LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

40% увеличение в търсенето на луксозни имоти под наем

LUXIMMO

08.05.2020

Анализаторите на недвижими имоти от цял свят са единодушни – 2020 година промени генерално сектора и той навлезe в нова ера oт своето съществуване. Свидетели сме на дигитални процеси, които за периода от началото на кризата придобиха революционна скорост на развитие.

Условията на изолация поставиха и друга ясна тенденция – домът е най-важният актив на всяко семейство! В последните 6 седмици в LUXIMMO Finest Estates отбелязваме нарастване на обема на търсене на имоти под наем с 40% спрямо периода на предходната година. Най-желани са къщите и апартаментите с дворове – както в София, така и в цяла България.

В център на домовете ни се превръща зеленото пространство, прилежащо към тях, а отношението ни към природата е ключ към бъдещия облик на променения свят, който заедно ще обитаваме.

Разговаряме за новата тенденция с топ брокера Юлиaна Димитрова, която отваря вратите на едни от най-разкошните имоти под наем в нашето портфолио.

Г-жо Димитрова, как се промени пазарът на луксозните имоти под наем след началото на извънредното положение?

Поставен пред сериозното изпитание COVID 19, пазарът на луксозни имоти под наем започна динамично да променя своя облик, за кратко време търсенето беше утихнало, тъй като клиентите, търсещи имоти под наем, не знаеха какво следва от тук нататък.

Но искам да отбележа, че след този кратък колеблив период, търсенето на имоти под наем, предлагащи високо качество на живот, започна бързо да се повишава.

За разлика от продажбите, които забавиха своята динамика, наемите навлязоха в един много силен и активен период. Наемодателите бързо се адаптираха към ситуацията, с готовност и гъвкавост подходиха към нуждите на наемателите.

Какво търсят наемателите в момента?

През последните два месеца социалната изолация доведе до засилен интерес към къщи под наем в София и около София с големи и обширни пространства и дворове. Търсенето многократно надхвърли предлагането в сегмент къщи, който традиционно и по-стеснен и специфичен.

Наблюдава се високо търсене и на жилища с дворно пространство в затворени комплекси. Запази си интересът към просторни и луксозно обзаведени тристайни и многостайни апартаменти.

Извънредното положение повиши и търсенето на по-краткосрочни наеми, от 3 до 6 месеца, което накара и наемодателите да променят условията на отдаваните от тях имоти.

Как очаквате да се развие пазарът в следващите няколко месеца?

През следващите месеци очаквам пазарът на луксозни имоти под наем да продължи своята динамика, навлизайки в естествено най-силния си период от годината.

Макар и да звучи оптимистично, смятам, че търсенето на имоти под наем, предлагащи висок стандарт на живот, ще изпревари предлагането.

Вижте всички къщи под наем от портфолиото на Luximmo Finest Estates!

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти