LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Нови тенденции: Къщи и апартаменти с дворове

LUXIMMO

24.04.2020

Добре дошли в новата реалност на пазара на имоти, скъпи клиенти!

Всичко, което се случи в последните седмици ускори процеси, за които в LUXIMMO вече сме Ви разказвали. Един от най-явните от тях е нарасналият интерес към покупката и наемането на къщи и апартаменти с дворове. Това е съвсем естествено продължение на тенденцията за по-близък достъп с природата в градски условия. В международния ден на Земята разговаряме със старши консултанта на елитни имоти Ивета Тодорова, която ще ни разкаже за всички трансформации в потребностите на клиентите.

Какви промени се наблюдават в пазара на имоти от началото на извънредното положение?

Въпреки страховете ни, с обявяването на извънредното положение у нас пазарът на недвижими имоти не спря. Всички изживяхме няколко дни на ступор, в които сякаш всичко беше поставено на пауза, но след това процесите спонтанно се рестартираха. Периодът е изключително интересен за нас, защото на пазара останаха активни клиентите със сериозна мотивация да купуват или продават. Реалните срещи, които провеждаме, са в пъти по-малко, но процентът на реализирани сделки след тях е много по-голям в сравнение с периода преди възникване на извънредната ситуация. Купувачите вече имат и много по-конкретни и ясни параметри на търсене. Тенденцията е към откриването на идеалната къща или апартамент с двор, която световна здравна криза ускори като тренд. Имаме много позитивна обратна връзка от вече закупили и ползващи такива имоти семейства, които са особено благодарни и щастливи от избора си на дом именно през последния месец. В най-продавания луксозен затворен комплекс със собствен парк The Royal Park Boyana видяхме буквално кинематографичното сбъдване и обживяване на проекта по най-мечтания начин за инвестирора и семействата, които закупиха имоти там. Тенденцията за търсене на имоти, които са в неприкосновен досег с природата, е вече не просто модерна, а жизнено необходима и освен това много красива.

Как най-бързо и ефективно да се адаптират продавачите в тази нова ситуация?

Благодарение на текущата ситуация пазарът сякаш започна да балансира везните си и интересите на продавачи и купувачи все по-често да се срещат на едно и също ценово равнище. Продавачите отново съветваме да се доверят на личните си консултанти при ценообразуването, за да се възползват максимално от текущата активност на мотивирани купувачи. Нека не забравяме, че в момента на пазара са високоинформирани хора със стабилни доходи, които са поставени в условията на богат избор от нови и качествени предложения.

Какви нови възможности разкрива настоящият имотен пазар?

За първи път от много време не говорим за категоричен пазар на продавачите – смятам, че се намираме в рамките на един кратък период, в който двете страни са равнопоставени и това е предпоставка за разумни сделки при справедливи условия.

Вижте всички оферти от портфолиото на Ивета Тодорова тук!

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти