Парцели и одобрен инвестиционен проект

БЪЛГАРИЯ / ОБЛАСТ ПЕРНИК / В РАЙОНА НА / КОМПЛЕКС "РАЙСКИ КЪТ" На картата
Цена  
55 000
18 €/м²
Тип:
Бизнеси, Парцел за инвестиция, Парцел с проект, Инвестиционен проект

Обща площ:
3000 м²

Референтен номер:
BFS 0685

Разстояния
50 км

Разстояния от имота до други важни обекти
  • Летище Sofia (SOF): 50 км
Гледки от имота
  • Гледка към язовир

Проектът е с осигурено финансиране и подписан договор с Държавен Фонд Земеделие по Програма за развитие на селските райони, мярка 312. Одобрена е субсидия в размер на 365 000 лв за етапно изграждане.

Този проект е нетрадиционен и уникален като архитектурна композиция. За целите на инвестицията, нарочно и специално е подбран терен с уникално местоположение на брега на яз. Пчелина. Сградата е архитектурна реплика на холандски тип вятърна мелница. Силуетът е позициониран в околната среда така, че да се вижда от всички посоки на язовира. Целта е да се индетифицира като емблематично място, а именно: „Къща за гости със заведение за хранене”, конна база за езда, каравана парк и плаващ кей за лодки и джетове. Закупено е правото на строеж върху УПИ с обща площ от 3 000 кв.м. Разрешено е ниско жилищно строителство с параметри:
Плътност - 60%,
КИНТ - 1
Кота корниз - 10 м.

Теренът граничи с електропровод от 20 квт., а в близост има и трафопост. През другия масив преминава водопреносната мрежа. За отпадните води е издадено разрешение за заустване. Предвидена е и собствена пречиствателна станция. На 200м от имота се излиза на главното шосе за гр. Ковачевци и с. Лобош, които се намират на 3 км. В другата посока на имота, на около 200м, улицата свършва на брега на язовира. Парцелът е на леко наклонен терен, с изключителна панорамна гледка във всички посоки на язовира. В съседство, под имота /на около 200м./ се намира комплекс „Райски кът” с открит басейн, заведение и хотел. Там е и воден клуб „Посейдон” с понтони за лодки и яхти. От терена до София са само 45 км. Близоста до столицата и отличната локация, го правят изключително привлекателно място за отдих, спорт, риболов и туризъм.

Описание на бизнеса:
Изготвени са „Архитектурни и Технически проекти” за УПИ ІV-11, кв.43, с размер от 3 000 кв.м. Проектирана е „Къща за гости със заведение за хранене” с формата на ВЯТЪРНА МЕЛНИЦА, с обща ЗП-471,38 кв.м и РЗП- 877,53 кв.м. Издадено е Разрешение за строеж № 6 от 15.06.2011г.

Сградата се състои от две части:
Висока – „Къща за гости”. Тя е на 5 етажа и е проектирана според изискванията за три звезден хотел. Ще е обзаведена бутиково-луксозно в духа на мелницата. На първия етаж /кота 0.00/ е разположено фоайе с рецепция, служебна стая и изложбена част за етнографски и кукерски костюми. На втория етаж /кота +4.00/ има две самостоятелни стаи със спалня, баня и тоалетна. Всяка с излаз на дървената тераса на мелницата. На третия етаж /кота +6.90/ е самостоятелна стая със спалня, баня и тоалетна. На четвъртия /кота +9.80/ и петия етаж /кота +12.30/ е разположена стая, тип мезонет – хол с баня и тоалетна и в купола - спалня. Общо брой места за нощувка - 8+2 допълнителни.

Ниска - „Заведение за хранене”, със зала за хранене и кът за дегустация – 50 места, парти-бар-градина – 50 места и летен бар-шатра на покрива – 30 места. Покривът е плосък и озеленен с трева, цветя и растения. Има тераса за разходка до кормилото на мелницата. Панорамата е великолепна към целия язовир. Пред външната тераса е предвидена на тревата „Детска площадка”, а в страни под летния бар има две професионални игрища за играта „Петанк” с масички за играчите. Игрищата са проектирани по изискванията за провеждане на международни клубни турнири. За посетителите са предвидени 28 паркоместа на осветен паркинг. Проектирана е голяма и модерна кухня, складове, работилница и котелно - енергийна част. Енергийната ефективност на сградата е много близка до клас „А”. Отоплението е водно-подово, автоматизирано и комбинирано с термопомпа, слънчеви колектори, котел на твърдо гориво и пелети. Проектната ел. мощност е само 45 кв./ч. Комплексът има собствена пречиствателна станция и резрешение за заустване.

Цени:
Парцел с проект (3000 кв.м.): 30 000 ЕUR (цена на парцела) + 25 000 EUR (цена на проекта) = 55 000 ЕUR
Парцел (3000 кв.м.) = 30 000 EUR
Два парцела по 2500 кв.м.: 15 ЕUR/кв.м. или 37 500 ЕUR за всеки имот
Парцел 2000 кв.м: 15 ЕUR/кв.м. или 30 000 EUR за целия имот

Забележка: Цените са без ДДС.

Местоположение

Показано е приблизителното разположение на имота/комплекса. За да научите точното му местоположение, моля свържете се с отговорния брокер по тази оферта чрез контактите, указани по-долу в страницата!

Контакти

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти