LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Никола Стоянов пред Forbes: Луксозните имоти са добър начин за съхранение и прираст на капитала

Списание "Forbes"

10.09.2020

Никола Стоянов, основател и собственик на Luximmo Finest Estates, разговаря с Румен Соколов от списание Forbes Bulgaria за актуалното състояние на имотния пазар и най-новото си бизнес начинание - Barnes Bulgaria.

Когато настъпи криза, много инициативи остават на заден план, ентусиазмът на инвеститорите охладнява, а продавачи и купувачи са в изчакване на развитие на ситуацията. Това важи за всички пазари, включително и за този на недвижимите имоти. Много често цените на имоти падат, както се случи и при последната голяма финансова криза 2008-2009 г. Това обаче не се отнася за имоти от най-висок клас, защото понякога те са уникални, не се срещат навсякъде, а част от тях дори са наречени "трофейни", споделя Стоянов.

В последните години клиентите на Luximmo започват да проявяват интерес и към имоти във Франция, Испания, Италия и дори Австрия.

Това кара Никола и Невена Стоянови да започнат да търсят партньорска компания, с която да могат да осигурят на клиентите си обслужване и в тези държави. Така след подробно проучване те се спират на френската Barnes International, основана от Хайди Барнс преди 20 години. С помощта на граф Гийом дьо Виллие, изпълнителен директор и основен двигател на подразделението за Централна и Източна Европа и Русия в София беше открит първият офис на Barnes Bulgaria на ул."Шипка" 21.

Повече за компанията и визията на Никола Стоянов за развитието на бранда в България - прочетете в пълния материал на списание "Forbes"!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти