LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Невена Стоянова: Гърция предлага високо качество на ниски цени

Domaza.bg

08.02.2018

От дълго време българските купувачи проявяват сериозен интерес към недвижими имоти в Гърция – и по-малко платежоспособните и по-заможните. Освен хубавото време и близостта до България, южната ни съседка предлага и атрактивни цени в жилищния сектор. Една такава инвестиция там, за българите изглежда много оправдана – от една страна заради собствената им почивка, от друга – заради по-високите наеми, които могат да бъдат получавани при отдаване на трети лица.

Секторът на луксозните имоти отчита, че през 2017г. са били реализирани голям брой сделки между български купувачи и гръцки продавачи на недвижими имоти. Силният интерес провокира една от родните агенции за висок клас имоти, “Luximmo“ да разгърне дейността си в Гърция, обхващайки райони извън Халкидики – Атина, Санторини и Миконос.

Недвижими имоти в Гърция: високо качество на ниски цени

Невена Стоянова – управляващ директор, съдружник в „Luximmo“: “Нашата компания развива дейност в много държави, но най-големи отстъпки от офертната цена в момента достигаме в Гърция. Много от собствениците там имат сериозни задължения към банките и се страхуват имотите им да не бъдат иззети. В подобни ситуации сделки се затварят с редукция в офертната цена дори до 40%, така че и двете страни да бъдат максимално доволни. Същевременно, районът около Атина става все по-атрактивен за инвеститорите поради старта на мащабния проект Hellinikon Project - ново летище, марина и огромна градска зона“.

Очаква се пазарът на имоти в Гърция да се стабилизира в близко бъдеще, така че това е един от последните добри моменти за придобиване на имот там при изгодни условия, предупреждава Стоянова.

Невена Стоянова – управляващ директор, съдружник в „Luximmo“: “Тенденцията българи да купуват имоти в чужбина, по-специално в Гърция, е възходяща трета поредна година. Най-често целта на инвестицията е за собствено ползване. Това, което се промени в последната година, е че вниманието им се премести извън Халкиди. Насочиха се кьм Миконос и Санторини, които са световни туристически дестинации и непоколебимо висок доход от наем”.

Разгледайте селекцията на LUXIMMO от луксозни имоти в слънчева Гърция!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти