LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

„Дейли стар“: Ситуацията с COVID-19 може да превърне България в хитова дестинация за лятото

btvnovinite.bg

20.05.2020

Ситуацията с коронавируса по света може да превърне България в хитова туристическа дестинация за лятото на 2020 година. Това написа в статия английският вестник "Дейли стар". Под заглавието "Българският Слънчев бряг ще бъде "новият Магалуф" след ограниченията заради коронавируса" изданието цитира експерта Ники Келвин от най-популярния уебсайт за пътуване The Points Guy.

Според него след премахването на ограниченията българската дестинация може да измести курорти като Ибиса, Магалуф и Марбела. "Ограниченията в Испания са изключително строги и едва ли тези мерки ще бъдат отменени скоро. Това означава, че горещи точки като Майорка, Ибиса, Тенерифе и Коста дел Сол ще бъдат недостъпни за по-дълго", пише още в статията.

Посочва се, че България е сред страните с най-малко разпространение на коронавируса и това й дава сериозни предимства наред с пясъчните дюни, възможностите за водни спортове и луд нощен живот. "България, като повечето ваканционни дестинации, понастоящем е с ограничения, но страната има едни от най-ниските потвърдени случаи на заболели в Европа", се казва в материала на английския вестник.

В статията изрично е подчертано, че България е вероятно най-добрата възможност за лятна почивка за туристите от Острова, които за 2019 година са били над пет милиона.

От изданието са потърсили мнението и на български туроператори, които са споделили надеждата, че рестрикциите в България могат да отпаднат скоро и сезонът да продължи до края на септември.

Вижте всички предложения от портфолиото на Luximmo по българското Черноморие!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти