LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Луксозните имоти в Европа

Вестник "Капитал"

30.04.2015

Традиционно агенциите за имоти прогнозират ръст за имотния пазар в европейски мащаб и твърдят, че сега е моментът за покупка на престижен имот зад граница, когато цените са все още ниски и спекулантите са все още малко.

"Българските купувачи се еманципираха доста през последните години и започнаха да купуват имоти и извън пределите на България", казва Никола Стоянов. Според него луксозни имоти във високия сегмент могат да се купят в Испания за 200 хил. евро, а във Франция - за над 300 - 350 хил. евро.

"Ако вземем по-нисък сегмент обаче, цените в Испания са от 60 - 70 хил. евро", казва Стоянов.

Пазар номер едно за Българите обаче е Гърция. Интересът към южната ни съседка е главно към северната част на страната, която е и по-добре позната и посещавана от българите. Става въпрос за района на Халкидики - основно на първия ръкав в района на Пефкохори и на втория ръкав около Вурвуру, а също така и в района около Кавала, Аспровалта и Ставрос, както и остров Тасос, които са и традиционните дестинации за почивка.

Търсят се имоти на цени между 100 и 250 хил. евро, като предлагането започва при цени от около 30 хил. евро и стига до имоти за милиони - луксозни вили и резиденции на брега на морето. Най-предпочитани са малки къщи-мезонети (редови къщи) и апартаменти в курортните селища с гледки и непосредствена близост до морето.

В този случай покупките са най-вече с инвестиционна цел заради растящия брой българи, които предпочитат да прекарват летните си ваканции в Гърция.

Вижте видео с Никола Стоянов за луксозните имоти в чужбина

Разгледайте луксозни имоти в Гърция

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти