LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Двоен ръст на жилищните цени в София

Politika.bg

06.03.2017

Покупките "на зелено" се увеличават

Цените на жилищата в София през миналата година са нараснали с 12%, спрямо 6 на сто през 2015 г. Това е и първият двуцифрен ръст след приключването на предишния възходящ цикъл на пазара през 2008 г.

Една четвърт от сделките, осъществени със съдействието на компанията са за имоти "на зелено", т.е. за жилища в строеж. Интересът на купувачите е фокусиран основно върху жилищата с една и две спални. Заради засиленото търсене стартират и все повече нови проекти, които да посрещнат високите очаквания на купувачите на имоти, отчитат брокерите.

Клиентите продължават да изразяват предпочитания към кварталите на София по цялата южна дъга - от "Младост" до "Овча купел", включително и към затворените комплекси в подножието на Витоша. Интересни за купувачите са и кварталите "Банишора", "Дианабад", "Кръстова вада", "Витоша", "Изток", както и всички райони със съществуващи или строящи се линии на метрото.

Заради стабилната икономика повече са и купувачите, които се осмеляват да придобият имот с кредит на фона на ниските лихви на банките. Другата група купувачи са инвеститорите, които имат свободни пари и не желаят да ги държат в банка при толкова ниска доходност. В много от случаите депозитите дори биха им носили разходи, вместо приходи, заради размера на таксите за обслужване, който надвишава дохода от лихви. Те обикновено избират по-малки апартаменти, които най-лесно се отдават под наем.

Разгледайте всички сгради ново строителство за продажба и под наем в София

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти