LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Имотите в Гърция отново привличат инвеститори

Fakti.bg

02.07.2018

Гръцката столица се превръща в международна дестинация за малките и средни предприемачи в сектора на недвижимите имоти. Те се интересуват най-вече от придобиването на жилища, заради ниските цени на този вид имоти и перспективата те да бъдат бързо отдадени под наем, предимно чрез онлайн платформи.

За първите пет месеца на текущата година броят на покупко-продажбите регистрирани в Агенцията по вписвания е с 49.2%э в сравнение със същия период на 2017 г.

Брокери отбелязват, е интересът към придобиване на жилища в центъра на Атина не отслабва. Основната причина е, че инвеститорите вярват в скорошното начало на ръста на цените, а това ще намали шанса за висока доходност в бъдеще. Най-популярните райони за покупка на имоти с инвестиционна цел са кварталите Koukaki, Plaka, Monastiraki, Neos Cosmos, Mets, Keramikos, Metaxourghio, Gazi, Pangrati и Exarchia.

По думите на брокери, в сайтове като AirBNB са обявени за краткосрочно отдаване под наем близо 7000 жилища.

Вижте всички качествени имоти в от портфолиото на Luximmo в Гърция!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти