LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Двуцифрен ръст на сделките с имоти по морето

Монитор

05.09.2018

Ръстът в броят на сделките в много от черноморските общини от началото на годината е двуцифрен, съобщи за „Монитор“ Добромир Ганев, управител на една от големите посреднически агенции във Варна. Според него това е за първи път от няколко години.

По думите му през лятото традиционно много хора, идващи на почивка на морето оглеждат имоти за купуване. „Това се отнася и за българите и за чужденците“, поясни той. „Нарастването на броя на сделките се дължи на същия фактор, както в Банско - ниските цени. При падането им интересът на хората се увеличи. Има проекти по Черноморието, където те са много изгодни“, добави Ганев и поясни, че става дума най-вече за жилища далеч от първа линия.

„Най-много се търсят и се сключват сделки за най-евтините имоти. Руснаци, украинци и граждани от други бивши съветски републики купуват най-често малки ваканционни апартаменти на цена от 20 000 до 25 000 евро, намиращи се във второстепенни и третостепенни проекти по морските ни курортите. Интересът им продължава да е голям, но те могат да си позволят да инвестират само в имоти от най-ниския сегмент. Причината е не, че са загубили интерес към България, а в икономическото състояние на страните, от където идват. Има търсене и за огромни имоти, но то е малко. Наскоро имахме клиент искащ да придобие луксозно жилище със 7-8 спални и разполагаше със сума от 500 000 евро“, описа конюнктурата брокерът.

По думите му, засега тенденцията е устойчива, защото продължава да има предлагане на атрактивни цени. „Те стимулират интерес и у българите. Цената на ваканционен имот на морето, купен сега за 400-500 евро/кв. м в дългосрочен план има да стане много по-висока. За това и част от хората придобиват имоти, за да защитят спестяванията си от инфлация, проблеми в банковата система или ниските лихви по депозитите. Българите по начало предпочитат да инвестират в недвижимост и почти не познават влагането на пари в акции или в други активи“, поясни Ганев.

Вижте всички оферти в портфолиото на Luximmo с качествено ново строителство по българското Черноморие!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти