LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Остров Saadiyat се превръща в уникален културен център

LUXIMMO

15.03.2023

Остров Saadiyat в Абу Даби e място с плажове и сърфове, делфини и костенурки - място, в което да се влюбите от пръв поглед. Но красотата му далеч не се състои само от това. Островът е дом на Manarat Al Saadiyat - центърът за изкуство, културна дейност и обществени събития, насърчаващ посетителите да се събират и да споделят, да обменят идеи, да експериментират, да създават изкуство и да откриват изложби. След като бъде завършен, той ще бъде един от културните центрове с глобално значение в света.

За любопитните ще споделим повече за музеите и архитектурните шедьоври, които са в него.

teamLab Phenomena Abu Dhabi

С предстоящо завършване през 2024 г., този музей е съвместен проект и инженерен шедьовър. Архитектурното чудо с футуристична визия ще се простира върху с площ от 17 000 кв.м и се счита за „дом на безкрайно любопитство“. Колекциите в галерията ще бъдат подбрани около темата за „феномени на околната среда“ и „предлагане на нови гледни точки за света“. Експонатите ще бъдат оформени от променящата се среда и подобно на тяхното органично вдъхновение, ще растат и ще се развиват. Всяка част ще бъде проектирана така, че да отговаря на специфичната си местна среда и взаимодействията, които среща. Тази постоянно променяща се галерия означава, че всяко посещение ще доведе до различно изживяване.

Zayed National Museum

Националният музей Zayed е забележително архитектурно постижение с височина 123 метра, дом на вдъхновяващата история на нацията и нейния далновиден основател. Галерията ще бъде посветена на колекция от артефакти, свързани с шейх Zayed bin Sultan Al Nahyan и неговия лидерски път към обединението на страната. Ще има и галерийно пространство, посветено на изложби за соколарство, земята и водата, история, наука и религия.

Guggenheim Abu Dhabi

Музеят има за цел да предизвиква интерес към модерното и съвременно изкуство и да насърчи разнообразието и приобщаването. С очаквано завършване през 2025 г., музеят ще остави уникален отпечатък в силуета на културния район. Дизайнът е нетрадиционен, но красив. Сградата ще има 28 галерии на площ от 11 600 кв.м., както и допълнителни изложбени пространства в отличителни конуси и тераси. Guggenheim Abu Dhabi ще покаже модерно и съвременно изкуство с акцент върху региона на Западна Азия, Северна Африка и Южна Азия. Музеят се ангажира да поръчва произведения на иновативни художници и да изследва как взаимосвързаните истории и култури са оформили света.

Abrahamic Family House

Abrahamic Family House е вдъхновяващ мега проект, основаващ се на Документа за човешкото братство. Проектът, следен отблизо от папа Франциск и великия Имам, включва джамия, църква и синагога в едно и също пространство. Сградата е проектирана от архитект сър Дейвид Аджайе, за да улови споделените ценности между юдаизма, християнството и исляма. Abrahamic Family House има за цел да символизира и вдъхнови толерантност, сплотеност, братство, взаимно уважение и мирно съжителство.

Natural History Museum

Наред с експонати, които ще разкажат историята на 13,8 милиарда години произход на вселената, музеят ще съдържа и научноизследователски център, който ще провежда проучвания в областта на зоологията, палеонтологията, морската биология, молекулярните изследвания и науките за земята. Проектът има за цел да намери решения за бъдещето на планетата.

Manarat Living

Kултурният епицентър на емирството скоро може да представлява епицентъра и на Вашата всекидневна. Разработчикът от Абу Даби Aldar Properties обяви старта на своя бутиков жилищен проект Manarat Living. Проектът ще се състои от 3 сгради, с емблематичен адрес, зашеметяваща гледка към океана и статут на съсед на една от най-впечатляващите колекции от изкуство и исторически артефакти в света. В допълнение към изключителните музеи, общността е дом и на един от най-добрите плажове и ресторанти в OAE.

Вижте повече за Manarat Living тук!

Публикуваната статия е превод/ преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение. Ако желаете да използвате информацията в тази статия, моля свържете се с LUXIMMO, за да получите разрешение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти