LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Бум на сделки с имоти по морето, ето и причините

LUXIMMO

08.08.2022

Статистическите данни за сделките по морето сочат сериозен интерес към покупката на втори дом.

Според Имотния регистър към Агенцията по вписванията, най-силен интерес се отчита в Несебър.

Сделките там бележат ръст от 88% само за второто тримесечие и 93 на сто от началото на година.

Покупко-продажбите в Балчик и Царево, към които се причислява и Лозенец, отчитат нарастване с по 37 на сто, докато повишението в Поморие е от 30% за първите полугодие на годината спрямо сравнимия период на 2021 г.

Ръст от респективно 20 и 14 на сто има и в третия, и в четвъртия най-големи градове на страната – Варна и Бургас.

Ако вземем предвид и факта, че в статистиката не попадат покупките на зелено, то повишението би трябвало да е още по-внушително.

Защо българите купуват все повече имоти по морето? Това ли е новата тенденция на имотния пазар - след бума на селските имоти?

Все повече хора работят дистанционно

В днешно време редица компании изискват 40 или 60% присъствие в офисите през седмицата, което означава 2 или 3 работни дни. А защо останалите 4-5 дни от седмицата (заедно със събота и неделя) да не прекарате край морето?

Доходност

Инвестицията в апартамент, къща, вила или ваканционен имот в морски курорт е сред най-изгодните, тъй като той може да се отдава под наем не само през активния сезон, но и целогодишно.

Благодарение на платформите за краткосрочни наеми, имотът ни се превръща не само във втори дом, но и в доходоносен актив.

Кои са най-добрите оферти, които можем да разгледаме в морските ни курорти? Екипът на Luximmo се спря на пет от тях. Вижте ги:

Ексклузивна нова къща с джакузи на Каваците

Модерната къща е част от нов комплекс от 6 вили, с контролиран достъп, разположени на първа линия до най-популярния плаж край Созопол - Каваците.

Къщата е на два етажа с площ от 204 кв. м, с двор от 477 кв.м, с отделно от квадратурата, покрито паркомясто, както и складово помещение и външно джакузи.

Уникален имот на морския бряг

Къщата се намира на самия морски бряг. Имотът предлага седем уютни спални и изобилие от морски гледки, които ще ви очароват през всеки сезон.

На разположение на собствениците е лятна беседка с барбекю, открити паркоместа, гараж и поддържана градина. Къщата е готова за нанасяне.

Модерна вила с фитнес и сауна на плажа до град Царево

Имотът е част от нов комплекс, чието строителство завърши преди броени дни. Къщата е с обитаема площ от 210 кв. м и двор от 495 кв. м.

Плажът, на който се намира комплексът, е един от най-красивите на цялото Южно Черноморие. Ивицата е дълга половин км и представлява живописен залив със спокойно море, пясъчно, равно дъно с малък наклон, подходящ за семейства с деца.

Модерна къща с гледка море в комплекс с басейн и тенис корт

Модерната къща е част от първокласен комплекс от къщи с басейн и удобства, разположен на първа морска линия в Черноморец.

Имотът е решен на 3 нива и е с площ от 480 кв.м. Има още гараж, отделно паркомясто, зимна градина и две уютни веранди за релакс.

Мебелирана къща-близнак с гледка към морето в Sozopolis

Тя е с площ от 163.51 кв.м и е ориентирана към морето, с красиви гледки към басейна и морския залив.

Първокласно мебелираният имот в момента се предлага на цената на тристаен апартамент в София.

Прекрасна къща-близнак с две спални в Sozopolis

Къща на брега на морето, при това за 235 000 евро? Не е невероятно.

Просторният имот на два етажа, с обща площ от 148.98 кв.м, се състои от всекидневна с кухненска част, баня, склад, балкон и веранда на първи етаж и две спални, баня и обща тераса към спалните на второ ниво.

Къща на плажа на 15 минути от центъра на Варна

Къщата се намира само на 10 метра от пясъка на плаж Кабакум. Имотът се състои от две къщи: основна и помощна.

Дворът е с площ от 773 кв. м., а жилищната възлиза ва 325 кв. м., от които 70 кв. м. са две тераси с гледка. Имотът се намира само на 15 минути с кола от Морската столица.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти