LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Продава се замъка на Рубенс

Fakti.bg

01.03.2018

Петер Паул Рубенс – един от най-известните художници в света, работил по време на епохата на Барока, е прекарал последните години от живота си в замъка „Стен”. Днес имотът, който е разположен между Мехелем и Брюксел, е известен с името Рубенскастел. Прочутият художник го купува през 1635 г.

Днешният собственик иска за имота 4 млн. EUR. Срещу тази сума купувачът получава три сгради. Основната къща е със 6 спални. Едната от вилите е с 4 спални. Третата постройка, която е обособена като гараж за 4 автомобила. Част от помещенията частично са обновявани от 1955 г., когато е сменена собствеността.

Интериорът на имението е почти запазен. Подът е от паркет от естествено дърво. Имотът е заобиколен от 8 хектара буйни ливади.

Брокери от Engel & Völkers AG, нагърбени със задачата да намерят нов стопанин на уникалния имот, предупреждават, че поддръжката на имението е минимум 120 000 EUR на година, като в цената на влизат услугите на градинар.

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти