LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

В Бургас започна изграждането на Конгресен и изследователски център за 14 млн. лв

Вестник "Капитал"

08.06.2018

Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" (ДППИ) започна изграждането на мултифинкционална сграда, която ще служи за Конгресен център и Център за изследване и контрол на Черно море. ДППИ ще финансира проекта за новата сграда с 13.6 млн. лв., която ще бъде в северната част източния вълнолом на пристанище Бургас.

В началото на юни започна строителството, което ще се изпълнява от "Щрабаг", а по план сградата ще бъде завършена през есента на 2019 г. На общо шест нива ще бъдат разположени офиси, административни помещения, кабинети за научна и изследователска дейност, както и мултифункционална зала с капацитет от 500 души. Проектът е дело на архитектурно студио АТМ.

Основната цел на сградата е да функционира като център за изследване и контрол на Черно море, а залата пък целогодишно ще се използва за организирането на различни събития в морския град. Предвижда се и възможност за изграждане на яхтено пристанище и на вторичен градски обслужващ център с озеленяване, става ясно още от съобщението на ДППИ.

"Новата мултифункционална сграда ще даде възможност в Бургас да се развива и конгресен туризъм в допълнение към всички други туристически възможности на града", коментира министърът на транспорта Ивайло Московски на откриването на строителната площадка на пристанище Бургас.

Според ДППИ проектът е част от изпълнението на концепцията, заложена в общия устройствен план на Бургас, в посока отваряне на града към морето, изнасяне на промишлените дейности и преструктуриране на крайбрежните промишлени зони. През последните години държавното предприятие работи по няколко други проекта в Бургас - Морската гара, Бреговия център за управление и информационно обслужване на корабоплаването, както и модернизацията на Магазия 1.

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти