LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Статия в Expert.bg: Qatar Airways пуска самолетни полети между Доха и Варна

Expert.bg

08.11.2022

Една от водещите световни авиокомпании - Qatar Airways ще пусне полети до втори град в България. Това съобщава в интервю за Bgtourism.bg изпълнителният директор на авиокомпанията Акбар Ал Бакър.

В момента авиокомпанията изпълнява полети между столицата на Катар - Доха и София, а през следващата година ще стартира сезонни полети и до Варна. "Ние смятаме да отидем до втори град в България. За съжаление, оперирането до Варна ще бъде само сезонно, както оперираме до определени сезонни дестинации в Турция, но това влиза в нашите планове.", обяснява Ал Бакър.

През следващата година националният превозвач на Катар ще лети по-често между Доха и София. Това ще се случи, когато авиокомпанията получи поръчаните нови самолети, добавя ръководителят.

Подготовка като за Световно

В Катар са готови за предстоящото Световно първенство по футбол, което започва на 20 ноември. "Това е много важен ден в историята на моята страна, че Катар – тази малка страна в Близкия изток, получи домакинство на това най-велико спортно събитие. Това е първият път в историята, когато първенството идва в нашия регион", казва Акбар Ал Бакър.

За първи път в историята един град ще бъде домакин на цялото събитие на Световното първенство по футбол. "Обикновено има големи държави с по един стадион във всеки град, но тук има 8 стадиона, които са произведение на изкуството. Всичко това е в един град. Освен това за първи път в историята зрителите ще могат да гледат повече от един мач на ден. Обикновено те пътуват от един град в друг, но тук ще могат да гледат 2 мача в един и същи ден", обяснява Ал Бакър.

Емирството е инвестирало милиарди долари в инфраструктура, за да се подготви за Мондиала и да изпълни изискванията на FIFA. Изградени са пътища и най-модерните стадиони, метрото и много други обекти и съоръжения.

"Ние вече сме готови, включително и относно разширяването на международното летище, за да обслужва 18 милиона пътници годишно, повече от сегашния капацитет. Активирахме и старото летище, за да създадем достатъчно въздушен капацитет, който да поеме големия брой зрители за световното", посочва шефът на Qatar Airways.

Вижте всички имоти от портфолиото ни за Варна!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти