LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Планетариум ще бъде новата голяма атракция в Морска гара – Бургас

namoreto.bg

16.10.2019

„Огледалният Планетариум до Морска гара бързо ще се превърне в нова атракция и емблема на Бургас“, съобщи Димитър Николов.

Той ще бъде разположен пред сградата на Морска гара в зоната за обществен достъп до пристанището и ще представлява сферична метална конструкция с модерен архитектурен дизайн и осигурена достъпна среда за хора с увреждания.

Последен модел оборудване ще осигурява на жителите и гостите на Бургас възможността чрез 3D прожекции да се докоснат до магията на нощното небе и загадките на необятния Космос, които често остават скрити от очите им. С помощта на специално разработени научни и софтуерни програми ще се разкриват тайните на звездния небосвод, за да отведат посетителите на космическо пътешествие до близки и далечни планети и галактики.

Със своя капацитет от 50 места Планетариумът ще предоставя възможност за организиране на групови посещения и провеждане на изнесени часове по георграфия, физика и астрономия на учениците от Бургас и региона.

Той ще е с 12-метров купол и чрез 2D и 3D визуализации ще показва познатия ни космос. Там децата ще получават знания по астрономия, физика и изобщо в сферата на точните науки. Със специфичната си форма бургаският планетариум ще прилича на този в Бристол и на популярното в цял свят бобено зърно в Чикаго.

Планетариумът и Детският научен център, който вече се изгражда на 1-ия и 2-рия етаж в сградата на Морска гара, завършват цялостната концепция за изграждане на единен градски образователен център, в който чрез съприкосновение с науката по забавен и увлекателен начин деца и родители ще изграждат нови знания и умения.

Вижте всички предложения от портфолиото на Luximmo в Бургас!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти