LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Бургаски дизайнери с престижна награда за уникален интериорен проект

flagman.bg

11.10.2019

Офис пространството на известна логистическа фирма бе тотално преобразено в крак с най-модерните течения в света на архитектурата

Бургаското архитектурно и дизайнерско студио Think Forward – дуо от арх. Галина Милкова и дизайнерът Недко Николов, спечели поредна награда за интериорен дизайн в рамките на бургаската изложба „Архимория 2019“. Проектът им – „Един български офис“ получи отличието в категория „Интериорен дизайн“, а след това и специалната награда на журито.

„Един български офис“ е проект за интериорен дизайн на административна част към новопостроена складова база на българска логистична фирма в сферата на хранителната индустрия.

Преосмисляйки универсалната формула за успешен офис дизайн, Think Forward създават пространство с отличителна локална идентичност. Инвеститорът на проекта от две десетилетия е коректен партньор на производителите на българска хранителна продукция.

Усещането за стабилност и доверие, съчетано с ефективността на новите технологии, се реализира в срещата между съвременния индустриален офис дизайн и устойчивите във времето български ценности. “Един български офис” интерпретира традицията, като я осъвременява, запазва смисъла и художествената й стойност, прераждайки я в 21 век.

В пространството между съществуващия индустриален под и дървена таванна обшивка се допълват хармонично удобството на съвременна офис мебелировка с продуктови дизайни от авторската серия на студиото – TrEdition.

Циментови подови плочи “МАКАЗ” пренасят във времето посланието на българския символ за хармония и равновесие. Тежката българска порта се претворява в елегантни дървени врати с височина от 3,10м, които маркират входовете на иначе безплътните и светли офиси.

В тях лаконично са ситуирани работен кът за делови срещи и кът за неформални приятелски разговори, където основен акцент е маса “ПАРАЛИЯ”. В нея е вградена събирателната сила на малката кръгла българска маса, която е сплотявала рода. Комодът “ДИКАНЯ” стилизира растерa на земеделския уред за вършитба и съхранява изконната българска ценност - трудолюбие.

Студиото Think Forward излиза извън пределите на архитектурно-дизайнерската практика. Дуото се фокусира върху социални, етични, екологични проблеми и тяхното иновативно решение чрез средствата на изкуствата и новите технологии. Сред реализациите на Think Forward са проекти, адресиращи наболели проблеми в образователната система като насилието в училище /“5 СТАИ“/, непроменящата се училищна среда /„Out-of-School“/, липсата на свобода на избор /„Демократос“/; автори са на интерактивни инсталации; проекти за неправителствени организации, както и за частни клиенти с напредничаво мислене.

Проектът им „Демократос“, който се изпълни успешно през декември 2017 г. в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Свети Влас бе големият победител в конкурса за първите Български архитектурни награди през 2018 г.

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти