LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Двоен ръст на интереса към лукс жилищата

Монитор

24.01.2017

Двоен ръст на търсенето, увеличение на сделките, особено за инвестиция, и активизиране на наемния пазар - така изглежда пазарът на луксозни имоти в България през 2016 г., според анализ на агенциите в сегмента.

Очакванията и за тази година са ръстовете на цените и сделките да продължат с плавни темпове, както и сделките за имоти в процес на строителство - тенденция, характерна за пазара на жилища като цяло.

Отчита се двойно увеличение на запитванията от клиенти и 60% ръст на огледите през 2016 г. спрямо 2015 г. броят на сделките се е увеличил, като е нарастнат и делът на сделките с цел инвестиция.

През миналата година ръстът на цените на луксозните имоти достига 7-8%. Основен двигател на поскъпването в сегментга е новото строителство.

Разгледайте най-новите ни оферти за луксозни имоти за продажба и под наем в България

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти