LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Снежана Стойчева: Увеличените данъци за сделки с имоти няма да повлияят на цените

imoti.net

03.01.2020

Увеличените данъци за сделки с имоти няма да повлияят на самите сделки и цените на имотите. Това каза мениджърът на imoti.net Снежана Стойчева в предаването „Лице в лице” по bTV.

В последните дни на старата година Столичният общински съвет гласува вдигане на данъците за сделки с имоти. Налогът ще нарасне от 2,5% на 3%. Така например за имот от 100 хиляди лева дължимият данък ще бъде с 500 лева повече.

Местната власт обещава още „да насочи повече средства за ремонти в кварталите, квартални улици, тротоари и паркинги”, казва тогава кметът Фандъкова.

Стойчева добави, че това увеличение обаче няма да помогне повече сделки да се сключват на реалните цени. „Няма да стимулира и друго - има пустеещи имоти в София, и няма да стимулира продажбата им това увеличение”, обясни експертът.

Тя поясни и че скъпото строителство е новото, но то е и доста желано, защото е и по-качествено.

По думите й около 60% от сделките се случват с кредит, а това никак не е лошо, понеже говори за това, че купувачите имат стабилна работа и се чувстват сигурни в доходите си, каза още Стойчева.

Най-скъпият имот сред къщите се намира в полите на Витоша, а цената му надхвърля над 5 000 евро на квадратен метър, заяви още експертът.

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти