LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Гърция въвежда електронно прехвърляне на имоти

Fakti.bg

03.11.2023

Електронният регистър на недвижимите имоти в Гърция стартира на 1 ноември 2023 година. Това нововъведение позволява на нотариусите, продавачите и купувачите да извършват сделки по-бързо, без да се налага вмешателство от страна на общини, данъчни служби или други държавни инстанции при събирането на необходимите документи.

Системата за електронно прехвърляне на собственост се прилага единствено в регионите, където съществува пълен електронен регистър на недвижимите имоти.

Процедурата започва с нотариусите, които въвеждат в онлайн платформата своите уникални данъчни номера и данъчните номера на страните по сделката (AFM) и канят страните да приемат заявката за прехвърляне на имот и да ги упълномощят да съберат необходимите документи.

След това продавачът трябва да се включи в системата, следван от купувача, който трябва да разреши транзакцията и да позволи на нотариуса да вземе документите от негово име.

Вижте цялата статия тук.

Разгледайте селекцията ни от имоти в Гърция!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти