LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Статия в bgonair.bg: Българите с апартаменти в Дубай - цените са сравними с ново строителство в София

bgonair.bg

23.03.2023

Половината нашенци купуват жилища с цел печалба от наем или препродажба, другите - да си имат жилище в ОАЕ

Сигнал от Обединените арабски емирства е причина за започналата проверка на Националната агенция по приходите за българи с имоти в Дубай. Общо 21 сънародници са вече проверени.

Причината е постъпил сигнал от арабското емирство към България.

"23-ма проверяваме, при 21 са приключили проверките. Имаме 131 хиляди събираемост данък върху проверките, но тепърва предстоят още проверки на българи с имоти в Дубай", обясни изпълнителният директор на НАП Борис Михайлов.

Ще се проверява има ли несъответствие спрямо декларираните доходи и направените покупки, след това ще бъде направена и ревизия на притежателите на имоти.

"Няма да има чадъри над този българин или онзи българин. Всички ще бъдат проверени, няма да има чадър дали са магистрати или политици", добави Михайлов.

Над 500 българи притежават имоти в Дубай, сочи статистиката до декември 2022 г. Може да се закупи жилище, без да са необходими виза за постоянно пребиваване, а и не се заплащат и данък сграда или печалба.

Компанията на Никола Стоянов предлага имоти в Дубай от повече от година.

"Най-ниските цени в Дубай могат да се сравняват с цените на новото строителство в София. Така за 200 хил. евро може да се купи достоен имот с една спалня или двустаен", заяви Никола Стоянов.

Някои са се установили да живеят в жилищата си, други ходят само за няколко месеца през зимата, а трети ги oтдават под наем.

"Много наши клиенти купуват имоти в Дубай с цел препродажба или флипване на имоти, купуваш на зелено и след година го продаваш с 40% отгоре. Половината купуват за инвестиция с цел генериране на доходи от наеми или препродажби, а другата половина купуват за себе си с цел пребиваване през студените зимни месеци", добави Стоянов.

Последно НАП е проверявала 23-ма българи с имоти в Дубай през лятото на 2022 г. В същото време от НАП отчетоха рекордни приходи, до март тази година са събрани 720 милиона лева.

Вижте всички имоти от портфолиото ни за Дубай!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти