LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Повече инвеститори се насочиха към Гърция

Fakti.bg

28.09.2017

С 45%, до 270 млн. EUR, са се увеличи чуждестранните инвестиции в сектора на недвижимите имоти за изминалите 12 месеца. Причината, според анализатори, е увеличеният туристически поток и популярността на някои дестинации, като островите Санторини и Миконос. Друг фактор за стимулиране на чуждестранните инвестиции е значителното обезценяване на имотите (близо 50%) в сравнение с цените до кризата.

Част от чуждестранните купувачи бързат да финализират покупката на имот до края на 2017 г., опасявайки се, че процесът на поевтиняване може да спре и цените да тръгнат нагоре. Гръцкият пазар вече е бил свидетел на случай, когато силният чуждестранен инвестиционен интерес е бил толкова голям, че е водел до поскъпване на имотите.

"Интересът на чужденците тук в Миконос е насочен към големи имоти със средна разгъната застроена площ 400 кв.м. Те търсят къщи на престижни локации, разположени колкото се може по-близо до морето. Това са главно инвеститори от Египет, Ливан, Израел и САЩ. Напоследък активност проявяват и кипърските клиенти", коментират местни анализатори.

Сред по-знаковите сделки са покупките на луксозни къщи, разположени на гръцки острови, от израелския предприемач Тед Саги и египетския бизнесмен Нагиб Савирис, купил на остров Миконос две вили на обща стойност 11 млн. EUR.

Разгледайте нашето портфолио с луксозни имоти в Гърция за продажба и под наем

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти