LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

София от индустриален град се превръща в "град на хората"

Градът.bg

24.07.2018

Събитието се проведе в Австрийския културен павилион, а главният архитект на София представи основните задачи, които той и екипът му изпълниха, за да направият столицата по-достъпно и привлекателно място за живот. Архитект Здравков очерта четири основни стъпки, през които трябва да се премине, за да се постигне целта: подобряване на градската среда, на мобилността, на публичните и обществените пространства.От началото на инициативата направление "Архитектура и градоустройство" към Столична община проведе конкурс за обединяване на пешеходната зона на бул. "Витоша" и площад "Св. Неделя". Един от световноизвестните архитекти – Масимилиано Фуксас, смята че, за да се изпълни подобен проект са нужни само две неща – премахването на автомобилите от зоната и подменянето на настилката.

Част от инициативата "София – град за хората" са и обновяването на лятната градина към столичното Ларго, освобождаването на площад Александър Невски и ул. "Съборна" от автомобили, ремонтите по ул. "Граф Игнатиев", градинката на "Кристал" и ул. "Московска".

Изграждането на мемориален параклис в двора на Военната академия също е част от конкурсите на Направление "Архитектура и градоустройство".

Според главния архитект на София някои от най-скъпите магазини за мода в света не отварят врати в столицата поради факта, че няма голяма пешеходна зона. Именно това е и една от основните цели на арх. Здравков.

Главният архитект на София е привърженик на инициативата за намаляване на рекламата в центъра на града, като този модел може да се пренесе и в жилищните квартали.

Вижте всички качествени имоти от портфолиото на Luximmo в столицата!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти