LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Главният редактор на LUXIMMO GROUP Мария Нимечко-Гарабедян с първа разпродадена благотворителна изложба

LUXIMMO

08.05.2024

Тази година Великден беше по-различен за Мария Нимечко-Гарабедян – главен редактор в LUXIMMO GROUP. Навръх празника се състоя нейната първа самостоятелна изложба в Стария град на Созопол. Събитието беше в подкрепа на организацията „Бездомни лапички Созопол“. Срещнахме се със самата Мария, за да ни разкаже повече за инициативата.

- Здравей, Мария! Поздравления за успешното събитие! Разкажи ни малко повече за него.

Организирахме изложбата на самия празник Великден, на 05.05 в 12:00, с помощта на Община Созопол, която отдели най-прекрасното място за събитието на открито – площад „Кулата“, на входа на Стария град.

Изложбата бе с благотворителна кауза - събиране на средства за НПО „БЕЗДОМНИ ЛАПИЧКИ СОЗОПОЛ“ – неправителствена организация, популярна с успешната си дейност в защита на бездомните животни, ветеринарни процедури и намиране на осиновители за животните в цялата страна и извън България – Германия, Холандия, Англия, Полша и др., действаща в града и на територията на Община Созопол.

- От колко време подготвяш изложбата? От колко време рисуваш?

Идеята се роди март месец, рисувам активно от две години, не съм професионален художник, а аматьор и самоук, порив на душата е и любимото хоби.

За тези години списъкът с готовите творби е станал голям. Обичам да подарявам картини на близки и приятели, реших да допринеса с тях и за обществото.

- За колко време се разпродадоха картините?

Впечатляващо е, огромни благодарности на хората, които се отзоваха! Благодарение на подкрепата на близките ни приятели, загрижените жители и гостите на града, които в този ден посетиха Созопол, картините се разпродадоха буквално за един час.

- Какво ти носи това да се занимаваш с изкуство?

На първо място – да не загубиш „детето в себе си“.

Творчеството ми носи емоционално благополучие, себепознание, това е истинска експресивна арт-терапия, която дава енергия и сили и допринася за всички аспекти в живота, включително и за любимата ми работа!

Влиянието на средата, в която живеем, също е важно, и с увереност мога да кажа, че Созопол е едно магично място, изпълнено с вдъхновение, магнетизъм и артистичен дух!

Вярвам, че се развиваме и ставаме все по-добри, и изключително много препоръчвам на хората да не се страхуват да се изразяват през творчеството, да разкриват своите смели визии и добри послания.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти