага.
Ако у вас се породи порив да се събуете и да останете в къщата с боси крака, поддайте се на това по детски невинно изкушение. Тялото ви ще е благодарно, че се докосвате до най-силната енергия – тази на естествените материали, а сетивата ви ще помнят дълго топлия и уютен дървен под.

Охрана и поддръжка

ОХРАНА И ПОДДРЪЖКА НА ВИЛНОТО СЕЛИЩЕ
Охраната на къщите ще бъде осигурена с модерна СОТ система и видео наблюдение на всеки един обект във вилното селище – вила, двор, паркомясто. Моля имайте предвид, че изграждането и компонентите на системите се заплащат допълнително, както и годишната вноска за услугите СОТ и видеонаблюдение.

Поддръжката на вили "Montbrilliant" е лесна, бърза и достъпна. Всички използвани материали се почистват лесно и не задържат по себе си нечистота. Подовете са от естествени материали, но са гладки и лесно се почистват. Стените и пространствата ”дишат”, така че в помещенията не се задържа застоял въздух. Дървените облицовки на стените отделят мирис на смола и лековити фитонциди. Кухненските шкафове от нашите пакети за обзавеждане също са лесни за почистване. Пред камината ще има зона с естествен шлифован камък, който да предпазва дървото от топлината и случайните искри на огъня. Всичко сме предвидили - това е домът – мечта не само за почивка, но и за поддръжка.

Срещу годишна такса от 600 евро, ние можем да ви осигурим:
• поддръжка на алеите и общите части;
• наглеждане на имота 2 пъти седмично;
• посещение на имота при настъпило събитие и активиран СОТ;
• комуникация между вас и човека по поддръжката посредством електронна поща, скайп или телефон при нужда;
При желание от страна на собствениците в селището от различна организация на поддръжката и други видове услуги, ние сме гъвкави да се съобразим и да осигурим необходимото обслужване при различни условия.

За допълнителни услуги, моля обърнете се към нашия брокер за тази оферта.

Степен на завършване

СТЕПЕН НА ЗАВЪРШВАНЕ
Степента на завършване за всяка една от вилите е във вид ”напълно завършенa, без обзавеждане".
Възможно е да се подготви индивидуален проект за изпълнение на интериорните пространства. Проектът се заплаща допълнително, а въз основа на заложените в него материали се изготвя индивидуална оферта с цена за материалите, доставка и изпълнение на проекта.
При изпълнението на индивидуалния проект задължително се запазва външната визия на избраната къща – така, както е проектирана и показана в 3D визуализациите.

Офертата с ценовата листа за всеки индивидуален проект се изработва в 14 дневен срок от заплащане на депозита.

За повече информация, моля вижте Техническата спецификация на Вили "Montbrilliant".

Енергийна ефективност

ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ НА КЪЩИТЕ. ОТОПЛЕНИЕ И ПРОВЕТРЕНИЕ
Отоплението на къщите е решено с еко пелети, а в допълнение към системата за отопление, в къщите има камини, които дават не само физическа топлина, но и уют на пространствата. Мирисът и пукотът на дървата в камината създават усещане за принадлежност към древните времена и ритуали – тогава, когато човеците са се събирали около топлината на огъня, били са много по-близки един с друг, давали са си сили, любов и подкрепа.

Дървото осигурява несравнима естествена изолация – изключително дълговечна и надеждна. В допълнение към нея къщите имат и изолационни слоеве, които осигуряват така търсения температурен комфорт на обитаване при възможно най-нисък разход на енергия и висока енергийна ефективност.
Къщите във вилното селище "Chalets Montbrilliant" предлагат термична защита както през лятото, така и през зимата. Топлопреминаването през външните стени на къщите е 0,18 W/m2 при норма според Европейския стандарт < 0,20 W/m2.
Дървените стени на къщите, които ние ще построим предлагат от 3 до 5 пъти по-добри изолационни качества от тухлените или бетоновите стени.

Отоплението в къщите е оптимизирано с няколко точки на отопляване на по-големите помещения с цел по-ефективно разпределение на топлината. Чрез тази система ще се избегне дори така досадния и разпространен конденз по прозорците, който създава предпоставки за развитие на мухъл и плесен.
Около големите панорамни прозорци се предвижда поставяне на вертикални затоплящи елементи, които ще осигурят надеждно отопление въпреки голямата площ на стъклото. Този метод несъмнено е доказал своята ефективност при отопление на подобен вид панорамни помещения.

Дървото и дървените облицовки в къщите от една страна осигуряват добра изолация от външната среда и възпрепятстват охлаждането на къщата през студените месеци, а от друга страна - запазват топлината вътре в самата къща и не й позволяват да се изгуби навън през стените и покрива.
През летните месеци горещината навън няма да създаде дискомфорт на обитателите, понеже дървото изолира високите температури. По този начин в къщите се създават едни умерени и комфортни за обитаване микроклиматични условия. Това е също един от признаците на висока енергийна ефективност на представените къщи.
Тук няма да са ви нужни климатици, за да регулирате температурата през лятото. Просто отворете прозорците и оставете вечерния планински полъх на вятъра да се втурне през тях. Така къщата ще се охлади и ще се проветри, а вие спокойно ще можете да си почивате въпреки знойната горещина на дългите летни дни.

Контакти

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти