LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Пет имотни проекта, които ще променят София завинаги

Profit.bg

19.02.2020

Живот извън града или пък имот в комплекс с преобладаващи зелени площи. Сигурност за нас и децата ни, както и възможност за по-чист въздух и спокойствие.

Това са само част от плюсовете на посочените по-долу комплекси. Те са едни от най-големите, които се изграждат в София днес и ще променят столицата в следващите години. Общата стойност на инвестициите в тях надхвърля 1.5 млрд. лв.

Резиденшъл Парк Лозен

Село Лозен се намира в непосредствена близост до София, като в момента е второто най-голямо в България. Именно там се планират няколко големи проекта, един от които е Резиденшъл Парк Лозен. Първата му част предвижда построяването на 136 къщи, като тяхната големина ще е между 161 и 503 кв. м.

Следващият етап 2 предвижда поне още 50 къщи, както и собствен парк. Плюсовете на този проект са близостта до София (12 мин), както и качеството на строителството и надморската височина на селото, което гарантира по-чист въздух за живущите.

Ботаника Лозен

Проектът е разположен на обща площ от над 120 дка, като повече от половината от тях са предвидени за озеленяване. Предвиденото строителство е ниско – до 4 етажа; сградите са проектирани с големи отстояния, а всички имоти са разположени така, че да имат възможно най-дълготрайно ослънчаване.

Етап 1 на проекта се състои от 15 многофамилни жилищни сгради с общо 159 апартамента с 1 до 4 спални, както и 20 редови и индивидуални къщи с 3 и 4 спални. Очаква се първата част да бъде завършена в края на 2022 г.

Ботаника Лозен се намира в един от районите с най-чист въздух в и около София.

Окол

Третият проект се намира над язовир Искър и ще обхваща общо 3000 дка, сред които голф игрище, 5-звезден хотел, ферма и 230 дка зелени площи. 50 дка спортна база, 15 дка отделени за детска градина и училище, както и 30 дка, в които ще се намират офисни зони, фермерски пазар, ресторанти и медицински център.

Бъдещите новодомци ще могат да избират между студиа, лофтове, редови или самостоятелни къщи, такива по индивидуален проекти или брандирани къщи Pullman.

Общата инвестиция в OKOL Lake Park се оценява на около 300 млн. евро.

Moreni от Планекс

„Морени клуб резиденс“ е новият проект на „Планекс инвест“ в София.

„Морени“ е пример за респект към природата и отношение към начина на застрояване. С концепцията за комплекса инвеститорът иска да „избяга“ от стандартната ортогонална представа за градоустройство, разполагане и дизайн на сградите.

Теренът е с площ 90 дка, с плавен наклон на юг от Sofia Ring Mall и IKEA. Застроената площ е само 13 580 кв. м с изцяло жилищна функция, а останалите 77 220 кв. м са парк с новосъздадено езеро, богато озеленяване, пешеходни алеи и периферна обслужваща улица. Проектът предвижда 38 еднофамилни къщи и 13 многофамилни сгради с апартаменти с три, две и една спални.

Ривър Парк

Проектът предвижда постояването на 352 модерни къщи. От общо 215 000 кв. м площ, само 32 000 кв. м са планирани за застрояване, а всичко останало ще бъде запазена зелена територия на 20 минути от центъра на града.

Ривър Парк е комплекс, разположен в красив парк, в полите на Витоша, до тиха река и многобройни кътчета за отдих и забавления. Планирано е засаждането на над 3000 дървета.

Локацията на парка ще осигури удобство и възможност за бърза връзка с града. Само на няколко минути се намират лифт към планината Витоша, търговски мол и мега-магазин за обзавеждане и домашни пособия, както и спирки на градския транспорт и бъдеща метростанция.

Запознайте се подробно с хитовия комплекс Botanica Lozen тук!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти