LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Какво е Art de Vivre? Разказва Хайди Барнс

BARNES Bulgaria

05.08.2020

След повече от година усилена подготовка, световният бранд в сферата на най-високия клас недвижими имоти вече присъства и на българския пазар. Офисът е разположен в района на Докторската градина, на ул. Шипка 21.

BARNES Bulgaria е резултат от сътрудничеството между водещата българска агенция за елитни имоти LUXIMMO FINEST ESTATES и емблематичния френски бранд. Местното представителство се ръководи от Никола и Невена Стоянови, известни имена в сектора на недвижимите имоти, и от техния френски партньор граф Гийом де Виллие.

Компанията беше официално презентирана по време на изискано събитие в The Residence Club, на което Никола и Невена Стоянови, заедно с граф Гийом де Виллие, споделиха своята визия за развитието на бранда в България.

Но днес ви срещаме не с тях, а с основателя на компанията – Хайди Барнс, която ще ви запознае с френската тайна на радостта от живота, какво е да създадеш водеща фирма в сферата на лукса и как се съчетават изкуство, недвижими имоти, яхти и колекционесрки автомобили.

- Вие сте пример за успяла жена и вдъхновение за всеки, който желае да изгради кариера в сферата на луксозните недвижими имоти. Позволете ни да Ви върнем назад във времето и да попитаме как точно започна всичко и какво Ви насочи към тази професия?

Историята на Барнс започна преди 20 години в Лондон, когато създадох компания, посветена на интернационални клиенти, изявяващи желание да закупуват или наемат имоти в Лондон и Париж. Тя трябваше да отговаря на най- високия клас услуги в областта, за да покрие техните стандарти.

Международният подход присъстваше още в самото начало на това семейно приключение, като предвиждах то да е насочено предимно към позициониране сред луксозните недвижими имоти. Няколко години по-късно бизнесът започна да нараства и да покрива нуждите на нашите клиенти. Тогава отворихме и първия си офис в Маями, с петима сътрудници. От тогава насам продължаваме да се развиваме като в момента присъстваме на пазара в 20 страни и разполагаме с 90 офиса и над 900 консултанта по цял свят.

- Какви са най-важните лидерски умения, за да бъде създадена една устойчива компания като BARNES?

Споделянето на обща визия и идеи с екипа е ключов елемент за подхранването на позитивен предприемачески дух. BARNES винаги е била едно семейство и обръща внимание на всеки един от своите служители, което е в основата на нашия успех и развитие на международната сцена. Истинският лидер няма да бъде съден по начина, по който води останалите, а в крайна сметка, по това как е служил на другите.

- Каква е Вашата лична дефиниция за луксозен имот и как тя се промени във времето?

Бих казала, че дефиницията за лукс днес се определя от пространството. Но без начение неговият размер, домът е нашето свещено място и там където се чувстваме най-добре.

- Традиционно BARNES си партнира с всички френски луксозни марки, които изповядват философията на Аrt de Vivre. Вие ли бяхте инициатор на тази политика на съюзи в компанията или това е част от правенето на бизнес по френски?

BARNES празнува Art de Vivre (френската тайна на радостта от живота) навсякъде по света. Имаме британски и френски корени, но всемирни ценности като: глобализация, визия, съвършенство, елегантност и доверие, които се стремим да огреят всеки континент и държава, в които работим. Връзката ни с най- емблематичните френски и международни луксозни брандове зарежда ДНК-то на фирмата и ни позволява да предложим на своите клиенти единствено по рода си преживяване.

- Всеки един от клиентите на BARNES ли се интересува от и от подразделенията на компанията, а именно - изкуство, вино, яхти, коли и имоти?

Нашите клиенти се нуждаят от съдействие не само в придобиването на първо, второ или ваканционно жилище. Голяма част от тях споделят общи страсти и интереси, като например: вино, изкуство, яхти или колекции от класически автомобили. И тъй като те оперират в различни страни и на различни континенти BARNES може цялостно да отговори на очакванията им, благодарение на международната си мрежа и екипи от 900 консултанта по света. Нашата мисия е да им предоставим професионална експертиза, достойна за тяхното доверие.

- С днешна дата Вие сте насочена към развитието на подразделението Barnes Art. Какви умения трябва да притежава един брокер на изкуство и къде са допирните точки с имотите?

Barnes Art Advisory има две мисии: управление на активите на клиентите ни, свързани с ценни предмети на изкуството, напътствия за покупко-продажба на подобни произведения и на второ място подкрепата на млади таланти на съвременната артистична сцена, на които даваме възможността да се свържат както с аматьори, така и с опитни колекционери.

Често изпълнението на цялостен проект за недвижими имоти включва менажирането на художествени активи или специфични административни и логистични процедури като: оценка, реставрация и съхранение, застроховане и транспорт, инвентаризация, данъчно облагане и други. Поради това в BARNES разполагаме с най-добрите професионалисти в областта, които да се погрижат за всички нужди на нашите клиенти, предостававяйки им най-добрите съвети.

- Можем ли да кажем, че нещата които BARNES предлага са с непреходна стойност?

Непреходните неща са съвършенството и елегантността, която се стремим да влагаме във връзката ни с клиентите във всяка стъпка по пътя към успеха.

- Каква е вашата дефиниция за услуга на ниво BARNES?

Целта ни е да предложим най-високо ниво на обслужване, независимо дали става въпрос за придобиване на pied-a-terre (второстепенно жилище) или просторна вила. Успехът ни е изграден върху тесни и дългосрочни отношения, които поддържаме с клиентите си.

- Как искате да видите BARNES след 10 години?

Представям си BARNES като водещ интернационален играч в сферата на луксозните услуги, съпътстващи идеята на Art de Vivre. Върху това работим в момента. След 10 години позицията ни на този пазар ще бъде силно утвърдена.

- Какво е влиянието на Covid19 върху бизнеса с недвижими имоти и продължава ли луксът да бъде безопасна инвестиция?

След шока от карантината, нашият бизнес веднага се изправи и отново е в играта. Уверени сме в това, че високият клас недвижими имоти остава безопасна инвестиция навсякъде по света.

- Дава ли вече Covid 19 отражение в творбите на съвремените създатели на изкуство и може ли да бъде вдъхновение за тях, което да отрази тази ера за времената напред?

Кризата, през която преминахме и все още преминаваме, със сигурност е страхотен източник на вдъхновение за творците. Начина, по който възприемаме света, се е променил. Нещата, за които сме били сигурни сега, са се разколебали. Мога вече да усетя креативността, която тази ситуация генерира.

- Как дойде идеята за създаването на BARNES Magazine?

Индустрията за недвижими имоти не разполагаше със собствен начин на комуникация. Затова решихме да създадем собствено списание, чрез което клиентите ни да могат да научат повече за нашите дейности, ценности и начина, по който празнуваме Art de Vivre. Над 10 години по-късно вече издаваме BARNES Magazine два пъти годишно в тираж от близо 200, 000 копия. На кориците му винаги присъстват някои от най-известните лица в индустрията на премиум стоките и услугите, а на страниците му ще откриете селекция от най-добрите недвижими имоти от портфолиото на компанията, както и новости от света на лукса. Списанието вече е едно цяло с компанията и ни предлага страхотна разпознаваемост във всички дистрибуционни точки, които нашите клиенти посещават.

- Трудно ли се съчетава създаването на емблематична компания като BARNES с кариерата на майка?

Определено е предизвикателство, но със сигурност е изключително възнаграждаващо. Навремето майка ми казваше: „Ако искаш нещо да бъде свършено, помоли зает човек“.

- Къде смятате да прекарате лятото тази година?

Преди няколко години имахме удоволствието да посетим вашата красива страна, но предвид настъпилата ситуация, тази година е по-вероятно да отидем на пътешествие с кола. Това, според мен, е единственият и вълнуващ начин да опознаеш държавата и нейния народ. Да се наслаждаваш на местните гледки и култури, понякога ни напомня за нещата, които твърде често приемаме за даденост.

Запознайте се с портфолиото на BARNES Bulgaria тук!

Разгледайте списанието BARNES LUXURY HOMES!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти