LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Дубай е вторият любим град на експатите

LUXIMMO

23.01.2023

Дубай е вторият най-добър град за живеене в света според глобалното проучване Expat City Ranking 2022 на организацията InterNations, което оценява опита на чужденците, живеещи в 181 държави по света.

Класацията се оглавява от Валенсия, а след Дубай се нареждат Мексико Сити, Лисабон и Мадрид.

Дубай излезе на първо място в света в Expat Essentials Index и неговата подкатегория административни теми, която включва лекотата на получаване на виза, справяне с местната бюрокрация и откриване на местна банкова сметка.

В индекса за лекота на установяване Дубай е 8-ми; експатите са доволни от социалния си живот (68% щастливи срещу 56% в световен мащаб) и се чувстват добре дошли в Дубай (81% срещу 66% в световен мащаб).

Повечето емигранти посочиха за Дубай, че е лесно да се справят с местните власти (66% срещу 40% в световен мащаб) и че са доволни от държавните услуги, предоставени онлайн (88% срещу 61% в световен мащаб) от града.

Почти всички експати (95%) са доволни от инфраструктурата за автомобили (срещу 75% в световен мащаб) и те класират както културата и нощния живот (5-то място), така и кулинарното разнообразие и заведенията за хранене (3-то място) високо.

Дубай е на шесто място в индекса за работа в чужбина. Експатите са доволни от работата си (70% доволни срещу 64% в световен мащаб) и съобщават, че местната бизнес култура насърчава креативността (78% срещу 51% в световен мащаб).

Относно Expat City Ranking 2022

Класацията се основава на годишното проучване на Expat Insider от InterNations. За проучването InterNations помоли 11 970 експати, представители на 177 националности и живеещи в 181 държави или територии, да предоставят информация за различни аспекти от живота на експатите, както и техния пол, възраст и националност.

За да бъде включен град в класацията на Expat City Ranking 2022, се изисква размер на извадката от най-малко 50 участници в проучването на дестинация. Общо 50 града отговарят на това изискване.

Вижте всички имоти от портфолиото ни за Дубай!

Публикуваната статия е превод/ преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение. Ако желаете да използвате информацията в тази статия, моля свържете се с LUXIMMO, за да получите разрешение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти