LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Повече българи купуват скъпи имоти в чужбина

Вестник "24 часа"

25.05.2015

 Гърция   Испания   Великобритания  

Повече българи купуват скъпи имоти в чужбина, съобщават брокери. Доскоро най-масовите сделки са били в диапазона 150-200 хил. евро, но от средата на миналата година растял интересът и към имоти за над 400 хил. евро.

Имало дори запитвания от български купувачи и за имоти над 1 млн. евро. По-големите бюджети за покупка преориентирали част от българските купувачи от Гърция към Великобритания, Франция и Испания.

Българи проявявали интерес и към най-новите продукти на имотните пазари - напр. към студентски жилища или паркинги по летища и автогари. Причината е, че подобни инвестиции, предлагани от чуждите брокери, имали твърда доходност около 10% за година.

Данните на БНБ за инвестиции в имоти навън също сочат раздвижване. След спад до 4,5 млн.евро за 2013 г. през 2014 г. те се върнаха до 14,7 млн. евро, а от началото на 2015 г. досега са 7,6 млн. евро.

Разгледайте луксозни имоти в Испания

Разгледайте луксозни имоти в Гърция

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти