LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Защо инвестицията в стойностно жилище в луксозния BARNES PARADISE PLACE ще преживее всички бурни времена?

LUXIMMO

29.09.2022

Ако сте експерт в сферата на недвижимите имоти, вероятно вече сте наясно, че шансовете на луксозния проект BARNES PARADISE PLACE да грабне отличието за “Сграда на годината” са доста големи.

Той е един от най-луксозните комплекси, изграждащи се в София, като строителството му е на финалната права.

Какво отличава този проект от всичко, което ни заобикаля днес в столицата?

За проекта

Това е един от малкото жилищни комплекси в България от затворен тип, който ще разполага със собствен басейн, спа център и фитнес.

Бъдещите новодомци ще могат да се насладят и на богато озелененото и обширно парково пространство, както и на места за отдих и релаксация.

Семействата с деца ще имат на разположение детска площадка в комплекса, както и реномирани детски градини и училища в района.

Близостта до търговски център, супермаркети и метростанция правят BARNES PARADISE PLACE едно от най-желаните места за живот в столицата.

Петзвездните удобства, уют и комфорт на собствениците пък ще бъдат задоволявани от денонощна рецепция с функциите на консиерж.

Жилищата в BARNES PARADISE PLACE

Един от най-луксозните проекти в София се намира на пешеходно разстояние от Южен и Ловен парк, както и само на минути от Природен парк Витоша с автомобил.

В изграждането на комплекса се използват само най-висок клас естествени материали и строителни решения, като медни покриви, окачена каменна фасада, дървена дограма с трислойно слепен селектиран немски профил Münchinger и др.

Подовите настилки на етажните фоайета ще са частично с мокет и частично с мрамор. Асансьорите са последен модел на Schindler и са напълно безшумни.

За всеки апартамент са предвидени висококачествени италиански входни блиндирани врати Gasperotti и поне по едно паркомясто.

Реализацията на проекта е поверена на консорциум от водещи компании в областта на престижното строителство — ELITE, Архитектурно бюро PROARCH и международния консултант за луксозни имоти BARNES.

Консултантът говори

Ето какво каза за Luximmo водещият консултант на проекта Илияна Братанова, която наскоро беше обявена за Брокер на месец август:

"Лесно е да продаваш ново строителство, когато си уверен в качеството и пазарната стойност на имотите.“

Тя допълва, че в момента се предлагат различни типове апартаменти (с 1, 2 или 3 спални), както и мезонети. Цените започват от 1 600 евро/кв. м и зависят от етажността на имота.

Две от най-забележителните жилища в проекта ще предлагат и невероятни покривни градини.

Строителната компания предоставя 10-годишна гаранция за покривите, което е доста повече от останалите нови проекти в столицата.

Имотът като инвестиция

Известният щатски инвеститор в недвижими имоти Сам Прим казва, че няма неподходящ момент за покупка на недвижимо имущество.

Погледнато от българска гледна точка, причините за това твърдение са няколко. На първо място, ипотечната вноска при настоящите рекордно ниски лихви по кредитите ще е сума, която след 10 или 20 години ще ви се струва доста по-скромна.

За това помага инфлацията, която в момента е на най-високите си стойности у нас за последните 24 г.

Дори и този показател да е в здравословните нива от 2%, това отново прави закупеното през 2022 г. жилище добра инвестиция след 10 години.

Нещо повече – според редица имотни експерти, на всеки 10 или 12 години се наблюдава удвояване на цените на имотите. Как може да се пресметне това?

Правилото се нарича 72 и гласи, че единствено трябва да знаем годишното поскъпване на имотите. След което 72 го делим на това число и получаваме времето, което е нужно да се удвоят цените на имотите.

Ако ръстът на имотите е 6%, това означава, че след 12 години ще станем свидетели на двойно по-високи цени. Ако той е 10 на сто, срокът ще е малко над 7 години. При 12% годишен ръст времето ще се намали до 6 години.

Инвестицията в имот у нас би била добро вложение и поради още един много важен факт. Днес цените на имотите в България все още са най-ниските в ЕС, но това не е най-важното - само след 15 месеца страната ни вероятно ще е част от еврозоната.

Дали през 2024 г., т.е. след влизането в еврозоната, цените на имотите ще са на настоящите нива?

Едно е сигурно – инфлацията, повишените доходи и настоящите ниски лихви по кредитите са част от причините за повишения интерес към имотите в момента.

В какво обаче да вложим парите си, така че инвестицията ни да преживее всякакви бурни времена?

Ще се върнем отново на правилото 72, при което ясно е обяснено, че то важи за имоти в столиците на съответната държава, или иначе казано - най-големите пазари. София е най-големият пазар в България и освен това единствено в столицата се отчита ръст на населението.

Или иначе казано – търсенето ще е високо заради вътрешната миграция, завръщащите се от чужбина сънародници, както и все повечето чужденци, работещи и живеещи в София.

Оттук насетне следва да вземем предвид местоположението на имота, както и близостта му до метро, големи магазини, училища, детски градини и др.

Но да не забравяме и неговите екстри, или иначе казано – това, което ще кара хората да желаят вашият имот в бъдеще, което би повишило стойността му.

Извод

При положение че искате да вложите парите си в качествен и луксозен проект, който не само да защити спестяванията ви, но и да ги увеличи през следващите години, можете да се свържете с нас.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти