LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Софийското метро се разширява към кварталите „Гео Милев” и „Слатина”

Телевизия bTV

05.03.2019

Софийското метро се разширява към кварталите „Гео Милев” и „Слатина”. Това ще стане след приключването на третия метродиаметър, който вече е в напреднала фаза.

Целият трети метродиамерът към момента е готов на 75% и догодина по същото време вече ще се използват пет нови спирки – от „Патриарх Евтимий” до „Красно село”.

Шест чисто нови метровлакове вече чакат в депото в „Красна поляна” завършването на третата линия. Въпреки че са напълно автоматични и могат да се движат сами, на първо време ще се управляват от машинисти. Човешкият фактор обаче е максимално ограничен за повече безопасност.

„Машинистът функциите му основно ще са да се грижи за пътниците – качване, слизане, а движението, всичко по трасето, ще се извършва изцяло от влаковете, от автоматиката”, обяснява инж. Стоян Братоев, директор на „Метрополитен”.

Анализът на пътниците в София е показал, че най-натоварени са градските линии от „Гео Милев” и „Слатина”. Първо обаче трябва да бъде завършен третият лъч на метрото.

Подземната железници е намалила трафика с 25%, като това са 70 хил. коли по-малко дневно.

През 2020 г. метрото вече ще стига до Овча купел и ще вози половин милион пътници на ден.

Развитието на метрото в бъдеще предвижда предимно продължаване на вече съществуващите линии. Така след 2020 г. ще има още две нови спирки на линията в „Люлин” и продължение на линията след Бизнес парка.

Вижте всички имоти от портфолиото на Luximmo в столицата!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти