LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Гърция облекчава имотния данък, сега е моментът да си купите къща на плажа

Вестник "168 часа"

12.12.2018

Парламентът в Атина ще разгледа законодателство, с което ще се намали имотния данък, съобщи държавната агенция АНА-МПА. Облекченията ще засегнат милиони гърци и хиляди българи, които имат имоти в страната.

Намаленията ще са различни в зависимост от стойността на имота. Например данъкът върху недвижимо имущество до 60 000 евро ще намалее средно с 30% (а в по-бедни райони с до 50%) поетапно в следващите 2 години. За малка част от собствениците може да има увеличения.

Според Независимата балканска новинарска агенция (IBNA) ще бъде намален и корпоративния данък, чиято ставка сега е 29%, а в следващите 2 години ще падне до 25%.

Имотният данък бе въведен като част от мерките за икономии. Стъпката отговаря на твърдението на премиера Алексис Ципрас, че за разлика от опозиционната "Нова демокрация" кабинетът му търси полза за всички, а не само за "елитите", както правят консерваторите.

IBNA отбелязва, че подобна мярка е забележителна за ляво правителство - имотният данък бе сред най-суровите налози, наложени в най-трудните години на кризата.

Вижте всички качествени имоти, предлагани от Luximmo, в южната ни съседка!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти