LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Статия във fakti.bg: Исторически рекорд на пазара на имоти

Fakti.bg

15.12.2022

Третото тримесечие на текущата година – най-доброто за имотния пазар в Дубай

Според резултатите от третото тримесечие на 2022 г. експертите отбелязват продължаваща възходяща тенденция на пазара на недвижими имоти в Дубай, която се поддържа, наред с други неща, и поради значителното търсене на имоти от премиум сегмента. Анализаторите изчисляват, че третото тримесечие счупи още един рекорд, превръщайки се в най-успешното в историята: над 25 500 транзакции - с 14% повече спрямо предходното тримесечие и 40% спрямо третото тримесечие на 2021 г.

От началото на текущата година продажбите са скочили с 60% до 68 500 транзакции на стойност около 184 милиарда дирхама (над 50 млрд. USD), което е със 77% повече от миналата година. Средно с 22% са се повишили и наемите.

Ръст на продажбите се отбелязва във всички категории недвижими имоти, с изключение на готовите къщи, които отчитат спад от 7% спрямо 2021-а. Прави впечатление, че цените на луксозните апартаменти в много случаи надвишават тези на къщите.

„Интересът към ОАЕ сред богатите и свръхбогатите хора е нараснал значително и руснаците са убедително сред десетте най-активни инвеститори. Премиум и ултра-премиум сегментите са на рекордно високо ниво и търсенето все още изпреварва предлагането“ - казват експерти.

Общо през третото тримесечие са продадени около 18 000 апартамента и над 5 600 къщи, включително най-скъпите имоти в историята на пазара на имоти в Дубай - над 163 милиона AED (апартаменти в The Royal Atlantis Residences, Palm Jumeirah) и 302,5 милиона дирхама на ОАЕ (вила на Palm Jumeirah, Frond G) - съответно над 44 и 82 млн. USD.

От началото на текущата година броят на сделките за покупко-продажба на стойност над 100 милиона дирхама на ОАЕ (над 27 млн. USD) се е увеличил с почти 49% спрямо рекорда през 2014 г.

В същото време има ясна тенденция към продажби на имоти в процес на строителство: през първите три тримесечия на 2021 г. 43% от сделките са били за подобни имоти, докато през 2022 г. делът им се е увеличил до 55%.

Вижте всички имоти от портфолиото ни за Дубай!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти