LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Световната купа в Банско: Три дни празник за любителите на ските

dariknews.bg

23.01.2020

От утре до неделя Банско ще прикове вниманието на любителите на снежните спортове от цял свят. Страната ни е домакин на три старта в скоростните дисциплини при дамите от световната купа в алпийските ски, предава NOVA.

Олимпийски и световни шампионки превземат Банско за най-очаквания спортен уикенд за 2020-а. На пистите под връх Тодорка ще имаме възможност да видим в скоростна надпревара елитът в алпийските ски при жените.

Банско приема стартове от Световната купа за седми път и тази година интересът е изключително голям. Надпреварата ще бъде излъчена от 25 телевизии в цял свят. Очакват се близо 20 хиляди зрители да изпълнят Бъндеришка поляна. В петък трибуната за зрители ще бъде със свободен достъп за всички желаещи, до изчерпване на местата. В събота и неделя достъпът ще става срещу билет. За феновете отново ще има зона за забавление с много подаръци и концерти с български поп звезди. Всички очакват с нетърпение да видят в действие и Микаела Шифрин, която оцени подобаващо трасето в Банско.

"Пистата е много технична, спрямо голяма част от тези през сезона и според мен това е много хубаво. Условията бяха просто перфектни, снегът е много добър, можеш да стоиш стабилно на ските и да се забавляваш", каза двукратната олимпийска шампионка Микаела Шифрин.

Погледите приковава и неповторимата Естер Ледецка, която е единствената състезателка спечелила златни медали в два различни спорта в рамките на едни Олимпийски игри. Доволна от условията остана и олимпийската шампионка от Пьонгчанг в спускането София Годжа.

"Тук специално съм за първи път, била съм само веднъж в България, в Пампорово за Европейската купа. Банско изглежда добре, трасето е много хубаво, предивзикателно. Изпровах го днес под номер едно и преминах по снега без още да има следи, което си беше трудно", каза още София Годжа.

Вижте всички оферти от портфолиото на Luximmo в Банско тук!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти