LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Статия в businessnovinite.bg: Вили и апартаменти са сред топ желаните имоти за инвестиции в Дубай

btvnovinite.bg

12.07.2022

Вилите, които представляват 13% от пазара на имоти в Дубай, отбелязват почти незначителен ръст на цените

Пазарът на жилищни имоти в Дубай бележи леко увеличение на цените, но продължава да държи стабилни позиции. Това показва проучване на агенцията ValuStart.

Вилите, които представляват 13% от пазара на имоти в Дубай, отбелязват почти незначителен ръст на цените, като в Mudon то е 0,9%, а в Green Community West - 0,8%.

На годишна база средните цени на вилите са с 33,8% по-високи. Най-добре представилите се райони за инвестиции във вили са Arabian Ranches (40,6%), Jumeirah Islands (38,8%), The Lakes (36,6%), Jumeirah Village (34,9%) и Palm Jumeirah (34,6%).

Когато става въпрос за купуване на имоти в Дубай с цел инвестиция, индексът показва положителни годишни капиталови печалби от средно 8,1%.

Най-доброто годишно представяне на апартаментите с двуцифрен ръст е регистрирано в силно търсените Palm Jumeirah (20,8%), кулата Burj Khalifa (16,4%), Jumeirah Beach Residence (15,6%) и The Views (10,3%).

Най-нисък годишен ръст на цените се наблюдава в Dubai Production City (0,5%), Jumeirah Village (1%) и Dubai Sports City (1%).

Обемът на продажбите на жилища в Дубай намалява със 17,4% в сравнение с предходния месец, но е с 55,9% повече от същия период на миналата година.

През април са извършени 19 транзакции на стойност над 15 698 238 долара, една такава транзакция на вила с 6 спални, разположена в Dubai Hills, е продадена за 50 234 363 милиона долара.

Топ локациите извън строеж, сключени този месец, включват проекти, разположени в Business Bay (12,7%), Dubai Creek Harbour (8,8%) и Downtown Dubai (8,8%).

Повечето сделки с готови жилища са в Damac Lagoons (13,4%), Jumeirah Village (8,4%), Dubai Marina (7%) и Business Bay (4,7%). Апартаментите в Jumeirah Village счупиха индивидуалните си рекорди с най-голям брой продадени жилища за един месец от 2010 г. насам.

Вижте всички имоти от портфолиото ни за Дубай!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти