LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Дубай е вторият любим град на експатите

LUXIMMO

23.01.2023

Дубай е вторият най-добър град за живеене в света според глобалното проучване Expat City Ranking 2022 на организацията InterNations, което оценява опита на чужденците, живеещи в 181 държави по света.

Класацията се оглавява от Валенсия, а след Дубай се нареждат Мексико Сити, Лисабон и Мадрид.

Дубай излезе на първо място в света в Expat Essentials Index и неговата подкатегория административни теми, която включва лекотата на получаване на виза, справяне с местната бюрокрация и откриване на местна банкова сметка.

В индекса за лекота на установяване Дубай е 8-ми; експатите са доволни от социалния си живот (68% щастливи срещу 56% в световен мащаб) и се чувстват добре дошли в Дубай (81% срещу 66% в световен мащаб).

Повечето емигранти посочиха за Дубай, че е лесно да се справят с местните власти (66% срещу 40% в световен мащаб) и че са доволни от държавните услуги, предоставени онлайн (88% срещу 61% в световен мащаб) от града.

Почти всички експати (95%) са доволни от инфраструктурата за автомобили (срещу 75% в световен мащаб) и те класират както културата и нощния живот (5-то място), така и кулинарното разнообразие и заведенията за хранене (3-то място) високо.

Дубай е на шесто място в индекса за работа в чужбина. Експатите са доволни от работата си (70% доволни срещу 64% в световен мащаб) и съобщават, че местната бизнес култура насърчава креативността (78% срещу 51% в световен мащаб).

Относно Expat City Ranking 2022

Класацията се основава на годишното проучване на Expat Insider от InterNations. За проучването InterNations помоли 11 970 експати, представители на 177 националности и живеещи в 181 държави или територии, да предоставят информация за различни аспекти от живота на експатите, както и техния пол, възраст и националност.

За да бъде включен град в класацията на Expat City Ranking 2022, се изисква размер на извадката от най-малко 50 участници в проучването на дестинация. Общо 50 града отговарят на това изискване.

Вижте всички имоти от портфолиото ни за Дубай!

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти