LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Продава се каменна вила в Тоскана, принадлежала на Микеланджело

Economic.bg

21.02.2018

Някога собственост на Микеланджело - да, ренесансовият майстор Микеланджело - тази каменна вила е историческо съкровище с детайли от 11-и век.

Микеланджело купува класическата тосканска фермерска къща през 1549 г., а имотът остава в семейство Буонароти до 1867 г. Копие от оригиналния акт, подписан от самия Микеланджело, идва с покупката на триетажния дом.

На имота е направена десетгодишна реставрация на фасадата и интериора, като са запазени оригиналните тавани с дървени греди и камините както и тухления таван в една от дневните, съобщава Architectural Digest.

С прекрасните зелени хълмове на Тоскана като фон, каменният двор на дома е идеално място за приятни вечери на открито.

Има и прекрасни тревни площи, 200 маслинови дръвчета, сред които бъдещите собственици да се разхождат и една стара маслобойна, превърната в къща за гости.

Имотът разполага с 10 спални, 7 бани, разгърната му площ е 9687 кв. фута (около 900 кв. м), допълват от имотната агенция Handsome Properties International.

Цената е 9,27 милиона долара.

Вижте селекцията на LUXIMMO от луксозни имоти в Тоскана!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти