LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Остров Saadiyat се превръща в уникален културен център

LUXIMMO

15.03.2023

Остров Saadiyat в Абу Даби e място с плажове и сърфове, делфини и костенурки - място, в което да се влюбите от пръв поглед. Но красотата му далеч не се състои само от това. Островът е дом на Manarat Al Saadiyat - центърът за изкуство, културна дейност и обществени събития, насърчаващ посетителите да се събират и да споделят, да обменят идеи, да експериментират, да създават изкуство и да откриват изложби. След като бъде завършен, той ще бъде един от културните центрове с глобално значение в света.

За любопитните ще споделим повече за музеите и архитектурните шедьоври, които са в него.

teamLab Phenomena Abu Dhabi

С предстоящо завършване през 2024 г., този музей е съвместен проект и инженерен шедьовър. Архитектурното чудо с футуристична визия ще се простира върху с площ от 17 000 кв.м и се счита за „дом на безкрайно любопитство“. Колекциите в галерията ще бъдат подбрани около темата за „феномени на околната среда“ и „предлагане на нови гледни точки за света“. Експонатите ще бъдат оформени от променящата се среда и подобно на тяхното органично вдъхновение, ще растат и ще се развиват. Всяка част ще бъде проектирана така, че да отговаря на специфичната си местна среда и взаимодействията, които среща. Тази постоянно променяща се галерия означава, че всяко посещение ще доведе до различно изживяване.

Zayed National Museum

Националният музей Zayed е забележително архитектурно постижение с височина 123 метра, дом на вдъхновяващата история на нацията и нейния далновиден основател. Галерията ще бъде посветена на колекция от артефакти, свързани с шейх Zayed bin Sultan Al Nahyan и неговия лидерски път към обединението на страната. Ще има и галерийно пространство, посветено на изложби за соколарство, земята и водата, история, наука и религия.

Guggenheim Abu Dhabi

Музеят има за цел да предизвиква интерес към модерното и съвременно изкуство и да насърчи разнообразието и приобщаването. С очаквано завършване през 2025 г., музеят ще остави уникален отпечатък в силуета на културния район. Дизайнът е нетрадиционен, но красив. Сградата ще има 28 галерии на площ от 11 600 кв.м., както и допълнителни изложбени пространства в отличителни конуси и тераси. Guggenheim Abu Dhabi ще покаже модерно и съвременно изкуство с акцент върху региона на Западна Азия, Северна Африка и Южна Азия. Музеят се ангажира да поръчва произведения на иновативни художници и да изследва как взаимосвързаните истории и култури са оформили света.

Abrahamic Family House

Abrahamic Family House е вдъхновяващ мега проект, основаващ се на Документа за човешкото братство. Проектът, следен отблизо от папа Франциск и великия Имам, включва джамия, църква и синагога в едно и също пространство. Сградата е проектирана от архитект сър Дейвид Аджайе, за да улови споделените ценности между юдаизма, християнството и исляма. Abrahamic Family House има за цел да символизира и вдъхнови толерантност, сплотеност, братство, взаимно уважение и мирно съжителство.

Natural History Museum

Наред с експонати, които ще разкажат историята на 13,8 милиарда години произход на вселената, музеят ще съдържа и научноизследователски център, който ще провежда проучвания в областта на зоологията, палеонтологията, морската биология, молекулярните изследвания и науките за земята. Проектът има за цел да намери решения за бъдещето на планетата.

Manarat Living

Kултурният епицентър на емирството скоро може да представлява епицентъра и на Вашата всекидневна. Разработчикът от Абу Даби Aldar Properties обяви старта на своя бутиков жилищен проект Manarat Living. Проектът ще се състои от 3 сгради, с емблематичен адрес, зашеметяваща гледка към океана и статут на съсед на една от най-впечатляващите колекции от изкуство и исторически артефакти в света. В допълнение към изключителните музеи, общността е дом и на един от най-добрите плажове и ресторанти в OAE.

Вижте повече за Manarat Living тук!

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти