LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Милано - дистанцираната красота

LUXIMMO

31.08.2018

Милано не е най-красивият италиански град. Нито най-романтичният. Може би само в Брера може да усетиш онова очарование на тесните улички, малки ресторантчета и скрити галерии, които са събрали огромни количества красота на няколко квадратни метра.

Но Милано е пропито с мода. Тя тече по улиците, пълни театрите, студенти от цял свят пристигат, за да се потопят в миланското усещане за стил и да си откраднат от него. А то е доста по-сухо и непълнокръвно, сравнено с римското изобилие на Fendi и Bulgari например. Макар разгърнато в огромни обеми (само си представете Дуомо насред големия пуст площад) и дистанцирано, миланското усещане за стил има своето очарование. То най-ярко е изразено в старите сгради, които са запазени в автентичния си вид. Защото автентичността тежи. Буквално и преносно.

Но като една столица на лукса Милано е наясно, че той е противоречивото съчетание на изградено наследство и консистентна релевантност, която ти позволява да си вълнуващ и интересен през 2018. С всичко написано до тук просто искаме да Ви представим Palazzo Gallarati Scotti на Via Borgospesso. Защото фреските на Giovanni Battista Tiepolo са допълнени от мебелите на Bottega Veneta. И си отиват. Много си отиват.

Източник: Elledecor

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти