LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Инвеститорите загърбват ски курортите, търсят земя в София

Вестник "Пари"

20.11.2007
Радостина Маркова

Вестник "Пари", брой от 20.11.2007 г.

В журналистически материал озаглавен "Инвеститорите загърбват ски курортите, търсят земя в София", броят на вестник "Пари" от 20.11.2007 г., са цитирани мнения на Управляващия Директор на ЛУКС ИМОТИ.

На въпросите на автора на статията Никола Стоянов изразява позиция, че наблюдаваната от известно време тенденция за намаляло търсене и увеличено предлагане на парцели в районите на Банско, Пампорово, Разлог и Добринище важи само за неатрактивни парцели, намиращи се в отдалечени от курортите райони. В същото време няма никакво предлагане на парцели за строителство в близост до центровете на курортите или до началните станции на лифтовете. Налице е голямо търсене на терени в тези атрактивни локации и често, ако въобще се появи подобно предлагане, то цените са относително високи в рамките на 200-300 Евро/м2.

По нататък Стоянов коментира една новозараждаща се тенденция сред строителните предприемачи за преориентиране от ски курортите към големите градове на страната, особено София и Варна. В тези градове обаче почти липсва предлагане на качествени парцели за строителство в централните части или в по-престижните квартали.

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти